Το Sonic Mania παραμένει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια Sonic που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Παρότι υπήρχαν ελπίδες για ένα sequel, πριν μερικά χρόνια αποκαλύφθηκε πως η Sega επιθυμούσε να απομακρυνθεί από την pixel art αισθητική, με αποτέλεσμα το project να μην προχωρήσει τελικά.
Εκείνη την περίοδο, η Sega συνεργάστηκε με την Headcannon και τον Christian Whitehead για να εξετάσουν ιδέες σχετικά με την επόμενη γενιά του Classic Sonic. Πλέον, μετά από τόσο καιρό, ο Whitehead μοιράστηκε concept artwork από αυτό που θα μπορούσε να είχε γίνει, συμπεριλαμβανομένης μιας ματιάς στο Kanga Clanga Badnik όπως εμφανιζόταν στο 2.5D prototype.
Το συγκεκριμένο ρομποτικό καγκουρό, γνωστό και ως Kangus, αρχικά σχεδιάστηκε να κατοικεί στην αυστραλιανή ενδοχώρα, αλλά τελικά κατέληξε να διασκεδάζει τους παίκτες στη ζώνη Pinball Carnival. Στα concept art που δημοσιεύτηκαν, βλέπουμε το Kanga Clanga να καταδιώκει τον Sonic στην έρημο, ενώ σε άλλη εικόνα παρουσιάζεται να ισορροπεί στην ουρά του και να επιτίθεται με τα ελαστικά πόδια του, εκτοξεύοντας τον Sonic προς τα αριστερά με μεγάλη δύναμη.
Παράλληλα, ο συνθέτης του Sonic Mania, Tee Lopes, ανέβασε ένα funky μουσικό κομμάτι με τίτλο “Outback” που προοριζόταν για το παιχνίδι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τελικά, το Sonic Mania διαδέχθηκε το Sonic Superstars, ενώ ο Whitehead και το στούντιό του Evening Star στράφηκαν στην ανάπτυξη του Penny‘s Big Breakaway.

