Nintendo Switch Reviews 1

[Switch Video Review] Nintendo Switch Sports

Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η κυκλοφορία του  Nintendo Switch Sports γεμίζει ένα από τα λίγα gaming κενά στη μακρά λίστα τίτλων της αγαπημένης μας υβριδικής κονσόλας. Ενώ τόσο ένας Legend of Zelda τίτλος όσο και  (τουλάχιστον) ένας Super Mario τίτλος έχουν κυκλοφορήσει από καιρό στο Nintendo Switch, ένας διάδοχος του εξαιρετικά δημοφιλούς  Wii Sports δεν είχε κυκλοφορήσει. Το Wii Sports ήταν ένα από τα παιχνίδια που έκαναν το Wii μια κονσόλα δημοφιλή στις οικογένειες. Σε κάθε περίπτωση  η ευρεία απήχηση του Wii Sports βοήθησε το Wii να γίνει η ιστορική κονσόλα που ήταν – και  το Nintendo Switch Sports έχει την ευκαιρία να κάνει το ίδιο με το Switch .

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά : το Nintendo Switch Sports είναι ένας αθλητικός τίτλος που προσφέρει στους παίκτες μια ποικιλία παιχνιδιών για να παίξουν, είτε τοπικά στην ίδια κονσόλα, είτε  σε online multiplayer με χρήστες από όλο τον κόσμο.

Ο τίτλος κάνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ χρήση των Joy-Con. Με τα λουράκια σωστά περασμένα σε χέρια (ΠΑΝΤΑ)  και χειριστήρια ανά χείρας ξεκινάμε το ατελείωτο παιχνίδι του ” ας παίξουμε απλά ένα ακόμη ” game. Το Nintendo Switch Sports είναι αναμφίβολα το είδος του παιχνιδιού που θα κάνει το Switch ακόμα πιο ελκυστικό σε διαφορετικά δημογραφικά target group και είναι ο τύπος του τίτλου που γεφυρώνει εύκολα το χάσμα μεταξύ των γενεών των παικτών.

Το Nintendo Switch Sports διαθέτει έξι διαφορετικά παιχνίδια κατά την κυκλοφορία, με το Golf να προστίθεται επίσημα αργότερα μέσα στη χρονιά. Τα παιχνίδια που διαθέτει ο τίτλος είναι tennis, bowling, chambara, ποδόσφαιρο, volley και badminton. 

Κάθε παιχνίδι χρησιμοποιεί τα motion controls του Joy-Con για τις κινήσεις των παικτών μας. Για παράδειγμα, το tennis απαιτεί να κινήσετε το Joy-Con έγκαιρα όταν η μπάλα βρίσκεται κοντά σε έναν παίκτη, ενώ στο chambara πρέπει να κρατάτε το Joy-Con μπροστά από τον παίκτη σαν σπαθί για άμυνα. Στη συσκευασία του τίτλου υπάρχει βέβαια και leg strap με τη χρήση του οποίου βάζουμε γκολ στη διασκέδαση με τον τίτλο του ποδοσφαίρου!

Καθένα από τα παιχνίδια στο  Nintendo Switch Sports είναι αυτό που θα λέγαμε ένα και ένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αδύναμος κρίκος – το τι θα παίξουμε κάθε φορά θα εξαρτηθεί από την προτίμηση του παίκτη αν θέλει να παίξει κάτι που θα ιδρώσει (πχ volley) ή κάτι πιο χαλαρό όπως το bowling. Να ξέρετε πάντως ότι ακόμα και στα “χαλαρά” παιχνίδια η Nintendo έχει φροντίσει να μην βαρεθείτε. Για παράδειγμα στο bowling υπάρχει επιλογή ώστε να μην περιμένει ο ένας παίκτης τον άλλον να τελειώσει για να ρίξει. Πως; Μα δίνοντάς μας την επιλογή να ρίχνουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα! Μικρή πινελιά ναι, όταν όμως υπάρχει παρέα πιστέψτε με πως σώζει!

Ένα δυνατό σημείο του  Nintendo Switch Sports  που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι τα παιχνίδια του είναι επίσης διασκεδαστικά ακόμα και single player. Αν και είναι προφανώς διασκεδαστικοτερο να παίζεις  με παρέα και δη μεγάλη ο τίτλος εξακολουθεί να είναι fan to play και solo, ειδικά με τις πολλές ρυθμίσεις δυσκολίας που μας δίνει.

Πάμε σύντομα να δούμε τα 6 αθλήματα του τίτλου ενω όπως προείπαμε περιμένουμε επίσημα την προσθήκη του golf!

Bowling

Σίγουρα το πιο ξεκούραστο της συλλογής και συνάμα αυτό που θέλει τους πιο λεπτούς χειρισμούς. Μην νομίζετε όμως πως είναι εύκολο καθώς υπάρχει με μια ειδική λειτουργία που τοποθετεί εμπόδια στο lane σας! Έτσι πρέπει να κάνετε ελιγμούς ενώ εξακολουθείτε να στοχεύετε σε μια αέναη σειρά από strikes! Εξαιρετική προσθήκη πάντα αυτό που αναφέραμε πιο πάνω, ήτοι η δυνατότητα να ρίχνουν πολλοί παίκτες μαζί!

Tennis

Το τένις αναζωπυρώνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ αναμνήσεις από την Wii εποχή και “απλά” απαιτεί από εσάς να πάτε το timing του χτυπήματός σας next level για να πέφτουν οι άσσοι ! Παίζετε πάντα διπλό, και οι χαρακτήρες σας κινούνται μόνοι τους, οπότε περιορίζεστε στο τι μπορείτε να κάνετε πραγματικά στο γήπεδο. 

Badminton

Το badminton ελέγχει επίσης τον χαρακτήρα για εσας, αλλά έχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση σε σχέση με το τένις για παράδειγμα, επειδή μπορείτε πραγματικά να αισθανθείτε το Joy-Con να διαφορετικά όταν χτυπάτε την μπάλα με δύναμη την κατάλληλη στιγμή. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα drop shot χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ZL/ZR για να αυξήσετε την ταχύτητα του χτυπήματός σας. Υπάρχει μια εκπληκτικά υψηλού επιπέδου στρατηγική σε αυτό το απλό παιχνίδι, καθώς ο τρόπος που χτυπάς την μπάλα είναι πραγματικά πιο σημαντικός από ό,τι στο τένις.

Ποδόσφαιρο

Ναι ξέρουμε πως το έχετε διαβάσει αλλού πρώτα, αλλά πράγματι το ποδόσφαιρο θυμίζει κάτι από Rocket League . Θέλετε λίγο η μεγάλη μπάλα, θέλετε η αισθητική του γηπέδου αλλά το πρώτο πράγμα που ασυνείδητα μου ήρθε ήταν αυτό! Αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιεί δύο Joy-Cons και σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του χαρακτήρα σας στο γήπεδο ενώ διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινήσεων. Στη συσκευασία υπάρχει και leg strap όμοιο με αυτό του Ring Fit η χρήση του οποίου κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα

Volley.

Το volley είναι -αν και δεν το περιμέναμε – ο κορυφαίος κατά γενική ομολογία τίτλος του παιχνιδιού. Προσφέρει πολλούς τρόπους για να παίξετε τα παιχνίδια σας, ενώ αυτό το άθλημα περιέχει τα περισσότερα gesture – κινήσεις εξού και το μεγάλο tutorial που θα δείτε την πρώτη φορά που θα το ξεκινήσετε. Μπορείτε να σερβίρετε, να υποδεχτείτε την μπάλα με μανσέττα, να πηδήξετε, να καρφώσετε να να να … Κάθε φορά που εκτελείτε μια κίνηση, η δράση φαινομενικά επιβραδύνεται (MAX PAYNE ΛΕΙΠΕΙΣ)  και το παιχνίδι περιμένει να εκτελέσετε την κατάλληλη κίνηση. Εάν χάσετε το timing,το κάρφωμά σας δεν θα είναι τόσο δυνατό και ένα μικρό μήνυμα στην οθόνη θα σας πει αν εκτελέσατε την κίνηση νωρίς ή αργά. 

Chambara

Είναι ένα παιχνίδι με σπαθιά (A ΡΕ RED STEEL) με γρήγορο ρυθμό που είναι εύκολο να το ξεκινήσετε αλλά δύσκολο να το κάνετε “master”. Για να κερδίσετε, πρέπει να συνεχίσετε να χτυπάτε τον αντίπαλό σας για να τον απομακρύνετε από την πλατφόρμα στην οποία βρίσκεστε και οι δύο. Ένα οριζόντιο μπλοκ θα μπλοκάρει ένα κατακόρυφο χτύπημα του αντιπάλου σας, αφήνοντάς τον απροστάτευτο! Οι αγώνες μπορεί να είναι γρήγοροι και διασκεδαστικοί ή αργοί και στρατηγικοί, προσθέτοντας στην ευελιξία του αθλήματος.

Ο τίτλος ωστόσο αν και κρατά και πηγαίνει ακόμα παραπέρα core στοιχεία των αθλητικών τίτλων της ίδιας της Nintendo, δεν είναι αψεγάδιαστος. Λείπει για παράδειγμα με τον πλέον εμφατικό τρόπο η αλα Wii Sports Resort μετακίνηση από τοποθεσία σε τοποθεσία.

Η online λειτουργία είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσετε προσαρμόσιμες επιλογές για το avatar σας. Ναι μεν κάθε φορά που παίζετε έναν αγώνα —ακόμα κι αν χάνετε— κερδίζετε πόντους, αλλά αν κάποιος δεν είναι συνδρομητής της NSO υπηρεσίας; Ξεκάθαρο paywall που δεν εγκρίνουμε! Επίσης κλασσικά αν πάτε να μπείτε online από το ίδιο Switch με το το βασικό account και ένα δεύτερο που κάνατε για τον φίλο σας δεν θα μπορείτε να παίξετε καθώς χρειάζεστε είτε οικογενειακή συνδρομή είτε συνδρομή και για το 2ο account. Ναι ξέρω έτσι λειτουργεί η υπηρεσία, ωστόσο θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση για το Switch Sports που στην πράξη θα λειτουργούσε πιο πολύ σαν διαφήμιση της υπηρεσίας. Τέλος τα motion controls στο bowling δε λειτουργούσαν πάντα όσο καλά έπρεπε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Θα ιδρώσουνε κορμάκια!

Το Switch Sports κρατάει το … Sports από το Wii Sports και βάζει το “Switch” με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει : έχει γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια για να γίνει το Nintendo Switch Sports το είδος του παιχνιδιού στο οποίο μπορεί κάποιος να πιάσει όταν έχει ελεύθερη μόλις μισή ώρα, καθώς και ένα παιχνίδι στο οποίο μπορεί να περάσει μια παρέα ένα ολόκληρο βράδυ!

7.8
Συνολική βαθμολογία:
7.8

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση