Ειδήσεις

Περνάει σε αραβικά χέρια η Capcom;

Περνάει σε αραβικά χέρια η Capcom;
Braveheart1980
Βρείτε με σε
Latest posts by Braveheart1980 (see all)

Βρισκόμαστε στη μέση εξαγορών υψηλού κόστους στον κλάδο των videogames, εκτός από σημαντικές επενδύσεις. Πολλές ειδήσεις ακολούθησαν τις ολοένα και πιο επιθετικές επενδύσεις της Tencent σε εταιρείες videogames, αλλά πλέον το επίκεντρο είναι το «Public Investment Fund» (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο πρόσφατα ξόδεψε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δύο επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού ενός δις, δαπανήθηκε για το 5% της Nexon, μιας κορεατικής εταιρείας με εξαιρετικά επιτυχημένα online παιχνίδια. Η πιο αξιοσημείωτη ωστόσο επένδυση για μας, είναι η αγορά του 5% της Capcom από το PIF, το οποίο σε ποσό σύμφωνα με το Bloomberg ανέρχεται σε περίπου 332 εκατομμύρια δολάρια. Η δε επένδυση, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο, περιγράφεται ως «καθαρές επενδυτική κίνηση», σε αντίθεση με μια εξαγοράς. Ο χρόνος βέβαια θα μας δείξει αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ή αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια πλήρη εξαγορά

Σημειώνουμε πως το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας έχει επίσης υψηλά μερίδια στην Activision Blizzard, στην EA και στην Take-Two .

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση