Nintendo Switch Reviews

[Switch Review] : Detective Pikachu Returns

Braveheart1980
Βρείτε με σε

Όταν ένα μυστήριο σας πιέζει, είναι καιρός να καλέσετε τον μεγαλύτερο Pokémon ντετέκτιβ του κόσμου! Το Detective Pikachu: The Return θέλει να αναδείξει την ερευνητική σας φλέβα στο Switch. Τα καταφέρνει όμως;

Φαίνεται απίστευτο το πώς περνάει ο χρόνος, αλλά έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από τότε που το πρώτο Detective Pikachu στο 3DS μας έδωσε μια νέα οπτική στον κόσμο των Pokémon. Τώρα, μετά από μια ταινία και όλα τα σχετικά, το Detective Pikachu: The Return έρχεται στο Nintendo Switch !

Ο Tim Goodman και ο φίλος του ο πάντα ομιλητικός Pikachu επιστρέφουν δύο χρόνια μετά την επίλυση της μεγάλης τους υπόθεσης. Τώρα, κάποια Pokémon φαίνεται να έχουν καταληφθεί από κάποια συσκευή που τα ελέγχει, ενώ το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του Tim εξακολουθεί να υπάρχει… Ακόμα και ο Mewtwo δεν ξέρει τι γρίφοι μας περιμένουν στη συνέχεια.

Όπως και στο πρωτότυπο, αυτή η περιπέτεια παίζεται με πολύ απλό και ευθύ τρόπο. Κανονικά, ελέγχουμε τον Tim σε τρίτο πρόσωπο και ο Pikachu μας ακολουθεί. Στόχος μας είναι να πιάσουμε την πάρλα με τους ανθρώπους και τα pokémon που συναντάμε – σε ρόλο μεταφραστή ο Pikachu -για να ανακαλύψουμε στοιχεία για την υπόθεση που ερευνούμε.

Μέσα από τους διαλόγους που κάνουμε και με βάση τις επιλογές μας σε αυτούς, όταν βρούμε πράγματι κάποιο (σημαντικό) στοιχείο, το στοιχείο παραμένει στο σημειωματάριό μας και, όταν έχουμε πολλά στοιχεία που οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνση, ο Pikachu θα αρχίσει την επίλυση του γρίφου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: ξαναδιαβάζοντας τα στοιχεία που πήραμε, θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορες επιλογές για να μαντέψουμε ποιο είναι το σωστό συμπέρασμα εκείνη τη στιγμή: αν ήταν το ένα ή το άλλο pokémon, αν κάποιος κοιμόταν ή κρυβόταν… Απλά πράγματα.

Καθώς συσσωρεύουμε διάφορα συμπεράσματα, θα πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της υπόθεσης και θα πρέπει να συνοψίσουμε, για άλλη μια φορά, όλα τα βασικά στοιχεία της έρευνας και να υποδείξουμε τον ένοχο. Αρκεί να είστε ελάχιστα προσεκτικοί για να δείτε πού θα πάνε τα πράγματα στη συνέχεια και, σε κάθε περίπτωση, οι διάλογοι μεταξύ του Tim και του Pikachu μας καθοδηγούν.

Σε κάποια σημεία, μπορούμε να συνομιλήσουμε με τον Pikachu για να μάθουμε τη γνώμη του για κάτι, το οποίο έχει μικρή σημασία. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε με κάποιους δευτερεύοντες χαρακτήρες για να μας δώσουν κάποιες μικρές αποστολές, όπως για παράδειγμα να βρούμε ένα χαμένο pokémon. Το τελευταίο δεν προσθέτει κάτι περισσότερο από μια αναφορά σε μια εφημερίδα που μπορούμε να διαβάσουμε μετά το τέλος κάθε υπόθεσης.

Για να δώσουμε λίγη περισσότερη ποικιλία, υπάρχουν κάποιες στιγμές με ελαφρώς διαφορετική εξέλιξη, όπως η αναζήτηση στοιχείων με ένα μεγεθυντικό φακό, απλά QTE ή τμήματα στα οποία ο Pikachu συνεργάζεται με ένα άλλο pokémon για να προχωρήσει στην έρευνα, για παράδειγμα, ακολουθώντας ένα ίχνος.

Τέλος, έχουμε κάποια διαλείμματα στα οποία μιλάμε με την οικογένεια και τους φίλους του Τιμ και στα οποία προωθείται η υποπλοκή του μυστηρίου του πατέρα του… Και για ένα μυστηριώδες πετράδι άγνωστης δύναμης.

Η περιπέτεια χωρίζεται σε 5 κύριες υποθέσεις που δεν θα χρειαστούν πολύ από το χρόνο σας. Συνολικά, η ολοκλήρωση της περιπέτειας σας θα πάρει περίπου 10 με 12 ώρες, οι οποίες μπορεί να είναι ελαφρώς περισσότερες αν μιλήσετε με όλα τα pokémon και τους χαρακτήρες ή αν κάνετε όλες τις παράλληλες αποστολές.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια σύντομη περιπέτεια, αλλά υπό αυτή την έννοια είναι ιδανική για παιδιά που θέλουν να τη δοκιμάσουν.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχουν επίπεδα δυσκολίας για να διαλέξετε και, όπως θα περίμενε κανείς, είναι ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι, τόσο στο gameplay όσο και στα μυστήρια που πρέπει να λυθούν, σε σημείο που μπορεί να προβλέψετε πολύ νωρίς μέρος της λύσης.

Επιπλέον, ο Pikachu μπορεί να μας δώσει ένα στοιχείο όποτε του το ζητήσουμε, και αν αποτύχουμε σε ένα συμπέρασμα, απλά θα μας πει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να βρούμε το σωστό. Είναι περισσότερο ένα αφηγηματικό παιχνίδι παρά ένα πολύπλοκο παιχνίδι, σε γενικές γραμμές.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η περιπέτεια απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν το είδος, περιτριγυρισμένα από τα γνωστά πρόσωπα του κόσμου των Pokémon (συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες ή τις εκδόσεις Alola των πιο γνωστών Poke τίτλων). Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα pokémon ή τις ικανότητές τους για να συμπεράνετε τις υποθέσεις, καθώς ο Tim και ο Pikachu θα σχολιάζουν τις τα πάντα.

Υπό αυτή την έννοια, παρόλο που υπάρχει κάποιο μυστήριο και λίγο δράμα ίσως, η συντριπτική πλειοψηφία της εξέλιξης είναι πολύ ανάλαφρη και ευχάριστη, με πολλά αστεία (υπάρχει ακόμα και μια αναφορά στη live-action ταινία) ή ανάλαφρους προβληματισμούς.

Αυτό κάνει τις υποθέσεις να παίζονται άνετα και χαλαρά, χωρίς πίεση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει να ενθαρρύνει ορισμένους αρχάριους παίκτες να κάνουν το βήμα. Είναι πιο εύκολο να το παίξετε από το Professor Layton ή το Phoenix Wright, για παράδειγμα.

Γραφικά, είναι αρκετά απλό, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία για τη χαρούμενη διάθεση και την πολυχρωμία του, σε κάποια cutscenes θαυμάζουμε ένα πολύ λεπτομερές και καλοζωγραφισμένο Pikachu.

Έτσι, το Detective Pikachu: The Return είναι ένα παιχνίδι που είναι λίγο απλό. Ίσως λίγο περισσότερη φιλοδοξία στο gameplay και στις γραφικές λεπτομέρειες θα ήταν ευπρόσδεκτη (αν και, έχοντας δει το Scarlet κλπ, δεν περιμέναμε και πολλά περισσότερα), αλλά αν θέλετε να εξασκήσετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα με ηρεμία και ησυχία ή αν θέλετε να μυήσετε τους μικρούς σας φίλους στα παιχνίδια, εδώ θα διασκεδάσετε στα σίγουρα!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Ετοιμαστείτε για ξέγνοιαστα και απλά session με τον τίτλο

Αν σας αρέσουν οι δύσκολες προκλήσεις, αυτό το παιχνίδι μάλλον δεν είναι για εσάς, αλλά αν έχετε παιδιά στο σπίτι ή αν θέλετε να βυθιστείτε στον κόσμο των Pokémon χωρίς πολλά, αυτό το παιχνίδι θα σας ευχαριστήσει σαν ένα καλό φλιτζάνι καφέ. Στα θετικά του τίτλου συγκαταλέγεται η ευχάριστη ατμόσφαιρά του και ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών Pokémon που θα συναντήσουμε. Στα αρνητικά το προφανές : Είναι ίσως υπερβολικά εύκολο ενώ και γραφικά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

7
Συνολική βαθμολογία:
7

Αφήστε μια απάντηση