Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Reviews Ειδήσεις

Dragonball Heroes World Mission [Switch Review]

Dragonball Heroes World Mission [Switch Review]
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Σας αρέσει το Dragonball;  Σας αρέσουν τα παιχνίδια με κάρτες; Θέλετε κάτι που να συνδυάζει και τα δύο; Η Bandai Namco μπορεί να έχει τη λύση με το Dragonball Heroes World Mission για το Nintendo Switch. Ή μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η μεταφορά ενός ιαπωνικού παιχνιδιού σε κερματοδέκτη είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εκπληκτικά μεγάλη λίστα με παιχνίδια για την υβριδική κονσόλα που αγαπάμε.

Σύμφωνα με την ιστορία του τίτλου ο χαρακτήρας μας παίρνει μέρος σε μάχες με κάρτες που έχουν ήρωες από το Dragonball. Όλα είναι ωραία και ήσυχα μέχρι που αρχίζουν να συμβαίνουν ανωμαλίες και ο κόσμος του παιχνιδιού αρχίζει να μπλέκεται με την πραγματικότητα. Τότε με τη βοήθεια του Δασκάλου σας, Σάγιαμαν 3, θα προσπαθήσετε να σώσετε την κατάσταση

Στην περιπέτειά σας θα βρείτε πολλούς ανταγωνιστές από τη σειρά αλλά και συμμάχους που έχουν δική τους τράπουλα.

Είναι μια ιστορία με σχετικά μικρό ενδιαφέρον και μικρότερη λογική, αλλά εκτελεί το σκοπό τόσο της εξοικείωσής του παίκτη με τους μηχανισμούς όσο και της ενασχόλησής του με τον τίτλο για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα. Πέρα από αυτό  ο τίτλος προσφέρει και arcade mode, το οποίο στην ουσία είναι διάφορα σενάρια μάχης χωρίς ιστορία, αλλά για την γνωριμία σας με τον τίτλο προτείνω το story mode καθώς είναι ευκολότερο και έχει λογικό και αυξανόμενο δείκτη δυσκολίας.

Στα του παιχνιδιού τώρα, αν και σας είπα ότι πρόκειται για παιχνίδι με κάρτες, ο τρόπος που παίζει είναι πολύ διαφορετικός από όσα θα έχετε συνηθίσει. Αρχικά η τράπουλά σας είναι μόλις 7 κάρτες  οι οποίες τοποθετούνται στην αρένα εξαρχής. Άρα δεν υπάρχει η διαδικασία του τραβήγματος κάρτας ανά γύρο ούτε το λεγόμενο χέρι, κάτι που θα ξενίσει και ίσως -όπως στο γράφοντα- θα ξενερώσει αφού η «πίστη στην καρδιά των καρτών» και η αγωνία του τι θα έρθει και τι έχει ο αντίπαλος στα χέρια του είναι ο πυρήνας άλλων παιχνιδιών όπως το Magic the Gathering, Yu-Gi-Oh και Pokémon για να αναφέρω μερικά δημοφιλή. Χωρίς λοιπόν την τυχαιότητα τι απομένει; Η στρατηγική και  σε αυτό το κομμάτι το DHWM… το προσπαθεί. Αρχικά, σκοπός είναι να μηδενίσετε τη μπάρα ζωής του αντιπάλου σας. Οι κάρτες σας, επιτίθενται στις κάρτες του άλλου και ανάλογα τη Δύναμη των δικών σας, θα μειωθεί η Αντοχή των αμυνόμενων και ίσως περάσει ζημιά στη μπάρα ζωής του άλλου παίκτη. Μπορείτε να τοποθετήσετε κάθε κάρτα σας σε δύο σημεία, μπροστά και πίσω. Μπροστά είναι η επίθεσή σας και όσους πιο πολλούς ήρωες τοποθετήσετε τόσο μεγαλύτερη Δύναμη θα έχετε. Όσους τοποθετήσετε πίσω μπορούν να ανακτήσουν χαμένη αντοχή και να υποστηρίξουν την ομάδα. Το να έχετε πολλούς στην πρώτη γραμμή σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι η Δύναμή σας θα είναι μεγαλύτερη και άρα θα παίξετε πρώτοι, άρα θα κάνετε πρώτοι ζημιά και πιθανό να πάρετε το παιχνίδι. Αν όμως δεν πάνε τα πράγματα όπως θέλετε, στον επόμενο γύρο οι κάρτες σας δεν θα έχουν την απαραίτητη Αντοχή για να σας προστατεύσουν ενώ κάρτες με μηδενική αντοχή δέχονται διπλάσιο ποσό ζημιάς που το λαμβάνετε απευθείας εσείς στη μπάρα ζωής σας.

Το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται πολύπλοκο με τις ιδιότητες της κάθε κάρτας που άλλες ενεργοποιούνται όταν έχεις στην ομάδα σου συγκεκριμένες κάρτες, επί παραδείγματι με Goten και Trunks μπορείτε να κάνετε Fusion σε Gotenks ενώ άλλες όταν φτάσει ένας συγκεκριμένος γύρος ή εν πάση περιπτώσει όταν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια. Πέρα από τις ιδιότητες, θα μπορείτε να βάλετε και κάποια αντικείμενα που επίσης ενεργοποιούνται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μπορεί να σας γιατρέψουν πόντους ζωής ή να αυξήσουν τη Δύναμη των καρτών σας. Ενδιαφέροντα όλα αυτά και επί της ουσίας αυτό που πρέπει να πετύχετε είναι  οι 7 κάρτες που έχετε στην τράπουλά σας να συνδυάζονται η μία με την άλλη και όχι απλώς να διαλέξετε μεμονωμένα αυτές που είναι οι πιο δυνατές ή αυτές με τους ήρωες που σας αρέσουν.

Ωστόσο, ο τίτλος έχει και πολλά σημεία που δεν ταιριάζουν με το θέμα των καρτών. Κάποια από αυτά είναι ότι όταν δύο κάρτες μάχονται πρέπει να πατήσεις το Α σε τέτοιο σημείο μιας κινούμενης μπάρας ώστε να νικήσεις τον αντίπαλο, να χαϊδέψεις την οθόνη για να φορτώσεις ενέργεια, να κάνεις ζιγκ ζαγκ μια κάρτα για να πραγματοποιήσει μια έξτρα επίθεση ή ιδιότητα, mini games ουσιαστικά, εντός του πυρήνα του παιχνιδιού, τα οποία προσωπικά τα βρίσκω άχρηστα και αντικειμενικά δεν έχουν θέση στη στρατηγική και είναι εκεί χωρίς λόγο. Οι κινήσεις που ζητάει ο τίτλος περιλαμβάνουν χρήση της οθόνης αφής αλλά μην ανησυχείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους μοχλούς αν είστε σε docked mode.

Κάθε φορά που νικάτε, το παιχνίδι σας ανταμείβει με κάψουλες και εισιτήρια που επί της ουσίας αποτελούν τα loot boxes του παιχνιδιού, μια Kinder έκπληξη που μπορεί να σας δώσει αντικείμενα ή κάρτα (σπάνια ή όχι).

Μπορείτε να φτιάξετε λοιπόν την τράπουλά σας όπως εσείς θέλετε ενώ επίσης έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε και τις δικές σας κάρτες και να παίξετε εναντίον άλλων στο διαδίκτυο.

Ως πακέτο το DHWM είναι πλήρες, έχει αρκετά modes, πολλές κάρτες και μπορεί να προσφέρει αρκετές ώρες ενασχόλησης ωστόσο τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί δυστυχώς να δικαιολογήσει την τιμή στα 59,99€. Πληρώνετε premium τιμή για ένα παιχνίδι με κάρτες, το οποίο μάλιστα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε καθώς δεν μοιάζει με τέτοιο, αλλά με μια σειρά mini games με χαρακτήρες από dragonball όπου η στρατηγική σας και η τύχη σε αυτά μπορεί να σας προσφέρει τη νίκη.

Τίτλοι όπως το Hearthstone και το Pokémon TCG είναι δωρεάν έστω σε πρώτο επίπεδο και προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία καταστάσεων.

Τέλος, αν βλέποντας τον τίτλο δεν εντυπωσιάζεστε αυτό είναι λογικό αφού τα μοντέλα είναι μια HD έκδοση των Budokai που κυκλοφόρησαν στο PS2. Το arcade μάλιστα είναι χρόνια διαθέσιμο στην Ιαπωνία και μόλις τώρα μεταφέρθηκε σε PC και Nintendo Switch. Οπότε τα γραφικά δεν ενθουσιάζουν και δείχνουν παρωχημένα. Επίσης ο ήχος, μουσική και ηχητικά εφέ, στο σύνολό του έχει μικρή ποικιλία και είναι επαναλαμβανόμενα βαρετός, ενώ οι φωνές είναι μόνο στα ιαπωνικά. Εν ολίγοις και στο βουβό να παίζετε δεν θα χάσετε κάτι.

Ευχαριστούμε θερμά την Bandai NAMCO, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Spirit... not

Το Dragonball Heroes World Mission είναι ένα παιχνίδι με κάρτες που… δεν είναι παιχνίδι με κάρτες. Το βαρετό σενάριο, τα γραφικά δύο γενιών πίσω, τα αδιάφορα μουσικά κομμάτια και τα άσχετα mini games, συνθέτουν ένα παιχνίδι που δεν έχει βρει το χαρακτήρα του και δεν προσφέρει κάτι το μοναδικά εντυπωσιακό ώστε να το επιλέξει κανείς. Βάλτε σε όλα αυτά και την τιμή στα 59,99€ και έχετε έναν τίτλο που θα μπορούσατε να αγνοήσετε ακόμη και αν είστε λάτρες του Dragonball, όπως ο γράφων. Αν το θέλετε τόσο, καλύτερα να περιμένετε πτώση τιμής γύρω στο 50% αλλά και πάλι… αυτό ίσως δεν αρκεί.

6.3
ΓΡΑΦΙΚΑ:
5
ΜΟΥΣΙΚΗ / ΉΧΟΣ:
6
GAMEPLAY:
7
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:
7

Αφήστε μια απάντηση