Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να γνωρίζει ότι θα υπάρξει τρίτη ταινία για τον Super Mario κάποια στιγμή, αλλά η φωνή του Toad έχει πλέον υποδείξει ότι μια ακόμη ταινία θα κυκλοφορήσει το 2029 .
Ο Keegan–Michael Key , ο οποίος χαρίζει τη φωνή του στον Toad τόσο στην ταινία The Super Mario Bros. Movie όσο και στην ταινία The Super Mario Galaxy Movie , σχολίασε το μέλλον σε συνέντευξη του στο ScreenRant. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τρία χρόνια για την επόμενη ταινία, ώστε η ομάδα να «το κάνει σωστά».
Ο Key δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να το κάνουμε σωστά. Θέλουμε να τα κάνουμε όλα σωστά. Θέλουμε να πιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Και ο Michael και ο Aaron, που είναι οι σκηνοθέτες μας, έχουν πραγματικό πάθος για αυτά τα έργα. Πιστεύω ότι είναι τόσο παθιασμένοι με αυτά τα projects όσο και το κοινό. Και έτσι πρέπει να το κάνουμε σωστά, πρέπει να το κάνουμε σωστά… Το 29 είναι καλύτερο από το ποτέ, σωστά;»
Η ταινία The Super Mario Bros. Movie κυκλοφόρησε το 2023 . Στη συνέχεια, μόλις είδαμε την ταινία The Super Mario Galaxy Movie τον περασμένο μήνα. Λόγω αυτού, το να περιμένουμε τρία χρόνια για την τρίτη ταινία θα ήταν στην πραγματικότητα αναμενόμενο.
Ακόμα και χωρίς τα σχόλια του Key, πολλοί έχουν ήδη προβλέψει ότι η Nintendo και η Illumination θα συνεργαστούν ξανά στο μέλλον. Η ταινία The Super Mario Bros. Movie απέφερε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office, ενώ η ταινία The Super Mario Galaxy Movie ετοιμάζεται να φτάσει στο ίδιο ποσό.

