Ειδήσεις

Ένα σφραγισμένο Nintendo 64 που δεν ανοίχτηκε ποτέ πωλείται για 250.000 $ (!)

Ένα σφραγισμένο Nintendo 64 που δεν ανοίχτηκε ποτέ πωλείται για 250.000 $ (!)
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Μπορείς πραγματικά να κοστολογήσεις τη νοσταλγία; Σύμφωνα με μια καταχώριση στο eBay, ναι, μπορείτε, και η αξία της αποτιμάται σε ένα τέταρτο του εκατομμυρίου δολαρίων, στην περίπτωση μιας σφραγισμένης από το εργοστάσιο κονσόλας παιχνιδιών Nintendo 64. Το Nintendo 64 συνεχίζει να αγαπιέται για τα αξέχαστα παιχνίδια του, τον ασυνήθιστο σχεδιασμό του χειριστηρίου και τα τρισδιάστατα γραφικά του. Αλλά όταν η κονσόλα κυκλοφόρησε το 1996 – τον Ιούνιο στην Ιαπωνία και τον Σεπτέμβριο στη Βόρεια Αμερική – τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά ήθελε η Nintendo.

Η εταιρεία οικιακής ψυχαγωγίας είχε να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό άλλων κονσολών πέμπτης γενιάς, δηλαδή του Sony PlayStation και του Sega Saturn. Αυτές οι αντίπαλες κονσόλες πρόλαβαν και οι δύο την είσοδο της Nintendo στην αγορά της πέμπτης γενιάς και χρησιμοποιούσαν μονάδες CD για την εκτέλεση των παιχνιδιών τους, ενώ η μονάδα δίσκου του Nintendo 64 – το 64DD – ήταν ένα πρόσθετο στην κονσόλα που βασιζόταν σε κασέτες και κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία . Το χειρότερο είναι ότι όταν το Nintendo 64 τελικά κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, υπήρχαν μόνο δύο παιχνίδια διαθέσιμα – το “Super Mario 64” και το “Pilotwings 64” – και μόνο δώδεκα μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Παρά τη δύσκολη μάχη, η Nintendo είχε μια επιτυχία στα χέρια της. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στην πτώση της τιμής από 250 σε 199 δολάρια, η οποία βοήθησε την κονσόλα να πουλήσει 350.000 αντίτυπα τις τρεις πρώτες ημέρες .

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση