Δελτία Τύπου Ειδήσεις

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα θα ανοίξουν τις εργασίες της ημερίδας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στο Athens Marriott Hotel, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ και τον Δρ. Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, Post doc on autism, Phd, med, ΔΠΘ,  Διευθυντή γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με θέμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» η  Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και εξαρτήσεων κα Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Αθανάσιος Στάβερης θα ανταλλάξουν εποικοδομητικές απόψεις με την κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό, Πρόεδρο Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” και τον κ. Μαρίνο Κυριακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Α’ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης  με θέμα  «Η ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» με τη συμμετοχή από πλευράς πολιτικής ηγεσίας της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μηχαηλίδου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου οι οποίοι θα συζητήσουν με την κ. Κατερίνα Παπανικολάου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Δ/ντρια Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Παίδων Αγία Σοφία, τον κ. Κωνσταντίνο Φουντουλάκη, Καθηγητή Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Γ΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ / Εθνικό εκπρόσωπο για θέματα ψυχικής υγείας στον Π.Ο.Υ.  και τον κ. Γιώργο Ναθαναήλ, Σύμβουλο Πληροφορικής & Management.

Η ημερίδα η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα ολοκληρωθεί με τα συμπεράσματα των εργασιών. Συντονιστές θα είναι ο δημοσιογράφος Διευθυντής του Real FM κ. Γιώργος Χουδαλάκης και η Πολιτική Αναλύτρια και Co-Founder της Dome Consulting κα Μαριάνα Πυργιώτη.  

Για εγγραφή και δια ζώσης συμμετοχή ή για την παρακολούθηση on line live των εργασιών της ημερίδας επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ημερίδας https://aiforautism.gr/.

Πηγή είδησης :
Δελτίο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση