Ειδήσεις

Όταν οι άλλοι απολύουν σωρηδόν, η Nintendo δίνει 10% αύξηση στους υπαλλήλους της

Όταν οι άλλοι απολύουν σωρηδόν, η Nintendo δίνει 10% αύξηση στους υπαλλήλους της
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας μαθαίνουμε σχεδόν καθημερινά πως εταιρείες μεγαθήρια απολύουν χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους τους, παρά τα αυξανόμενα κέρδη τους (Microsoft, Google κλπ). Η Nintendo όμως έχει άλλη φιλοσοφία. Παρά την πτώση των πωλήσεων και των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο, φέρεται να αυξάνει τους βασικούς μισθούς των υπαλλήλων της κατά 10% στην Ιαπωνία.

Δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει ότι ο ιαπωνικός γίγαντας των βιντεοπαιχνιδιών λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει τη “μακροπρόθεσμη ανάπτυξη” του εργατικού δυναμικού του. Ακολουθεί τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού της χώρας Fumio Kishida – ζητώντας από τις τοπικές εταιρείες να αυξήσουν τις αμοιβές των εργαζομένων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Είναι σημαντικό για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας να διασφαλίσουμε το εργατικό μας δυναμικό“, δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa, μέσω Reuters.

Η Nintendo αναθεώρησε επίσης την ετήσια πρόβλεψή της για τις πωλήσεις τίτλων από 210 εκατομμύρια μονάδες σε 205 εκατομμύρια μονάδες και μείωσε τον στόχο της για τις πωλήσεις του Switch από 19 εκατομμύρια σε 18 εκατομμύρια για την επόμενη περίοδο. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη και η μείωση των κερδών συνδέονται με τον πληθωρισμό εντός της τοπικής οικονομίας καθώς και με τις διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος.

Η εταιρεία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του software ή της κονσόλας στο εγγύς μέλλον, αλλά είναι ανοιχτή σε μια αύξηση των τιμών αν αλλάξουν οι συνθήκες. Έχει επίσης παραμείνει σιωπηλή σχετικά με έναν πιθανό διάδοχο του Switch.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση