Ειδήσεις

PGA TOUR 2K21 – [Nintendo Switch Review]

PGA TOUR 2K21 – [Nintendo Switch Review]
GLAROS
Latest posts by GLAROS (see all)

Οι Κινέζοι το ονόμασαν Chuiwan, οι Ρωμαίοι  Paganica, οι Γάλλοι Chambot, οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως Golf. To δημοφιλές άθλημα σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία oπου αριθμεί χιλιάδες πίστες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μοναδικά “όπλα” στην μάχη των πράσινων γηπέδων το μπαστούνι και η μικρή μπάλα των 45 γραμμαρίων.    

Οι developer έχουν την συνήθεια να προσεγγίζουν τα sport-game περισσότερο σαν arcade και λιγότερο ως προσομοίωση αθλήματος, με αποτέλεσμα η εμπειρία χρήσης να είναι μικρή μέσα απο τους απλοϊκούς μηχανισμούς του χειρισμού και το ανταγωνιστικό κομμάτι να μην έχει την ένταση που του αρμόζει. Με το PGA TOUR η HB Studios (The Golf Club) εισάγει νέα χαρακτηριστικά στον τίτλο, παράλληλα ενισχύει την ψυχαγωγία στο “γρασίδι”.

RPG TOUR

To PGA TOUR φροντίζει για την καριέρα στο επαγγελματικό Golf αλλά και την εμφάνιση σας, αφού διαβάσετε το πενήντασέλιδο συμβόλαιο με τους ορούς χρήσης (πρέπει να συμφωνήσετε), ξεκινά η μορφοποίηση του MyPlayer. Στην κατηγορία αυτή, μπορείτε να κάνετε build τον βασικό Player αλλά και άλλους τρεις (3) Guest Players. Οι επιλογές που έχετε στην διάθεση σας χωρίζονται σε : Vitals, Clothng, Golf Bag.

Καρτέλα Vitals. Εισάγετε τα Βιομετρικά Χαρακτηριστικά, μέσα από δεκάδες επιλογές σε χρώμα μαλλιών, βάρος, χρώμα δέρματος, ύψος, χρώμα ματιών, αλλά και cosmetic, eyeshadow, eyeliner, lipstick για τον θηλυκό Golfer.

Καρτέλα Clothing. Επώνυμα labels που τονίζουν το style του μοντέρνου αθλητή. Πρακτικά γάντια, γκέτες, κολάν, ρολόγια, κάπελα και γυαλιά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Διαθέσιμα για εξαργύρωση με το in-game Currency. Ενδεικτικά : 500 Currency ισούνται με 5.00 euro στο e-shop, με 250 in-game Currency αγοράζετε ένα ζευγάρι Under Armour απο την κολεξιόν Footwear.

Καρτέλα Golf Bag. Η πραγματική φαρέτρα με τα μπαστουνιά που χαράζουν την πορεία της μπάλας αλλά και τη στρατηγική του παίχτη. Μια θαυμάσια συλλογή απο Driver, Iron, Wood, Putter κ.α. clubs περιμένει να τα ξεκλειδώσετε μέσα από τις αποστολές και τα achievements.

“H ταχύτητα της μπάλας μπορεί να ξεπεράσει τα 300Km την ώρα”

PGA Modes

H Take Two Interactive μαζί με την εμπειρία της HB Studios, μας έδωσαν στο PGA TOUR 2Κ21 ενα πλήθος modes πέρα απο το τυπικό παιχνίδι. Ετσι έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε: Play Now, local match (co-op) με φίλους ή ghosts (για εσάς τους μοναχικούς τύπους). Matcmaking, online private ή public αναμετρήσεις, το game έχει ανάγκη να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο για ενημέρωση των στατιστικών και των event. PGA Career, η καριέρα κάθε Golfer σε οποιοδήποτε επίπεδο, amateur ή professional. Εδώ σας περιμένουν τα διασημότερα lincesed γήπεδα με bunker για par και μια τροπαιοθήκη να την γεμίσετε, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον Player σας με πόντους XP και χρηματικά ποσά για τα microtransactions. Online Societies, δημιουργήστε τις δίκες σας κοινότητες απο Golfer με τους δικούς τους κανόνες ή ενταχθείτε σε μια απο τις διαθέσιμες, εμείς ετοιμάσαμε την Ninty για εσάς, με ελεύθερο membership. Training, απεριόριστος χρόνος για να καλλιεργήσετε το Swing, το Putting και άλλες τεχνικές, προσοχή ! το game δεν θέλει Joy-Cons με drift. Για εσάς που έχετε απορίες μην ανησυχείτε, το game έχει Glossary, ειδικό λεξικό για τις ορολογίες του Golf. Designer, ο χώρος για απεριόριστες δημιουργίες, εδώ διαμορφώνετε το έδαφος για να δεχθεί την πίστα των ονείρων σας, εργαλεία για να σηκώσετε αναχώματα, τοποθέτηση υδάτινων εμποδίων αλλά και αφαίρεση δέντρων είναι στο χέρι σας, σε πραγματικό χρόνο. Όλα τα παραπάνω έχουν την δυνατότητα να γίνουν upload και published ώστε να μοιραστείτε την χαρά της δημιουργίας.

“Οι μπάλες διαθέτουν RFID

Μοναξιά Μου Όλα

Στον τομέα του ήχου, το game καταφέρνει να μας μεταφέρει την ηρεμία της φύσης που επικρατεί στις πίστες. Τα μοναδικά ερεθίσματα στα αυτιά μας, προέρχονται απο τον χτύπο του μπαστουνιού, που είναι ξεχωριστός για κάθε τύπο, για παράδειγμα ο μεταλλικός ήχος του Driver για να “εκτοξεύσουμε” την μπάλα στις 247 yards (225 metres). Ευχάριστη προσθήκη, σχετικά με τον ήχο, είναι ο δυναμικός σχολιασμός και η ανάλυση των επιδόσεων μας στο γρασίδι απο επαγγελματίες αθλητικογράφους και Pro Golfer (Luke Elvy, Rich Beem, John McCarthy).

Τα ευχάριστα σταματούν και αρχίζουν τα στεναχώρα με το σκέλος των γραφικών του game. Πέρα απο τη ρεαλιστική υφή των water-hazard ,τη φυσική κίνηση της μπάλας, το αποτύπωμα της μπάλας στο έδαφος και τα ίχνη της στα Bunkers, όλα τα τρισδιάστατα μοντέλα αποδίδονται σε μέτριο βαθμό. Oι εκφράσεις των Golfer “ξυλινες”, οι soft-σκιές παραφωνία, τα γήπεδα είναι δίχως κόσμο (απαράδεκτο) και γενικά απουσιάζει η “ζωή”.  Στην διάρκεια του review παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην μηχανή-γραφικών, το περιβάλλoν μαύριζε σε τυχαίες στιγμές , έγινε εγκατάσταση εκ νέου στην εσωτερική μνήμη του συστήματος και απενεργοποιήθηκε η επιλογή MSAA αλλά το μαύριζα μου έκανε συντρόφια. Θα επανέλθουμε, εάν υπάρξει update του game.  

“Οι πίστες golf παγκοσμίως αριθμούνται περί τις 38.864”

Στην Ευρώπη οι 8.940

 

“Play the ball as it lies, play the course as you find it and if you cannot do either, do what is fair.”

Απαράβατος κανόνας !

Ευχαριστούμε την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου.

Bogey golfer

Το PGA TOUR είναι ιδανικό για τους λάτρεις του Golf και για Joy-Cons δίχως drift. Στην περίπτωσή που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το άθλημα, δώστε μια ευκαιρία στο game και συγχωρήστε τα προβλήματα του.

6
Συνολική βαθμολογία:
6

Αφήστε μια απάντηση