Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Ειδήσεις 1

Attack on Titan 2 [Review]

Attack on Titan 2 [Review]
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Αν βαρεθείτε την ιστορία, σειρά έχει να ασχοληθείτε με το another mode, που επί της ουσίας είναι αποστολές που μπορείτε να τις ολοκληρώσετε είτε μόνοι σας, είτε μπαίνοντας σε group στο διαδίκτυο (το οποίο δυστυχώς δε δοκίμασα καθώς κανείς δεν υπήρχε), είτε με wireless τοπικό παιχνίδι με έως 8 Switch! Μπορείτε να διαλέξετε να παίξετε με οποιοδήποτε χαρακτήρα του παιχνιδιού που εσείς επιθυμείτε, ο καθένας με τις δικές του ικανότητες και στατιστικά. Το συγκεκριμένο mode είναι μια ευχάριστη ανάσα και ό,τι πρέπει για τη φορητή πλευρά του Nintendo Switch.

Οπτικά, το παιχνίδι είναι πολύ δυνατό αν και έχει τις αδυναμίες του. Αρχικά, τα cutscenes που είναι προρενταρισμένα είναι εξαιρετικά και αποδίδουν πιστά το ύφος του anime. Όμως και οι σκηνές που δημιουργούνται από τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού είναι πανέμορφες με εκφραστικότητα και ομαλή κίνηση στους χαρακτήρες. Κατά τη διάρκεια των αποστολών τα γραφικά του σκηνικού μάχης είναι, θα έλεγα απλά με γωνιώδη σπίτια και λιγοστές λεπτομέρειες, ενώ λείπουν εφέ φωτισμού και κίνησης γεγονός που οδηγεί σε κάποια άσχημα αποτελέσματα, όπως επί παραδείγματι στο νερό. Από την άλλη τα γραφικά στους χαρακτήρες είναι σε καλύτερη μοίρα και οι Τιτάνες έχουν σχεδιαστεί αρκετά καλά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προβλήματα κυρίως στο collision detection του Τιτάνα με το έδαφος και τα σπίτια, δηλαδή αν κόψετε το ένα πόδι του Τιτάνα, το δεύτερο πέφτει κάτω από το έδαφος, τοποθετώντας επί της ουσίας το μοντέλο στο ύψος των γονάτων και στα δύο πόδια, για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι που αφενός είναι λάθος της μηχανής κίνησης, αφετέρου σας δυσκολεύει τη ζωή μιας και αν θέλετε να επιτεθείτε στο δεύτερο πόδι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν η μηχανή γραφικών «ανεβάσει» πάλι το μέλος που δεν έχει κοπεί στο σωστό ύψος του εδάφους και αναγκάσει τον Τιτάνα να πέσει στα γόνατα. Παρόμοια ευτράπελα συμβαίνουν όταν ο Τιτάνας πέσει πάνω στα σπίτια οπότε τα μέλη του χάνονται μέσα στα πολύγονα, ενώ επίσης και η κάμερα πολλές φορές δε βοηθά όταν είστε κοντά στο γιγαντιαίο κτήνος. Επιπλέον, υπάρχει τυχαία πτώση των καρέ ανά δευτερόλεπτο, η οποία εντούτοις ούτε είναι υπερβολική, ούτε συμβαίνει πάντα όταν γίνονται πολλά επί της οθόνης (υπάρχουν περιπτώσεις που η πτώση έγινε αισθητή μόνο μία φορά σε ολόκληρη αποστολή), γεγονός που μάλλον αντιστοιχεί σε προγραμματιστικό λάθος παρά σε πίεση του hardware. Βέβαια, θα ήθελα να σημειώσω ότι ακόμη και όταν πέφτουν τα καρέ, η εμπειρία δε γίνεται χειρότερη, καθώς πολλές φορές η καθυστέρηση αυτή «βοηθάει» στο να συλλάβετε ακριβώς το τι γίνεται γύρω σας και να κινηθείτε ανάλογα.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι με εξέπληξε ευχάριστα αφενός η ομαλή και φυσική κίνηση του ODM, η οποία δείχνει κατ’ εμέ την προσπάθεια των σχεδιαστών να αποδώσουν το anime, αφετέρου η χρήση της δόνησης (μολονότι όχι hd rumble) που σε κάνει να νιώσεις την ένταση των γάντζων και το προς τα πού στρέφεσαι κάθε φορά. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στο ότι το AoT2 έχει μόνο ιαπωνικό voice over, κάτι που προτιμώ γενικά, ωστόσο αντιλαμβάνομαι ότι βάζει τον παίκτη στη διαδικασία να διαβάζει διαλόγους, κάτι που κατά τη διάρκεια των αποστολών μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Πολύ καλό

Το Attack on Titan 2 στο Nintendo Switch αποδεικνύει ότι με τις κατάλληλες σχεδιαστικές επιλογές μπορεί να αποδοθεί σωστά μια σειρά ως βιντεοπαιχνίδι. Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι αν ο τίτλος αξίζει τα 60-70€ ή αν είναι απλώς μια αρπαχτή που βασίζεται στην αναγνωρισιμότητα της σειράς, αλλά σε αυτή την περίπτωση συστήνω την αγορά τόσο σε αυτούς που ξέρουν τα manga και anime, όσο και σε εκείνους που ψάχνουν ένα action τίτλο με στοιχεία RPG που τυχαίνει να έχει στις πλάτες του μία από τις καλύτερες ιδέες anime των τελευταίων χρόνων. Αν μάλιστα λυθεί το bug που κολλάει τον τίτλο σε μια συγκεκριμένη αποστολή, μπορείτε άνετα να προσθέσετε άλλον ένα βαθμό στη συνολική εικόνα του.

7
Gameplay:
8
Δυσκολία:
8
Μουσική / Ήχος:
7
Γραφικά:
8
Αντοχή στο χρόνο:
8
Bugs (αντιστρόφως ανάλογος βαθμός):
3

Σελίδες: 1 2 3

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση