Nintendo Switch Reviews

Monster Sanctuary – Nintendo Switch Review

Monster Sanctuary – Nintendo Switch Review
GLAROS
Latest posts by GLAROS (see all)

Το Monster Sanctuary της Moi Rai Games απο την Team17. Πάμε να δούμε τον συνδυασμό στοιχείων adventure, platform και rpg με τη δύναμη χαριτωμένων πλασμάτων σε ενα κόσμο περίεργο, στο Nintendo Switch.

Ο τίτλος αυτοπροσδιορίζεται ως “MetroidVania inspired world”. Αυτός ο συνδυασμός επιτυχημένων παιχνιδιών ( βλέπε Metroid, Castlevania, PokeMon ) είναι μια προσπάθεια, που λίγες φορές καταφέρνει να ταρακουνήσει τις gaming προτιμήσεις μας.

“Περίεργα όντα οι gamers”

Monster Sanctuary

H περιπέτεια στον κόσμο του Sanctuary, λαμβάνει χώρα σε ενα μέρος μακριά απο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Σε αυτόν το μακρινό τόπο τα άγρια τέρατα διατηρούν τη φύση τους και είναι πιστά σε εκείνους που τα αναθρέφουν. Δεσποζόμενα απο τους Keepers του Οχυρού, εκπαιδεύονται καθημερινά για να εξελίξουν τις δεξιότητες τους.

Το game ξεκινά με την επιλογή του Familiar Monster, πρέπει να επιλέξουμε ένα απο τα τέσσερα επιφανή πλάσματα, ακολουθώντας τα βήματα των ένδοξων προγόνων μας και να διεκδικήσουμε τη θέση του άξιου απόγονου.

Familiar Monster

Turn-based & αβγά

Εξερευνώντας τον Sanctuary, θα συναντήσετε διάφορα πλάσματα, αυτά με τη σειρά τους δεν σας “βλέπουν με καλό μάτι”, ετσι αρχίζει μια turn-based μάχη. Μέτα απο κάθε επιτυχημένη μάχη, υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσετε ενα αβγό με τη μορφή του πλάσματος που εξολοθρεύσατε και αφού το επωάσετε να παραμείνει στο party σας.

Τα νέα πλάσματα που είναι στη συντροφιά σας, μάχονται με τις μοναδικές τους ιδιότητες και παράλληλα βοηθούν στο να ξεπεράσετε τα εμπόδια που βρίσκονται στο διάβα σας, στη platforming φάση του παιχνιδιού, για παράδειγμα : Μπορούν να σπάσουν τοιχώματα και να αποκαλυφθούν μυστικές τοποθεσίες, δυνατότητα φωτισμού σε σκοτεινά δωμάτια, πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία κ.α.

Sanctuary trail

Μίλα μου για τέρατα

Τα συμπαθέστατα τέρατα της παρέας. Μπορείτε να έχετε τρία απο αυτά, ενεργά για τις μάχες και άλλο ένα σετ, τριάδας, ετοιμοπόλεμα για να τα εναλλάσσετε ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Χρήσιμα αξεσουάρ και οπλισμός φροντίζουν για την ενίσχυση των επιθέσεων. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε να τρώτε κάτι -που και που- για τη βελτίωση των μοναδικών χαρακτηριστικών τους, π.χ. Buff.

Προς όφελος όλων, στη διάθεση μας είναι ενα Skill Tree έτοιμο να δεχθεί τους ανάλογους πόντους, μετά απο κάθε levle-up. Τα skill points ξεκλειδώνουν τα μοναδικά ταλέντα των τεράτων και μπορούμε να φέρουμε στην “επιφάνεια” την Dark ή την Light ψυχοσύνθεση τους.

“Τα αβγά δεν είναι για ομελέτα”

Combo System

Ιδιαίτερο, είναι στο σύστημα Combo, κατά τη διάρκεια των μαχών. Τα δυο πρώτα πλάσματα σας, ανεβάζουν τον συντελεστή ανάλογα με τον αριθμό χτυπημάτων προς τον αντίπαλο, στη συνέχεια ο τρίτος της παρέας ενισχύει το combο ανάλογα με την ενέργεια του εχθρού. Επιπροσθέτως, το combo damage ανεβαίνει περισσότερο αφού εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες των πλασμάτων στα elements, π.χ. Debuff. Εαν εντρυφήσετε το σύστημα, θα αντιμετωπίζετε με λιγότερη δυσκολία τους Champion.

Spectral Wolf

Γραφικά – Ήχος

Tα γραφικά του game, διατηρούν ενα pixel-art στιλ, με καθαρά και ζωντανά χρώματα. Το animation στην κίνηση των πλασμάτων είναι ομαλό με τα εφέ των επιθέσεων να τονίζουν τα elements ( φωτιά/πάγος/νερό ). Ο ήχος, εμπνευσμένος απο τη medieval εποχή, μας κρατά σε ένταση στις μάχες και τονώνει το στοιχείο της εξερεύνησης. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα είδος lag ή bug στο playthrough.

Ευχαριστήσουμε την Team17 για την παραχώρηση του τίτλου.

  • Game site
  • Categories: Adventure, RPG, Platformer
  • Players: 1-2
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Paid online membership service, Save Data Cloud
  • Age rating : 7

Σαν να λέμε, Πόκεμον.

Monsters και ένας περίεργος κόσμος για εξερεύνηση. Όλα δείχνουν ένα "PokeMon" game με μάχες και αυτό δεν είναι κρυφό. Ο τίτλος της Τeam17 είναι στο Nintendo Switch και σίγουρα δεν θα απογοητεύσει.

6.5
Βαθμολογία:
6.5

Αφήστε μια απάντηση