Ειδήσεις

Το Σαουδαραβικό Ταμείο γίνεται ο μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής της Nintendo

Το Σαουδαραβικό Ταμείο γίνεται ο μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής της Nintendo
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας κατέχει πλέον το 8,26% των μετοχών της Nintendo, καθιστώντας την έτσι τον μεγαλύτερο εξωτερικό επενδυτή στην ιαπωνική εταιρεία παιχνιδιών, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας την Παρασκευή.

Η επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ταμείου Δημόσιων Επενδύσεων του βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας μακριά από το πετρέλαιο, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυρίων που έχουν ήδη δαπανηθεί σε εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών. Το ταμείο έχει αποτελέσει σημαντική συνιστώσα στα σχέδια του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Mohammed bin Salman, ο οποίος ο ίδιος λέγεται ότι είναι φανατικός gamer.

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων αρνήθηκε να σχολιάσει το βράδυ της Παρασκευής σχετικά με την αύξηση των μετοχών του στη Nintendo.

Ωστόσο, η αγορά της Nintendo και άλλων μετοχών παιχνιδιών εμπλέκει τις εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών στην πολιτική που περιβάλλει τη Σαουδική Αραβία και τον 37χρονο πρίγκιπα-διάδοχό της. Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο πρίγκιπας Mohammed διέταξε τη δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.

Μια κατάθεση στις ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή αποκάλυψε τη συμμετοχή του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων στη Nintendo με έδρα το Κιότο. Το σαουδαραβικό ταμείο παραμένει πίσω από τις συμμετοχές της ίδιας της Nintendo στην εταιρεία παιχνιδιών. Η Nintendo αποτιμάται σε 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων δεν επιβεβαίωσε αμέσως την αύξηση των συμμετοχών του στη Nintendo. Διαχειρίζεται τον όμιλο Savvy Games Group, ο οποίος στοχεύει να ιδρύσει 250 εταιρείες παιχνιδιών στη Σαουδική Αραβία και να δημιουργήσει 39.000 θέσεις εργασίας. Η Savvy Games σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία παιχνιδιών τα επόμενα χρόνια.

Ήδη, το σαουδαραβικό ταμείο πλούτου κατέχει μετοχές αξίας 2,9 δισ. δολαρίων στην Activision Blizzard, 1,7 δισ. δολαρίων στην Electronic Arts, 1,2 δισ. δολαρίων μερίδιο στην Take-Two Interactive, σύμφωνα με στοιχεία από το χρηματιστήριο Nasdaq.

Η επέκταση της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα των παιχνιδιών, ωστόσο, έχει προκαλέσει επικρίσεις. Η Riot Games, η οποία κατασκευάζει το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι League of Legends, ακύρωσε τη συνεργασία της με τη σχεδιαζόμενη από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ φουτουριστική πόλη Neom το 2020 μετά από κατακραυγή των παικτών.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση