Nintendo 3DS Reviews Reviews

Kirby’s Extra Epic Yarn [3Ds Review]

Kirby’s Extra Epic Yarn [3Ds Review]
GLAROS
Latest posts by GLAROS (see all)


Όταν βρίσκεις μια ντομάτα και δίνει εντολή το στομάχι σου να την καταβροχθίσεις,δεν λες οχι,εάν πρόκειται για μια Meta Tomato τότε έχεις μπλέξει σε περιπέτειες.

Έτσι ξεκινά η ιστορία του Kirby’s Extra Epic Yarn,αυτή την φορά στο 3Ds ο στρουμπουλός χαρακτήρας συναντά τον μάγο Yin-Yarn σε μια απο τις συνηθισμένες του βόλτες στην Dream Land,ο μυστήριος μάγος “κάνει τα μαγικά του” και ο Kirby χάνει την Ικανότητα της Αντιγραφής,το σώμα του είναι απο νήμα και βρίσκεται στην Patch Land οπου τα πάντα τριγύρω ειναι πλεχτά,το γρασίδι είναι απο Denim και τα δέντρα καρποφορούν κουμπιά.

Χωρίς καθυστέρηση τα μπλεξίματα κάνουν την εμφάνιση τους και πλεχτά τέρατα θέλουν να ξηλώσουν τον Πρίγκιπα Fluff ,έκπληκτος ο Kirby ανακαλύπτει τις καινούργιες δυνάμεις του και αμέσως αλλάζει σε μορφή αυτοκινήτου σώζοντας τον νεαρό Πρίγκιπα,γρήγορα γίνονται φίλοι και συνεργαζονται για να λύσουν τα μάγια του Yin-Yarn και να επαναφέρουν την ηρεμία του πλεξίματος στην Patch Land .

Σε αυτη την περιπέτεια καλούμαστε να ανακαλύψουμε μπαλώματα και να συλλέξουμε πετράδια στις platform πίστες του παιχνιδιού με την Kίνηση Νήματος του Kirby, θεόρατα τέρατα θα σταθούν εμπόδιο αλλά οι ανανεωμένες μεταμορφώσεις είναι εδώ για να χαλάσουν τα πατρόν τουYin-Yarn. Όλα τα παραπάνω είναι εύκολη υπόθεση για όσους έπαιξαν το Epic Yarn στο Wii το 2010,για εκείνους που θέλουν ενα “ζόρικο” Kirby game το Extra Epic Yarn διαθέτει το mode που κάνει τα πράγματα δύσκολα,επιλέγοντας το Devilish Mode θα πρέπει να ολοκληρώσετε τις πίστες κυνηγημένοι απο έναν ιπτάμενο δαίμονα,μια κατάσταση όπως στο Super Mario Bros 3 με τον τσαντισμένο ήλιο.

Οι κόσμοι του Kirby’s Extra Epic Yarn έχουν τέσσερις πίστες με το Boss να μας περιμένει υπομονετικά και αν τα πάμε εξαιρετικά και μαζέψουμε αρκετά μπαλώματα και πετράδια θα ξεκλειδωθούν έξτρα πίστες oπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Kirby να γίνεται Πυροσβεστικό Όχημα και να καταβρεχει φλόγες ή Σκαπτικό Μηχάνημα,ετσι έχουμε μια ευκαιρία να κάνουμε ενα μικρο διάλειμμα απο την μάχη με τα πλάσματα που βολτάρουν στην Patch Land,αυτή τη φορά δεν έχουμε συνοδοιπόρο μιας και το co-op απουσιάζει στην φορητή μάλλινη περιπέτεια του Kirby με τον Fluff να ειναι θεατής των γεγονότων.

Το gameplay κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις αφού ο στρουμπουλός,άκυρο ! ο πλεχτός kirby δεν έχει μπάρα-ενεργείας και το αν θα συνεχίσουμε για την επαναφορά της ηρεμίας στην Patch Land εξαρτάτε απο την συλλογή πετραδιών,δανικό σύστημα απο τα Sonic games,η ανταμοιβή συνεχίζει με το να μαζεύουμε μπαλώματα που θα μας δώσουν πρόσβαση σε ακόμα ποιο όμορφες πίστες αλλά και σε αντικείμενα διακόσμησης όπως ντουλάπια,κομοδίνα,καρέκλες,καναπέδες και άλλα τέτοια για να “ντύσουμε” το μικρο διαμέρισμα που μας έχουν παραχωρήσει,επιπροσθέτως μεσα απο την λειτουργία Street Pass μπορούμε να μοιραστούμε τον Décorateur που κρύβουμε μέσα μας.

Περνώντας στο κομμάτι του χειρισμού συναντάμε νέες επιθέσεις του Kirby, μέσα απο την Ravel Ability κάνουν την εμφάνιση τους σπαθιά,βόμβες,σίφουνες και διαφοροποιουν το τρόπο που θα προσεγγίσουμε εναν εχθρό ενισχύοντας το gameplay ξεφεύγοντας απο το τυπικό στοιχείο platforming που χαρακτηρίζει (πλέον) τα Kirby games,είναι στην ευχέρεια του gamer εάν θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά τις καινούργιες μαχητικές ικανότητες ή την πεπατημένη οδό.Να σημειώσουμε οτι η κίνηση του χαρακτήρα γίνετε απο το Circle-pad αλλά και το D-pad με το δεύτερο να ειναι προτιμότερο αφου δεν ενεργοποιεί ανεπιθύμητα την μεταμόρφωση αυτοκίνητου.

Να σας μιλήσουμε λιγο για τα νεα mini-game ?

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις των mini-game mode στα Kirby : Triple Deluxe και Kirby : Planet Robobot έχουμε και στο Kirby’s Extra Epic Yarn δυο νεα mini-games,το Dedede Gogogo και το Slash & Bead. Στο πρώτο mini-game πρωταγωνιστής είναι ο King Dedede και μαζεύει χάντρες για pixel-art χτυπώντας με την περιστροφική επίθεση σφυριού εχθρούς. Το δεύτερο mini-game μας προσφέρει τον χειρισμό του μοναχικού ξιφομάχου a.k.a. Meta Knight με ποιο ενδιαφέρον τρόπο,έχοντας ελευθερία κινήσεων,πετώντας,πρέπει να μαζέψουμε (πάλι) χάντρες για pixel-art
εξολοθρεύοντας τα κύματα εχθρών με επιθέσεις Slash και Piercing πριν μηδένισή το χρονόμετρο.

Ευχαριστούμε την CDMedia για την παραχώρηση του τίτλου.

Είναι πλέξιμο,δεν είναι μπλέξιμο.

7.5
Gameplay:
7
Γραφικά:
8
Ήχος / Μουσική:
8
Αντοχή στο χρόνο:
7

Game site.

Info :

System : Nintendo 3DS

Age rating :3

Developer : Good-Feel

Category : Action,Platform

Features : amiibo,StreetPass

Αφήστε μια απάντηση