Ειδήσεις 1

[Review] NEO: The World Ends With You

[Review] NEO: The World Ends With You
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το World Ends With You ξεκίνησε ως γνωστόν ως ένα (μικρό;) RPG στο μακρινό πλέον Nintendo DS το 2007, και ενώ γνώρισε επιτυχία και πούλησε σχετικά καλά -όπως βέβαια και όλοι οι DS τίτλοι- ποτέ δεν έτυχε ευρείας αποδοχής στον κόσμο (υποκειμενικότητα level 100000). Παρ ‘όλα αυτά, σαφώς, κάποιος στην Square Enix το πίστεψε και σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, μας ήρθε το NEO: The World Ends With You. Άξιζε ωστόσο η αναμονή; Μπορεί ο τίτλος με τις όποιες αλλαγές του να σταθεί το 2021 απέναντι σε καταξιωμένους τίτλους μεγαθήρια; Και στο κάτω κάτω αξίζει να του δώσουμε χρόνο σε μια κονσόλα όπως το Nintendo Switch με υπερπλήρη βιβλιοθήκη τίτλων; Ας τα δούμε όοοοοοολα αυτά αμέσως μετά!

Το trailer του DS τίτλου απ’όπου και ξεκίνησε το The World Ends With You

Ο τίτλος ξεκινά με τον πρωταγωνιστή μας Rindo Kanade να παίζει ένα παιχνίδι τύπου Pokemon GO και να συνομιλεί με φίλους στο τηλέφωνό του, και τον φίλο του Fret να … χαζεύει, όπως εξάλλου πάντα κάνει ο Fret. Ωστόσο ένα ένα τραγικό ατύχημα με ένα φορτηγό, έχει ως αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατο τόσο του Rindo όσο και του Fret. Έτσι οι 2 φίλοι διαπιστώνουν πολύ γρήγορα πως είναι νεκροί, αλλά ευτυχως ο τίτλος δεν τεέιώνει τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα. Οι φίλοι μας θα διαπιστώσουνπως πολλοί άλλοι πριν απο αυτούς, έχουν παγιδευτεί στο Underground (UG) , και αναγκάστηκα θα παίξουν το Reaper’s Game για μια κερδίσουν μια ευκαιρία στη ζωή! Έτσι είναι προφανές πως το NEO: The World Ends With You αφορά την η ιστορία του Rindo Kanade του Fret να κερδίσουν τις μάχες και να … αναστηθούν.

Θα αποκτήσουν μερικα παράξενα pins (αρνούμαστε να μεταφράσουμε συνειδητά τον όρο σε “καρφίτσες” 😉 ) στην περιοχής Shibuya του Τόκιο, μια περιοχή που υπάρχει κάπου μεταξύ ζωής και θανάτου. Μάλιστα έχουμε επτά ημέρες, για να συγκεντρώσουμε πόντους ώστε να φτάσουμε στην κορυφή των βαθμολογιών και να νικήσουμε τις άλλες ομάδες παιχτών, ώστε να γυρίσουμε σπίτι! Ωστόσο αν χάσουμε, τότε θα χαθούμε για πάντα από προσώπου γης!

Η περιοχή Shibuya είναι γεμάτη ζωή και ενέργεια, θυμίζοντας το στυλ του αρχικού DS παιχνιδιού σε ένα βέβαια πολύ πιο όμορφο 3D περιβάλλον. Το όλο art style είναι πραγματικά φανταστικό ιδιαίτερα εν κινήσει και τα σχέδια χαρακτήρων είναι απίστευτα crisp.

Το Combat σύστημα έχει αλλάξει πολύ από το αρχικό παιχνίδι. Χωρίς οθόνη αφής διαθέσιμη, (ακόμα και το Switch επιτρέπει προφανώς touch control αλλά μόνο σε handheld καταστάσεις) το NEO: The World Ends With You έπρεπε να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Τώρα κάθε χαρακτήρας αντιστοιχίζεται σε διαφορετικό κουμπί. Οι δε επιθέσεις σας αυτά θα καθοριστούν από τα pin που συλλέγετε από όλη τη Shibuya. Μπορείτε να τα αγοράσετε pins σε καταστήματα, μπορείτε να τα κερδίσετε ή να τα λάβετε μέσα από (νικηφόρες) μάχες. Θα αποκτήσετε πολλά pins σχετικά σύντομα, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τα δικά σας σύνολα επιθέσεων για διαφορετικές περιστάσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

Τα δε pins μας έχουν -προφανώς- levels όπως και οι χαρακτήρες μας. Το εν λόγω όμως επίπεδο-level του χαρακτήρα μας αυξάνει μόνο την υγεία. Για να αυξήσετε άλλα στατιστικά, καθώς και την υγεία σας, θα πρέπει να κάνετε στάστη σε εστιατόρια και να ταΐσετε το πλήρωμά σας. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εξέλιξή τους, δίνοντας προτεραιότητα σε ό,τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η ομάδα σας. Αν τους ταΐσετε με πράγματα που τους αρέσουν, θα λάβουν μάλιστα και μπόνους.

Τα ρούχα σας μπορείτε να τα αγοράσετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία καταστημάτων που περαν του αισθητικού αποτελέσματος σκοπός τους είναι να μας αυξήσουν τα στατιστικά . Φορώντας πολλά αντικείμενα από τον ίδιο σχεδιαστή μπορεί να σας προσφέρει ακόμη και ένα μπόνους και κάθε στοιχείο έχει μια δυνατότητα μπόνους που μπορείτε να ξεκλειδώσετε . Για να μην σας πούμε για τις σχέσεις -μην πάει ο νους σας στο πονηρό- που θα αναπτύξετε μέσω social media.

Σας φαίνονται όλα αυτά πολλά; Ναι. Κουράζουν ή μας μπλέκουν; ΌΧΙ! Τα περισσότερα από τα συστήματα NEO: The World Ends With You απαιτούν από εσάς να τα χρησιμοποιείτε μόνο όταν θέλετε, με άφθονο χρόνο και χώρο. Σε κάθε περίπτωση ο τίτλος δίνει μέγα έρεισμα για grinding -που του πάει απίστευτα- ιδιαίτερα με τη δυνατότητα που σας δίνει να επισκεφθείτε εκ νέου ημέρες για τυχόν side quests που δεν ολοκλήρώσατε κοκ.

Τεχνικά ο τίτλος κυμαίνεται σε εξαιρετικά επίπεδα. Το αρτιστικό αλα anime στυλ του game ταιριάζει γάντι στο Switch, ιδιαίτερα σε handheld καταστάσεις. Απο πλευράς framerate μην περιμένετε τίποτε άλλο από το βασικό για Switch τίτλο : περί τα 30 fps. Η μουσική του τίτλου είναι πραγματικά από τα πλέον δυνατά χαρτιά του: μάλιστα είναι τόσο ταιριαστή που ανεβάζει αρκετά επίπεδα την αξία του NEO: The World Ends With You.

Ένα από τα αρνητικά του τίτλου ελιναι αυτό που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως έλλειψη σεβασμού για τον χρόνο του παίκτη . Το παιχνίδι λατρεύει να σας στέλνει πέρα ​​δώθε, ήτοι από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο για ασήμαντο λόγο. Χωρίς fast travel σύστημα θυμίζει καψόνι που σίγουρα με κούρασε. Επίσης το γεγονός ότι ο τίτλος συνδέεται όπως το πράττει με τον προ 14ετίας The World Ends With You προς το τέλος του, προκαλεί σύγχυση, ενώ πρέπει να έχουμε κατά νου πως δεδομένου και του γεγονότος της μέτριας αποδοχής του τίτλου εμπορικά οι περισσότεροι gamers είναι πολύ πιο πιθανόν να μπερδευτούν/μπλεχτούν. Υπάρχει βέβαια και σχετικό anime adaptation. Τέλος θεωρώ πως μια δυνατότητα να κάνουμε skip τα cinematics όταν επιλέξουμε να επισκεφθούμε ξανά μέρα που έχουμε ολοκληρώσει, καλό θα ήταν να υπάρχει.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Εθιστικό!

Το NEO: The World Ends With You στέκεται συνολικά πολύ σωστά. Διαθέτει απίστευτο στυλ και σταθερό σύστημα μάχης. Η ιστορία είναι διασκεδαστική και στο τέλος θα νιώσουμε τους χαρακτήρες σαν παλιούς μας φίλους με τα όσα έχουμε περάσει μαζί. Ενώ εύχομαι να έκανε καλύτερη δουλειά με το σεβασμό του χρόνου του παίκτη κάθε fan του πρωτότυπου θα θελήσει ένα γρήγορο ταξίδι στη Shibuya. Οι νέοι παίκτες θα βρουν ακόμα πολλά για να τους αρέσουν, αλλά μπορεί να βοηθηθούν ακόμα καλύτερα τσεκάροντας κάποια πράγματα από το πρωτότυπο ή τουλάχιστον παρακολουθώντας το anime adaptation που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

7.5
Συνολική βαθμολογία:
7.5

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση