Nintendo 3DS Nintendo 3DS Reviews Reviews

[Review] Mario & Luigi Superstar Saga 3DS

[Review] Mario & Luigi Superstar Saga 3DS

Οι Mario & Luigi τίτλοι είναι μια σειρά η οποία καθιερώθηκε στο Game Boy Advance με το Superstar Saga, ήταν το πρώτο παιχνίδι σε μια σειρά που θα δημιουργούσε πολλαπλά φανταστικά φορητά RPG παιχνίδια.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OI54_yxpwkY]

Το Superstar Saga βασίζεται στη γνωστή φόρμουλα, δίνοντας και πάλι στους παίκτες τον έλεγχο του Μario & Luigi να εξερευνήσουν έναν μεγάλο κόσμο. Θα χρησιμοποιήσετε τους διάσημους υδραυλικούς για να περιηγηθείτε στο κόσμο και να αλληλεπιδράσετε με τους πολυάριθμους NPC γύρω σας, μέσω μαχών ή μέσω sidequest οι οποίοι θα ζητάνε κάποιες χάρες δοκιμάζοντας την ικανότητα σας στο platforming. Το παιχνίδι συνδυάζει πολλά είδη μαζί, όλα τυλιγμένα με έναν κόσμο στον οποίο ξεχειλίζει το χιούμορ και η γοητεία.

Στη νέα μας περιπέτεια, η φωνή της Princess Peach έχει κλαπεί από μερικούς κακοποιούς από το γειτονικό BeanBean Kingdom, αντικαθιστώντας όλες τις εκφράσεις της με εκρηκτικές αναπαραστάσεις. Οι ήρωες μας και o Bowser συνειδητοποιούν πόσο προβληματικό είναι αυτό, με αποτέλεσμα ο Mario & Luigi να βρίσκουν στο πρόσωπο του Bowser ένα νέο σύμμαχο για την περιπέτεια τους στο BeanBean Kingdom.

Παρόλα αυτά , το Superstar Saga παίζει όπως κάθε RPG Μario. Οι μάχες εξακολουθούν να είναι έξυπνες, συνδυάζοντας τόσο τις παραδοσιακές επιθέσεις του Mario όσο και τους μηχανισμούς ενός turn-based RPG. Στις μάχες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα άλματα και για να επιτεθείτε αλλά και για να αποφύγετε τις επιθέσεις των αντιπάλων για να μπορέσετε να κατατροπώσετε τους εχθρούς. Με αυτό τον τρόπο οι μάχες έχουν μια πιο ενεργή αίσθηση καλύπτοντας το αρκετό απλοϊκό σύστημα μάχης.

Με κάθε level το παιχνίδι σου επιτρέπει να αυξήσεις και του Mario & του Luigi τα στατιστικά, επηρεάζοντας, την άμυνα, τις ειδικές κινήσεις και πολλά άλλα. Ενώ είναι πάντα ικανοποιητικό να αντλήσετε μια αριθμητική αξία σε κάποιο τομέα και να δείτε πραγματική πρόοδο, αυτά τα στατιστικά ενδέχεται να μην σχετίζονται με τις εξελίξεις στον πραγματικό κόσμο όσο θα περιμένατε. Ένα αμυντικό stat, για παράδειγμα, μοιάζει κάπως ασήμαντο όταν μπορείς να αποφύγεις τις περισσότερες επιθέσεις με ευκολία. Συνήθως στα RPG αυτές οι αναβαθμίσεις είναι ζωτικές αλλά το Superstar Saga δεν θέλει πραγματικά να βασιστείς πάνω σε αυτές.

 

 

Υπάρχουν πολλές ανοιχτές περιοχές που θα εξερευνήσετε, τόσο ο Mario όσο και ο Luigi θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολυάριθμους γρίφους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες περιοχές και κρυφά αντικείμενα. Η ποικιλία και η ποιότητα των γρίφων θα σας συγκινήσει αν και η ανταμοιβή στο τέλος δεν αξίζει και ιδιαίτερα.

Έχει γίνει καλή δουλειά στον οπτικό τομέα, οι κυρίες αλλαγές είναι στην αλλαγή τoυ 2D σε ένα 3D περιβάλλον με ενδεχόμενο να μην αρέσει σε όσους ήθελαν μια καθαρή μεταφορά του τίτλου στο 3DS. Δεν υπάρχει κάποια εναλλαγή ανάμεσα στο παλιό και νέο artstyle, όμως το νέο art style δίνει ένα φόρο τιμής στα γραφικά τoυ παρελθόντος χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του

 

H μεταφορά του τίτλου στο 3DS έχει φέρει ένα ολοκαίνουργιο minigame στο παιχνίδι Bowser’s Minions. Παρόλο που μπορεί να φανέι ότι παίρνετε δύο παιχνίδια σε ένα, το Bowser’s Minions είναι απλά μια ευχάριστη απόσπαση από το κύριο παιχνίδι και όχι μια νέα περιπέτεια. Στο Bowser’s Minions ελέγχετε ένα μοναχικό Goomba το οποίο έπεσε από το πλοίο του Bowser τη στιγμή που ταξίδευε προς το BeanBean Kingdom. Θα συναντήσετε και θα πείσετε και άλλα τσιράκια του Bowser να μπουν στην ομάδα σας για να σώσετε το αφεντικό τους, σε μια ιστορία που τρέχει παράλληλα με αυτή του Mario & Luigi.

Επίσης το gameplay είναι λίγο διαφορετικό. Η κύρια αλλαγή είναι πως από τo turn-based σύστημα του κυρίου παιχνιδιού γυρνάει σε ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Με κάθε μάχη προσθέτεις ένα νέο σύμμαχο, κάθε νέο μέλος της ομάδας έχει δικά του στατιστικά και τα αυξάνεις μέσω μαχών.

Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις πόσο καλά άντεξε το Superstar Saga στο χρόνο. Το gameplay παραμένει διαχρονικό και αυτό φαίνεται μέσα από το remake διότι χωρίς να κάνουν κάποια ουσιώδη αλλαγή κρατιέται ακόμα καλά εν έτη 2017. Είναι η ευκολία του παιχνιδιού και η αίσθηση της εξερεύνησης που σε αρπάζουν από το πρώτο λεπτό που παίζεις το παιχνίδι.

Είναι ένας φόρος τιμής σε ένα παιχνίδι που δημιούργησε μία νέα σειρά η οποία ακόμα και σήμερα είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

[wp-review id=”15527″]

Αφήστε μια απάντηση