Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Ειδήσεις 1

Attack on Titan 2 [Review]

Attack on Titan 2 [Review]
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Το δεύτερο κομμάτι και πιο σημαντικό στον τίτλο, είναι οι αποστολές. Μπορεί να σας ζητηθεί να προστατεύσετε τον τάδε χαρακτήρα, να σώσετε τους πολίτες από επιθέσεις Τιτάνων, να αμυνθείτε σε μια περιοχή, να φτάσετε σε ένα σημείο του χάρτη κ.ά.. Αν και το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί από Ωmega Force και Koei Tecmo, το AoT2 δεν έχει καμία σχέση με ένα Warriors τίτλο. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα action game με στοιχεία τακτικής και εξηγούμαι: κυρίως παίζετε μόνοι σας, πετάτε τους γάντζους του ODM gear οι οποίοι καρφώνονται στα κοντινότερα κτήρια, εκτοξεύεστε σαν τον άνθρωπο αράχνη, βρίσκετε έναν Τιτάνα, στοχεύετε στο σβέρκο ή στα άκρα του και επιτίθεστε. Για να τα καταφέρετε πρέπει να πατήσετε το κουμπί της επίθεσης ακριβώς τη στιγμή πριν ο χαρακτήρας σας αγγίξει τον Τιτάνα. Καθώς δεν υπάρχει κάποια ένδειξη στο παιχνίδι για το πότε πρέπει να πατήσετε το κουμπί, η ακρίβεια της επίθεσής σας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο στις δικές σας ικανότητες, κάτι που κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διαχωρίζει τους αρχάριους από τους προχωρημένους παίκτες και σας κρατάει πάντοτε σε εγρήγορση. Επιπλέον, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα τύπου στοχεύω και χτυπάω τη σωστή στιγμή, καθώς αν είστε για παράδειγμα μπροστά από τον Τιτάνα και θέλετε να χτυπήσετε το σβέρκο, αφού γαντζωθείτε σε αυτόν πρέπει να γυρίσετε γύρω γύρω του παίρνοντας την κατάλληλη γωνία θέσης και μετά να ριχτείτε πάνω του. Προσοχή όμως πρέπει να δώσετε στο ότι αν αργήσετε μπορεί να απαγκιστρωθείτε και να ξεκινήσετε την προσπάθεια από την αρχή, ενώ παράλληλα οι λεπίδες σας στομώνουν οπότε πρέπει να αντικατασταθούν και το αέριο που χρησιμοποιεί το ODM προκειμένου να σας εκτινάζει στον αέρα λιγοστεύει, οπότε πρέπει να αλλάξετε φιάλη, όλα αυτά με το πάτημα ενός από τα πλήκτρα κατεύθυνσης των joycon. Το πόσες λεπίδες κουβαλάτε μαζί σας και πόσο αέριο έχετε, καθορίζετε από τους εξοπλισμούς σας που στην καθημερινή ζωή αναβαθμίζετε. Αν για κάποιο λόγο σας τελειώσουν, πρέπει να μεταβείτε σε σημεία του χάρτη για ανεφοδιασμό. Άρα, για να ρίξετε έναν Τιτάνα χρειάζεται κατάλληλη θέση, σωστό timing και καλή διαχείριση των πόρων σας.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν δύο, τρεις, τέσσερις ή και παραπάνω κοντά σας και όταν μάλιστα επιτίθενται σε απλούς πολίτες που πρέπει να σώσετε; Εδώ έρχεται το group σας, που μπορεί να αποτελείται από επιπλέον 4 χαρακτήρες. Πατάτε L+ ένα από τα κουμπιά κατεύθυνσης του αριστερού joycon και ο αντίστοιχος σύντροφος θα εκτελέσει το skill του, το οποίο μπορεί να είναι επίθεση, θεραπεία σε εσάς ή να ρίξει βόμβα λάμψης στον Τιτάνα. Ο σωστός έλεγχος των συντρόφων σας μπορεί να είναι καθοριστικός για την έκβαση των αποστολών σας, οι οποίες πολλές φορές ακόμη και στο easy μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα πιεστικές και αγχωτικές. Στο τέλος τους, ανάλογα με το πώς θα τα πήγατε (πόσους Τιτάνες σκοτώσατε, πόσους διαμελίσατε, με ποιους χαρακτήρες κάνατε ομάδα, αν ολοκληρώσατε side missions κ.τ.ό.), λαμβάνετε αντικείμενα, πόντους εμπειρίας που σας ανεβάζουν επίπεδο, skill points για επιπλέον ικανότητες, πόντους φιλίας κ.ά..

Από όσα ανέφερα μέχρι στιγμής προκύπτει ότι το παιχνίδι έχει πολύ υλικό και πολυεπίπεδο gameplay. Στην αρχή είναι δεδομένο ότι θα χαθείτε με τα εκτενή εγχειρίδια οδηγιών που εμφανίζονται ως κάρτες στην οθόνη σας, κατά την εκπαίδευσή σας (προσωπικά έβγαζα screenshot τις πληροφορίες, αν και δεν είναι απαραίτητο αφού υπάρχουν στο menu παύσης) και θα νιώσετε ότι το παιχνίδι ζητάει πολλά από εσάς την ίδια χρονική στιγμή, εντούτοις με τη ζύμωσή σας σε αυτό, πολύ σύντομα όλα θα γίνονται αυτόματα από εσάς. Ένα αρνητικό ως προς το χειρισμό εντόπισα στο ότι ο έλεγχος του group σας απαιτεί να πιέσετε το πλήκτρο L + ένα από τα κουμπιά κατεύθυνσης. Καθώς τις περισσότερες φορές πρέπει να δίνετε οδηγίες ενώ κινείστε, θεωρώ ότι το group έπρεπε απλώς να μπει στα κουμπιά κατεύθυνσης και αντιστοίχως ο ανεφοδιασμός σας ας έχει το συνδυασμό κουμπιών που προανέφερα.

Ένα ακόμη ιδιαιτέρως αρνητικό σημείο είναι ότι το παιχνίδι σε μια συγκεκριμένη αποστολή που ζητούσε να προστατεύσετε πολίτες πάγωσε με error 4-5 φορές, οδηγώντας με στο menu του Switch, με αποτέλεσμα να με αναγκάσει να την ξεκινήσω από την αρχή. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, καθώς πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν τόσο σοβαρά bugs που να καθιστούν ένα παιχνίδι μη εφικτό να παιχτεί όταν κυκλοφορεί στην αγορά, αποφάσισα να αφαιρέσω 1 βαθμό από τη συνολική βαθμολογία. Το γεγονός ότι επέμεινα 6 φορές για να περάσω ένα σημείο στο οποίο νικούσα, αλλά προγραμματιστική αστοχία δεν ολοκλήρωνε την αποστολή, δε σημαίνει ότι ο κάθε παίκτης πρέπει, μπορεί και είναι σωστό να του ζητείται, να το κάνει. Οπότε, σε περίπτωση που η Koei Tecmo ενημερώσει το παιχνίδι με patch, παρακαλώ προσθέστε έναν επιπλέον βαθμό στο σύνολο. Θετικό τουλάχιστον στο θέμα είναι ότι στις επόμενες ώρες παιχνιδιού δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα.

Σελίδες: 1 2 3

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση