Ειδήσεις

Ο Ken Kutaragi του PlayStation δε θεώρησε “ποτέ” ότι η Nintendo ήταν ανταγωνιστής, αλλά συνεργάτης

Ο Ken Kutaragi του PlayStation δε θεώρησε “ποτέ” ότι η Nintendo ήταν ανταγωνιστής, αλλά συνεργάτης
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Πριν από την ύπαρξη του PlayStation, η Sony συνεργάστηκε με τη Nintendo για να φέρει μια μονάδα CD-ROM για το Super Famicom. Η Nintendo αποφάσισε να μην προχωρήσει και έτσι η Sony μπήκε στον κλάδο των videogames  από μόνη της. Την εξέλιξή της όλοι τη γνωρίζουμε. Έχοντας αυτό κατά νου, ο “πατέρας του PlayStationKen Kutaragi επισκέφθηκε πρόσφατα το μπαρ του Katsuhiro Harada της Bandai Namco και μίλησε για τη σχέση του PlayStation με άλλες εταιρείες – όπως η Nintendo – κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής.

Ο Kutaragi (ο οποίος σχεδίασε επίσης το ηχητικό chip του SNES παρακαλώ) είπε ότι του άρεσε να συνεργάζεται με την ομάδα της Nintendo και πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή διατάραξαν αυτές τις σχέσεις. Εξηγεί πώς μακροπρόθεσμα, αυτή η ιδέα της «σύγκρουσης» μεταξύ Sony, Nintendo και Sega βοήθησε τον κλάδο να αναπτυχθεί:

Πριν από το PlayStation, δούλευα στο Super Famicom με τη Nintendo, και μου άρεσε πάρα πολύ ο κ. Uemura και η ομάδα του, ήμουν συχνά μαζί τους και τα πήγαινα εξαιρετικά μαζί τους. Αλλά οι εκτός του χώρου, θεωρήσαν ότι αγωνιζόμαστε. Δεν πολεμούσαμε καθόλου μεταξύ μας! Μου έχουν τεθεί μόνο τέτοιου είδους ερωτήσεις: Είναι ο ανταγωνιστής του [PlayStation], η Sega ή η Nintendo; με ρώταγαν, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ποιος ήταν ο ανταγωνιστής γιατί ήμασταν όλοι συνεργάτες.

Ken Kutaragi
Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση