Nintendo Switch Reviews

[REVIEW] : Pokemon Scarlet : The teal mask

[REVIEW] : Pokemon Scarlet : The teal mask
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Αν και οπαδός των Pokémon από την εποχή των Silver/Gold θεωρώ ότι τα Pokémon Scarlet και Violet είναι οι πιο αδύναμες εκδόσεις της σειράς. Τεχνικά προβλήματα, πισωγυρίσματα στο gameplay, τεχνικά προβλήματα, άνευρη πλοκή και τεχνικά προβλήματα -επαναλαμβάνομαι το ξέρω- με έκαναν για πρώτη φορά στα χρονικά να παρατήσω παιχνίδι Pokémon αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι άραγε ικανό το πρώτο DLC The Secret Area Zero και ειδικά το πρώτο του μέρος που κυκλοφόρησε με τίτλο The Teal Mask να κερδίσει πίσω τη χαμένη εμπιστοσύνη ή θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα;

Δοθέντος ότι τα Pokémon Scarlet και Violet είναι ανοικτού κόσμου, το dlc μπορείτε να το ξεκινήσετε σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο και να είστε στο κύριο παιχνίδι. Ωστόσο, θα σας δώσω την εξής συμβουλή: ολοκληρώστε πρώτα τη βασική ιστορία του παιχνιδιού πριν καταπιαστείτε με το DLC, καθώς αν το πράξετε τα Pokémon θα έχουν ρυθμιστεί σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη δυσκολία. Από την άλλη, αν η ομάδα σας κυμαίνεται σε επίπεδα 10-30, είστε έτοιμοι για την εμπειρία που δίνει αυτό το επί πληρωμή περιεχόμενο.

Στα της πλοκής, η Ακαδημία Blueberry έφτασε στην Paldea και σας καλεί στην ετήσια εκδρομή στο νησί Kitakami. Σε αυτό το μικρό και φιλόξενο τόπο θα παλέψετε δύο αδέρφια: την Carmine και τον Kieran, θα βρείτε νέα Pokémon και θα σας ζητηθεί να βγάλετε… selfie σε 3 μνημεία. Κυρίως όμως θα ενδιαφερθείτε για το μύθο των τριών Pokémon, που έσωσαν το Kitakami από το κακό Ogre, ο οποίος όπως πολύ σύντομα θα καταλάβετε, δεν περιγράφει σωστά τα γεγονότα και η αλήθεια είναι διαφορετική. Το τέλος έρχεται σε περίπου δύο με τρεις ώρες, αν εστιάσετε μόνο σε αυτό, επομένως η διάρκεια είναι μικρή. Περαιτέρω, είναι και προβλέψιμη, οπότε δε θα σας μείνει αξέχαστη. Η Carmine αλλά κυρίως ο ντροπαλός αδερφός της Kieran έχουν κάποιο ενδιαφέρον ως χαρακτήρες -και όχι μόνο σχεδιαστικά- αλλά εν τέλει δεν αποτελούν αιτία να συγκλονιστείτε αφού επί της ουσίας κινούνται στα γνώριμα μονοπάτια των Pokémon, ήτοι ενδυνάμωση και ενηλικίωση.

Αυτό που ίσως σας μείνει αξέχαστο είναι ότι όλα τα τεχνικά προβλήματα που είχαμε αναφέρει στο review μας για το βασικό παιχνίδι εξακολουθούν να υπάρχουν και ουδένα έχει διορθωθεί. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που έχει κυκλοφορήσει μια επέκταση ενός παιχνιδιού που έχει σοβαρά προβλήματα στην απεικόνιση και στον τρόπο ελέγχου. Θα υπάρξουν φορές που δε θα μπορέσετε να παίξετε σωστά τα mini games εξαιτίας των αυξομειώσεων στα καρέ ανά δευτερόλεπτο, θα υπάρξουν φορές που δε θα δείτε Pokémon μέχρι να πέσετε κατά πάνω τους αφού τα μοντέλα εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε κοντινή απόσταση αλλά πρωτίστως θα υπάρξουν φορές που θα αναρωτηθείτε αν το Kitakami σχεδιάστηκε από junior προγραμματιστή και όχι από μια εταιρεία όπως η GameFreak για ένα τίτλο τόσο ηχηρό όσο το Pokémon. Δέντρα, νερό και βράχια θυμίζουν αποτέλεσμα που θα συναντούσαμε από hardware τύπου 3DS και Wii, γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι αν η GameFreak, στο σημείο που βρίσκεται τώρα, έχει την τεχνογνωσία για να σχεδιάσει κάτι ανώτερο. Για αποκλειστικό τίτλο της Nintendo, το Pokémon Scarlet/Violet παρουσιάζει ένα Switch στα χειρότερά του, ωστόσο δε φταίει το σύστημα.

Εστιάζοντας αποκλειστικά στο περιεχόμενο, το The Teal Mask προσθέτει μια νέα περιοχή,  η οποία ωστόσο δεν υιοθετεί την ιδέα ανοιχτού κόσμου των Scarlet/Violet. Το Kitakami είναι μικρό, όχι μόνο ως προς το χάρτη, αλλά και ως προς τη φιλοδοξία του. Διαθέτει γραμμική  ροή, η οποία καθοδηγεί τον παίκτη από το σημείο Α στο σημείο Β και μολονότι δεν εμποδίζει την εξερεύνηση, αυτή περιορίζεται  στη συμπλήρωση του νέου Pokédex, το οποίο περιλαμβάνει ελάχιστα νέα Pokémon, αφού λάμπουν δια της απουσίας τους επιπρόσθετες αποστολές. Αυτό που αντιθέτως περιέχεται στο Teal Mask είναι ένα απαράδεκτο και υποχρεωτικό mini game στο οποίο μαζεύετε μούρα, αν καταφέρετε να αντέξετε τα απαράδεκτα καρέ στα οποία πρέπει να κινηθείτε.  Αξιόλογη, τηρουμένων των αναλογιών, είναι η μοναδική πέραν της βασικής, ιστορία της Perrin της φωτογράφου, η οποία σας ζητά αρχικά να πιάσετε και μετά να φωτογραφίσετε Pokémon. Έχω την αίσθηση ότι αν είχε δοθεί μεγαλύτερη σημασία σε αυτή, τότε θα αισθανόμουν πιο ικανοποιημένος, ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

ΓΙΑΤΙ;;

Το The Teal Mask αποτελεί το πρώτο μέρος ενός DLC που χτίζει πάνω σε άμμο και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό. Το παιχνίδι παραμένει με πλήθος προβλημάτων στην απεικόνιση και στον τρόπο που παίζεται, ενώ η ανιαρή ιστορία, ο μικρός αριθμός νέων Pokémon και η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία είναι αποτρεπτικά ενώ γεννούν το ερώτημα: γιατί να σπάσει ένα dlc σε δύο μικρότερα κομμάτια όταν αυτά που προσφέρονται είναι ελάχιστα;ΥΓ Σημειώνουμε πως η βαθμολογία αντιστοιχεί στο πρώτο μέρος του DLC.

4
Συνολική βαθμολογία:
4

Αφήστε μια απάντηση