Ειδήσεις

Μπήκε σε κρίση “μέσης ηλικίας” το Switch;

Μπήκε σε κρίση “μέσης ηλικίας” το Switch;
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Καθώς τα χρόνια περνούν, η λάμψη των κονσολών που κυκλοφόρησαν βιντεοπαιχνίδια αρχίζει να ξεθωριάζει καθώς οι κονσόλες αρχίζουν να δείχνουν την ηλικία τους. Αυτό που χρειάζεται για να κρατήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε υψηλά επίπεδα, είναι μια ανανέωση και αυτό ακριβώς κάνουν τα τελευταία έτη Microsoft και Sony.

Οι φήμες για ένα αναμενόμενη upgrade του Switch-ανεπίσημα-επίσημα με το παρατσούκλι “Switch Pro”-πήγαν κουβά. Τον Αύγουστο του 2020, το Bloomberg ανέφερε ότι η Nintendo σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα αναβαθμισμένο Switch (συν ένα σωρό νέα παιχνίδια) το επόμενο έτος.

«Οι προδιαγραφές του νέου μηχανήματος δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αν και η εταιρεία που εδρεύει στο Κιότο έχει μελετήσει να συμπεριλάβει περισσότερη υπολογιστική ισχύ και γραφικά υψηλής ευκρίνειας », έγραφε τότε το Bloomberg. Τον Μάρτιο του 2021, η δημοσίευση συνέχισε την αρχική της έκθεση, προσθέτοντας ότι η αναβάθμιση του Switch θα έχει μεγαλύτερη οθόνη OLED και δυνατότητα εξόδου 4K χάρη σε ένα νέο τσιπ της Nvidia. Ακόμα μια αναφορά του Bloomberg τον Μάιο ανέφερε ότι η Nintendo ενδέχεται να παρουσιάσει το νέο Switch πριν από την E3 του Ιουνίου – μια πρόβλεψη που δεν πραγματοποιήθηκε.

Το ενημερωμένο Switch που ανακοινώθηκε τελικά τον Ιούλιο δεν ανταποκρίθηκε στις φήμες. Ονομάζεται Nintendo Switch (μοντέλο OLED), ενώ η ενημερωμένη έκδοση της κονσόλα διαθέτει, επίσης, μια οθόνη OLED αντί της οθόνης LCD της τρέχουσας γενιάς (ουσιαστικά, οι οθόνες OLED προσφέρουν βαθύτερα μαύρα και καλύτερα χρώματα). Το μέγεθος της οθόνης αυξάνεται από 6,2 ίντσες σε 7 ίντσες και ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης διπλασιάζεται στα 64 gigabytes, αλλά η έξοδος παραμένει στα 1080p (γνωστή και ως Full-HD). Αυτό δεν είναι το φημολογούμενο 4K από τις αναφορές του Bloomberg. Ωστόσο, είναι μια καθυστερημένη ανανέωση για μια κονσόλα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017. Αλλά γιατί οι παίκτες περίμεναν κάτι πιο ισχυρό;

Κατά τη διάρκεια ζωής των παιχνιδομηχανών, τα εξαρτήματά τους γίνονται συνήθως φθηνότερα και πιο συμπαγή, καθιστώντας ευκολότερο για τους κατασκευαστές να κάνουν τις ανανεωμένες κονσόλες πιο λεπτές ή μικρότερες. Η Sony, συγκεκριμένα, αναθεωρούσε συνεχώς το υλικό της σε όλο τον κύκλο ζωής της. Για παράδειγμα, η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο κυκλοφόρησε μια μικρότερη έκδοση του PlayStation 1 το 2000, το PS One, πέντε χρόνια μετά την πώληση της αρχικής κονσόλας. Η Sony ενημέρωσε επίσης το 2000 PS2 με μια λεπτή έκδοση το 2004. Το PS3 πήρε όχι μία αλλά δύο λεπτές εκδόσεις, με την τελευταία να ονομάζεται “super slim”.

Αλλά η Sony ανέτρεψε αυτήν την τάση όταν κυκλοφόρησε το PlayStation 4 Pro το 2016, προσθέτοντας περισσότερη ιπποδύναμη στην αρχική πλατφόρμα PS4 με πρόσθετη δυνατότητα απεικόνισης υψηλής δυναμικής αντίθεσης (HDR) και υποστήριξη 4K. Έτσι, οι φήμες ότι το Nintendo Switch αποκτούσε επίσης μια “pro” έκδοση φάνηκαν αξιόπιστες, ειδικά επειδή η Nintendo, όπως και η Sony, έχει ιστορικό αναθεώρησης των φορητών της (το Nintendo DS είχε πιο λεπτές εκδόσεις “Lite” και μεγαλύτερες “LL”, ενώ πιο ισχυρή έκδοση βγήκε για το 3DS, που ονομάζεται New Nintendo 3DS, κυκλοφόρησε το 2016).

Μερικώς εξηγεί γιατί, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της αναβάθμισης OLED, ορισμένοι απογοητευμένοι παίκτες περιμένουν ακόμα την Nintendo να κυκλοφορήσει τη δική της έκδοση ενός “Pro” για το Switch.

Η Nintendo, ωστόσο, αρνήθηκε ότι έχει μια πιο ισχυρή έκδοση στα σκαριά, λέγοντας στο Twitter ότι «θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι μόλις ανακοινώσαμε ότι το Nintendo Switch (OLED Model) που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2021 και δεν έχουμε σχέδια για κυκλοφορία οποιουδήποτε άλλου μοντέλο αυτή τη στιγμή ».

Αφήστε μια απάντηση