Nintendo Switch Reviews

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures [Switch Review]

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures [Switch Review]
GLAROS
Latest posts by GLAROS (see all)

Μια φορά κι έναν καιρό…

Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures βασίζεται στο ομώνυμο franchise. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες των ταινιών εμφανίζονται σε αυτό, με τους παίκτες να έχουν την δυνατότητα να παίξουν ορισμένα διάσημα παραμύθια, όπως το Little Red Riding Hood (το κοριτσάκι με τον λύκο), το The Emperor’s New Clothes και τον Αλή Μπαμπά και οι 40 Κλέφτες. Αυτήν την φορά θα έχουν την δυνατότητα να τις βιώσουν από μια διαφορετική οπτική, με τις δικές τους μοναδικές ικανότατες.

Όλα αρχίζουν οταν ο παππούς Drac περνά δημιουργικές στιγμές με το εγγόνι τού, Dennis και την παρέα του, την λυκάνθρωπο Winnie. Καθώς περιμένουν τους γονείς του μικρού, να επιστρέψουν από ενα επαγγελματικού ταξίδι απο την λίμνη της Loch Ness, ο παππούς φροντίζει τα δυο μικρά “τερατάκια” λέγοντας τους μερικές ιστορίες, απο τα παραμύθια των ανθρώπων. Ετσι εξορκίζουν λίγη διασκέδαση μέσα απο γνώριμους κόσμους παραμυθιών.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο Drac εξιστορεί τις περιπέτειες των κεντρικών χαρακτήρων και εδώ είναι που αναλαμβάνει δράση ο παίκτης. Μέσα απο την καθοδήγηση του αφηγητή στους κόσμους των ιστοριών πρέπει να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες αποστολές. Οι αποστολές αυτές είναι εύκολες δίχως να βάζουν σε μπελάδες τους μικρούς μας παίκτες. Το τρισδιάστατο περιβάλλον βοηθά στην εξερεύνηση αλλά και τη συγκέντρωση των θησαυρών ανταμοιβής. Για τις μάχες με τους αντίπαλους δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, τελειώνουν επίσης ευκολά και γρήγορα.

Το gameplay είναι συντηρητικό, με platform στοιχεία, άλματα δηλαδή και εμπόδια που ξεπερνιούνται εύκολα. Οι μάχες με τους εχθρούς στο ιδιο μοτίβο, ολοκληρώνονται με απλές κινήσεις, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο σε αυτές.

Για την εξόντωση των πλασμάτων που καραδοκούν, έχετε στη διάθεση σας μια σειρά απο επιθέσεις ικανές να στείλουν για ύπνο, ολες τις νυχτερίδες, σκαθάρια αλλά και τα πνεύματα της νύχτας. Τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο αναμεσά σε εσάς και την κατάκτηση της νίκης. Ο τίτλος απευθύνεται σε μικρές ηλικίες και για αυτό δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερη δυσκολία, οι μικροί μας φίλοι, στο να γίνουν οι ήρωες των παραμυθιών.

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά συμβαδίζουν με το ύφος του τίτλου, έχουν ζωντανά χρώματα για να τραβήξουν το ενδιαφέρον, είναι καλοσχεδιασμένα αλλά γενικά δεν θα συναντήσετε πολυκοσμία. Οι πίστες είναι σχεδιασμένες να σας “δείχνουν” το δρόμο και στο ενδιάμεσο θα αντιμετωπίσετε μερικούς γρίφους (τίποτα το ανησυχητικό) και κάποιους “δυνατούς” εχθρούς για να αξιοποιήσετε τις δυνάμεις σας.

Η μουσική και τα ηχητικά εφέ είναι το δυνατό κομμάτι του game, μαζί με τους διαλόγους που είναι πιστοί στους κινηματογραφικούς χαρακτήρες, σίγουρα δεν κουράζουν και δίνουν αξία στον τίτλο. Στο θέμα του χειρισμού, οι κινήσεις εκτελούνται άμεσα και με ακρίβεια χωρίς να εκνευρίζουν, ειδικά τα άλματα και οι επιθέσεις. Θα σταθούμε λίγο στην κάμερα, αφού με την σειρά της δεν λειτουργεί τόσο καλά, την βρήκαμε αρκετές φορές να κάνει “τα δικά της”, οριακά δεν εκνεύρισε. Οι χρόνοι loading των κόσμων έχουν την τυπική αναμονή της τρέχουσας γενιάς.

Σύνοψη

Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures της Sony Pictures Animation, απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικίες. Εαν σας ενθουσιάζουν οι χαρακτήρες του Drac, της Mavis, του Frank, της Wanda και της υπόλοιπης παρέας ρίξτε μια ματιά στον τίτλο. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν χρειάζεται να δεσμεύσετε χώρο στην μνήμη της συσκευή σας ή στο ράφι.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco για την παραχώρηση του τίτλου.

Info

  • Game site
  • Categories: Platformer, Adventure, Action
  • Players 1
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode
  • Age rating: 7

Spook-tacular!

Ενας διασκεδαστικός τίτλος για ολα τα ανθρώπινα πλάσματα και μη. Μια εύθυμη περιπέτεια με τους γνωστούς, σκοτεινούς χαρακτήρες απο την σειρά ταινιών Hotel Transylvania σε γνώριμους κόσμους παραμυθιών,

6
Συνολική βαθμολογία:
6

Αφήστε μια απάντηση