Ειδήσεις

Ξανά κυρίαρχος η Nintendo (και) στην Αμερική!

Ξανά κυρίαρχος η Nintendo (και) στην Αμερική!
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο πρώτος μήνας πωλήσεων της Nintendo στις ΗΠΑ με το Switch OLED σε κυκλοφορία ολοκληρώθηκε και η εταιρεία ελπίζει ότι θα είναι ένα νέο, εκτεταμένο νικηφόρο σερί του Switch! Το Switch λοιπόν ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, τόσο σε έσοδα όσο και σε μονάδες – μετά τη νίκη του PlayStation 5 τον Σεπτέμβριο. Σε μια συνέντευξη στην Washington Post , ο πρόεδρος της Nintendo Αμερικής, Doug Bowser, επιβεβαίωσε τις συνολικές πωλήσεις την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων σε 711.000 για όλες τις εκδόσεις Switch μαζί, 314.000 εκ των οποίων ήταν OLED. Σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη, οι συνολικές πωλήσεις ήταν μόλις 3% χαμηλότερες από το 2020 (διάστημα στο οποίο δεν υπήρχε το OLED μοντέλο βέβαια).

Τα δύο ντεμπούτα σε τίτλους της Nintendo τον Οκτώβριο βρέθηκαν στο top 10 των πωλήσεων. Το Metroid Dread (κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου) ήταν το τρίτο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις του μήνα, ακολουθώντας μόνο τα Far Cry 6 (Ubisoft) και Back 4 Blood (2K). Η ίδια συνέντευξη επιβεβαίωσε τις πωλήσεις μονάδων του Metroid Dread στα 854.000 αντίτυπα. Μάλιστα το NPD επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις σε δολάρια για το Metroid Dread είναι οι υψηλότερες στην ιστορία της σειράς, “σχεδόν διπλασιάζοντας” το ρεκορ του μήνα κυκλοφορίας του Metroid Prime. Το άλλο ντεμπούτο, το Mario Party Superstars ( κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου) κατέλαβε την 8η θέση, παρόλο που ήταν μόλις δύο ημέρες προς πώληση στο εν λόγω διάστημα.

Άλλοι τίτλοι της Nintendo στο top 20 είναι οι : Mario Kart 8 Deluxe (11η), Super Smash Bros. Ultimate (14η), Animal Crossing New Horizons (15η) και The Legend of Zelda: Breath of the Wild (20η).

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση