Ειδήσεις

[Switch review] Super Mario RPG

RooF
Ακολούθησε
Latest posts by RooF (see all)

Το Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, μια φαινομενικά αταίριαστη συνεργασία μεταξύ της Nintendo και της Square, αναδεικνύεται σε ένα απολαυστικό μείγμα του εμβληματικού platformer της Nintendo και των RPG της Square. Αυτο το remake για το Switch αποτυπώνει πιστά την γοητεία του κλασικού τίτλου για το SNES, προσφέροντας μια μαγική εμπειρία.

Από την αρχή, το παιχνίδι μαγνητίζει με τα ανανεωμένα γραφικά του, διατηρώντας το νοσταλγικό στυλ δίνοντάς του ταυτόχρονα την απαραίτητη ζωντάνια για μα σταθεί στο 2023. Η ανανέωση αυτή της Nintendo επιτρέπει μια βαθύτερη σύνδεση με το Βασίλειο των Μανιταριών.

Η ιστορία παραμένει γοητευτικά απλή στα επίπεδα που θα περίμενε κανείς από την Nintendo, δίνοντας έμφαση στο ταξίδι και στις χιουμοριστικές αλληλεπιδράσεις και όχι στο βάθος. Οι διάλογοι, αν και ως επί το πλείστον δεν έχουν αλλάξει, ξεχειλίζουν από ξέφρενες και ενδιαφέρουσες σκηνές που προσθέτουν ζωντάνια σε κάθε τοποθεσία και συνάντηση με τους διάφορους χαρακτήρες.

Στα περισσότερα παιχνίδια Super Mario, ο πρωταρχικός ήρωας είναι προφανώς ο Mario, ο οποίος αρχικά επικεντρώνεται στη διάσωση της πριγκίπισσας Peach από τον Bowser. Ωστόσο, το ταξίδι του παίρνει μια άσχημη τροπή όταν η συμμορία των Smithy, εισβάλλουν. Ο Mario συνεργάζεται με τον Mallow, έναν “γυρίνο”, τον Geno καθώς και τον Bowser (ω ναι), που εγκαταλείφθηκε από τους στρατούς του εξαιτίας του φόβου τους για την συμμορία των Smithy και την πριγκίπισσα Peach, που χάθηκε μέσα στο χάος. Αυτή η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με τον Smithy, έναν ρομποτικό σιδερά από έναν άλλο κόσμο που έχει ως στόχο την παγκόσμια κυριαρχία.

Παρά τα περιστασιακά framedrop σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μικρές ατέλειες δεν μειώνουν σημαντικά τη συνολική ομορφιά του παιχνιδιού και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το gameplay. Η απουσία δε voice acting εκτός από τα χαρακτηριστικά γρυλίσματα του Bowser, περισσότερο προσφέρει στην νοσταλγία πάρα αφαιρεί κάτι.

Αν και το gameplay δεν φέρνει επανάσταση στο είδος, η μάχη που βασίζεται στον συγχρονισμό, σήμα κατατεθέν των Mario RPG προσφέρει μέσα από αυτήν την απλότητα μια υπέροχη και ανάλαφρη εμπειρία. Αν και δεν είναι απαιτητική, η γνώση των μηχανισμών που βασίζονται στον συγχρονισμό προσθέτει βάθος, ειδικά για τις προαιρετικές αποστολές και τα boss fights.

Αυτό το πιστό remake προσφέρει μια διαχρονική εμπειρία, χάρη στον απλό έλεγχο, τους ζωντανούς χαρακτήρες και το άφθονο χιούμορ που σίγουρα θα γοητεύσει τους παίκτες όλων των ηλικιών. Η προσοχή της Nintendo να διατηρήσει την ουσία του πρωτοτύπου και ταυτόχρονα να το βελτιώσει για το σύγχρονο κοινό θέτει νέα πρότυπα για πιστές επανεκδόσεις, αναδεικνύοντας το Super Mario RPG σε ένα μαγευτικό ταξίδι που αξίζει να βιώσει κάθε παίκτης.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Συνοψίζοντας, το remake του Super Mario RPG Switch είναι η απόδειξη πως αν γίνει σωστά τότε ένα αγαπημένο κλασσικό παιχνίδι μπορεί να δώσει νέα ζωή στον κόσμο του και μια φρέσκια και όμορφη εμπειρία για παλιούς και νέους παίχτες.

10
Συνολική βαθμολογία:
10

Αφήστε μια απάντηση