Ειδήσεις

Χάθηκε “μυστηριωδώς” ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο της επαγγελματικής κάρτας του Shigeru Miyamoto του 1989

Χάθηκε “μυστηριωδώς” ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο της επαγγελματικής κάρτας του Shigeru Miyamoto του 1989
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο Shigeru Miyamoto μπορεί να είναι διάσημος σε όλους εμάς, αλλά είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι αυτό δεν ίσχυε πάντα – και ακόμη και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην γνωρίζουν την κληρονομιά του μεγάλου αυτού ανθρώπου. Έτσι, όταν ο μη-gamer Tony LeCroix είχε μια τυχαία συνάντηση με τον θρυλικό σχεδιαστή παιχνιδιών στα τέλη της δεκαετίας του ’80, δεν ήξερε ποιος ήταν.

«Παίζαμε μουσική και το 1989 δούλευα για ένα συγκρότημα country μουσικής», μας λέει ο LeCroix.

“Παίζαμε σε ένα φεστιβάλ στην Ιαπωνία. Ο κάτοχος του μπαρ μας κάλεσε μετά τη συναυλία στο τραπέζι του. Μόλις έφτασα, με σύστησε στον φίλο του που μπορούσε να μιλήσει μόνο σπαστά αγγλικά, αλλά αρκετά για να επικοινωνήσει».

Όπως σωστά μαντέψατε ο “φίλος” με τα σπαστά Αγγλικά δεν είναι άλλος από τον Miyamoto!

«Σταθήκαμε στο μπαρ και μιλήσαμε για μουσική», λέει ο LeCroix. “Ενδιαφερόταν πολύ για τα έγχορδα όργανα που φρόντιζα, όπως οι κιθάρες και ούτω καθεξής. Απλώς μιλήσαμε για μουσική καθώς μοιραστήκαμε μερικές μπύρες . Στο τέλος της νύχτας, όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, μου ζήτησε ένα αυτόγραφο· αστειευόμενος του είπα ότι θα του έδινα το δικό μου αν μου έδινε το δικό του. Καθώς έβγαλα την επαγγελματική μου κάρτα και την υπέγραψα, έκανε και αυτός το ίδιο. Παρατήρησα αφού υπέγραψε το όνομά του ζωγράφισε γρήγορα και ένα μικρό χαρακτήρα . Δεν είμαι gamer και δεν είχα ιδέα ποιος ήταν ο χαρακτήρας που ζωγράφιζε. Λίγο αργότερα, είδα κάποιον να παίζει ένα παιχνίδι και αναγνώρισα τον χαρακτήρα – ήταν ο Mario!

«Την κάρτα αυτή την κράτησα 32 χρόνια», συνεχίζει. «Νωρίτερα φέτος πήρα σύνταξη και έψαξα στο internet για «Shigeru Miyamoto» και συνειδητοποίησα τι είχε πετύχει στη ζωή του και πόσο σημαντικός ήταν για την κοινότητα του gaming».

Δυστυχώς η παραμυθένια μέχρι τώρα ιστορία κάπου εδώ γίνεται εφιάλτης!

«Ήμουν περίεργος να δω τι αξίζει αυτή η κάρτα και άρχισα να προσπαθώ να βρω έναν εκτιμητή», προσθέτει ο LeCroix. «Συνάντησα μια αγγελία για έναν οίκο δημοπρασιών που ειδικευόταν στα videogames και επικοινώνησα μαζί τους –προς το παρόν θα προτιμούσα να μην αποκαλύψω το όνομά τους– και ήμουν πεπεισμένος να τους στείλω την κάρτα για μια επερχόμενη δημοπρασία. Τους έστειλα την κάρτα και τώρα με καλούν και λένε ότι η κάρτα λείπει.

O LeCroix είναι πεπεισμένος ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. «Πιστεύω πραγματικά ότι μου έκλεψαν την κάρτα μου και πιθανότατα θα εμφανιστεί ξανά στο μέλλον», μας λέει. «Ειλικρινά αμφιβάλλω αν θα πάρω πίσω ποτέ την κάρτα μου, αλλά θα ήθελα πραγματικά να μεταφέρω την ιστορία στην gaming κοινότητα ».

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση