Nintendo Switch Reviews Reviews 1

[Review] 1-2-Switch!

[Review] 1-2-Switch!
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η Nintendo είναι μια παραδοσιακή gaming ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εταιρεία. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι πάντα προσπαθεί να φέρει τίτλους διασκεδαστικούς στις κονσόλες της -και εσχάτως και για mobile συσκευές. Το αν το καταφέρνει ή όχι είναι σίγουρα ένα θέμα προς συζήτηση, ωστόσο αναμφισβήτητη παραμένει η ξεκάθαρη προθέσή της να προσδίδει ένα “fanστοιχείο στους τίτλους της είτε είναι RPG, όπως το Zelda, είτε ένα παρεϊστικο παιχνίδι όπως το 1-2 Switch!

 

 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να μη σας κουράζουμε. Αν δεν έχετε φίλους, παιδιά ή έστω ανιψάκια που να σας επισκέπτονται, αυτός ο τίτλος δεν είναι για εσάς. Προσπεράστε ελεύθερα. Οι υπόλοιποι ωστόσο (που αν μη τι άλλο είναι και η πλειοψηφία των gamer) μπορείτε να συνεχίσετε άφοβα. Απλά βάλτε την παρέα (ενδεχομένως και την πίτσα με τα αναψυκτικά) και η Nintendo φρόντισε να σας δώσει σκηνικά γέλιου και χαράς!

Τρέξτε να σηκώσετε γρήγορα το σημαιάκι λοιπόν!

Το 1-2 Switch είναι ένας τίτλος επίδειξης των δυνατοτήτων των Joy Cons και του Switch αυτού καθαυτού. Φανταστείτε το σαν ένα τίτλο ανάμεσα στο Wii Sports και το Nintendo Land. Συγκεκριμένα έχει μια μεγάλη ποικιλία games (όπως το Nintendo Land) καθώς τη δράση του Wii Sports. Αυτό που σίγουρα ενδεχομένως να ξενίζει είναι γιατί ο εν λόγω τίτλος δεν ήταν bundled με την κονσόλα. Ίσως η μαμά Nintendo να ήθελε να πουλήσει άλλους τίτλους, ίσως να μην ήθελε να επαναλάβει τίποτα που να σχετίζεται με το λανσάρισμα του Wii U, ίσως ίσως ίσως. Όπως και να έχει ο τίτλος δεν είναι bundled έπρεπε δεν έπρεπε και άρα μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω.

Σαν νέοι Μιγιάγκι οφείλουμε να πιάσουμε όχι μύγες αλλά το σπαθί του αντίπαλου Σαμουράι πριν μας ανοίξει το κεφάλι στα δύο!

Ο τίτλος μπαίνει στο ψητό με το καλημέρα καθώς αρχικά δεν υπάρχει καμία εξήγηση – βοήθεια (ούτε επιλογές) για το τι κάνουμε στα πρώτα minigames. Εδώ να σημειώσουμε πως αρχικά ο τίτλος μας δίνει πρόσβαση μόνο σε 5 minigames, τα όποια πρέπει να παίξουμε για λίγο και έπειτα ανοίγουν και τα 28 minigames του τίτλου, βαθμονομημένα με αριθμό πιπεριών αναφορικά με τη δυσκολία τους,  μαζί με τις επιλογές για Team Play και Shuffle. Ο τρόπος παιχνιδιού απλός αλλά και λίγο έξω από την πεπατημένη, καθώς οι παίχτες κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον και κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα ΔΕΝ καλούμαστε να κοιτάξουμε την οθόνη αλλά ο ένας τον άλλον. Το σκηνικό έχει δηλαδή ως εξής: ο ένας παίχτης κάθεται στα αριστερά της οθόνης και ο άλλος στα δεξιά και με τη σήμα της έναρξης ξεκινάει το παιχνίδι που μπορεί να είναι από ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην άγρια δύση μέχρι και το χτύπημα στο στήθος ενός άγριου γορίλα!

Πίνγκ πόνγκ λοιπόν!

Από εκεί και πέρα κάθε τίτλος φροντίζει να εκμεταλλεύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα Joy Cons όπως είπαμε και συγκεκριμένα το εκπληκτικό γυροσκόπιο που διαθέτουν, το HD Rumble, ήτοι την νέου τύπου δόνηση ακόμα και τις υπέρυθρες του δεξιού χειριστηρίου, όπου ανιχνεύουνε ακόμα και  …. πόσο γρήγορα τρώμε σάντουιτς!

Ας ρίξουμε όμως μια γρήγορη ματιά και στα 28 minigames του τίτλου!

 • Baby: Εδώ κρατάμε το Nintendo Switch μαζί με τα joycons συνδεδεμένα στην αγκαλιά μας σαν μωρό που κουνώντας το σωστά (ούτε σαν ταινία του Αγγελόπουλου αλλά ούτε και σαν φραπέ) πρέπει να το κοιμήσουμε και να το βάλουμε μαλακά και όμορφα στην κούνια του!
 • Ball Counting: Αααα! Εδώ ερχόμαστε σε επαφή με το πολύ όμορφο HD Rumble όπου κουνώντας το Joy Con πρέπει να μαντέψουμε πόσα μπαλάκια έχει μέσα το φανταστικό ξύλινο κουτάκι μας! Η ακρίβεια είναι μνημειώδης και αξίζουν συγχαρητήρια στην Nintendo! Well done!
 • Baseball:  Εδώ ο ένας παίχτης αναλαμβάνει το ρόλο του pitcher και ό άλλος του παίχτη με το ρόπαλο, και στη συνέχεια οι ρόλοι εναλλάσσονται Μικρό ενδιαφέρον θεωρώ για Ελλάδα
 • Beach Flag: Καλοκαίρι. Ο καυτός ήλιος πάνω από τα κεφάλια μας. Με το τρία όμως ξεκινάμε το τρέξιμο στη φλογισμένη άμμο με σκοπό να πιάσουμε πρώτοι το σημαιάκι! Μόλις μάλιστα πλησιάζουμε στο σημαιάκι πρέπει γρήγορα γρήγορα να το σηκώσουμε ψηλά για να ανακυρηχθούμε νικητές!
 • Copy Dance: Λάτρεις του χορου ενωθείτε! Κάντε γρήγορα μια φιγούρα και ο αντίπαλος παίχτης πρέπει να την αντιγράψει πιστά! Σκεφτείτε καλά όμως καθώς στη συνέχεια υπάρχει και πάλι εναλλαγή ρόλων! Στο τέλος παίρνουμε πόντους για την ακρίβεια μας, την ενέργεια μας, το timing και τις φιγούρες μας.
 • Eating Contest: Καλοφαγάδες βρήκατε το παιχνίδι σας! Το εν λόγω minigame χρησιμοποιεί τον αισθητήρα υπερύθρων στο κάτω μέρος του δεξί Joy Con για να καταλάβει πόσα σάντουιτς θα φάμε λαίμαργα κρατώντας το joycon σε περιορισμένο πάντα χρόνο!
 • Fake Draw: Μια εναλλακτική έκδοση του “Quick Draw”. Η εδώ πρόσθετη δυσκολία έγκειται όχι μόνο στο τράβηγμα του joy con όπλου μας αλλά και στην ταχύτητα που θα ξεκινήσουμε με το σωστό όμως σύνθημα που δεν είναι άλλο από το fire! Εδώ για να μας δυσκολέψει ο τίτλος φροντίζει ώστε να ακούγονται παρεμφερείς με το fire λέξεις (όπως fly, flower file και άλλες) για να τραβήξουμε λανθασμένα το όπλο μας και να αποκλειστούμε!
 • Gorilla: Εδώ οι παίχτες χτυπάνε το στήθος τους με τα joy con ανα χείρας στο ρυθμό της μουσικής!
 • Joy-Con Rotation: Οι παίχτες εδώ τοποθετούν τα Joy-Con controllers σε μια επιφάνεια και σε γύρους τα σηκώνουν και τα γυρνάνε, χωρίς να πρέπει να τα κουνήσουμε πολύ.
 • Milk: Αυτόν τον τίτλο λατρέψανε τα παιδια μου. Ναι ίσως να μην σας ενδιαφέρει τόσο ωστόσο ήθελα να το πω! Εδώ οι παίχτες με κινήσεις πραγματικού αρμέγματος να γεμίσουν με γάλα όσες περισσότερες κούπες μπορούν σε συγκεκριμένο χρόνο!
 • Quick Draw: Προσομοιώνοντας σκηνικό του Far West, βρισκόμαστε σε ένα θανάσιμο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα ρεβόλβερ (joycons) ανά χείρας. Με το σύνθημα και τα μάτια καρφωμένα στον αντίπαλο πρέπει να τραβήξουμε γρήγορα το όπλο μας και να αποτελειώσουμε τον αντίπαλό μας!
 • Runway: Ακούστε μουσική πάρτε πόζες και ξεφύγετε γρήγορα!
 • Safe Crack: Ο τίτλος μας βάζει σε θέση επίδοξων διαρρήκτων καθώς πρέπει γυρνώντας το joycon και με γνώμονα τις δονήσεις που νιώθουμε να ξεκλειδώσουμε ένα χρηματοκιβώτιο!
 • Samurai Training: Σαν νέοι Μιγιάγκι οφείλουμε να πιάσουμε όχι μύγες αλλά το σπαθί του αντίπαλου Σαμουράι πριν μας ανοίξει το κεφάλι στα δύο!
 • Shaver: Ξυρίστε τα εικονικά μούσια σας λοιπόν με το χαρακτηριστικό ήχο και δόνηση με τα Joy-Con controllers !
 • Sneaky Dice: Παιχνίδι με ζαριά τύχης αλλά και πονηρό! Κουνάμε και ρίχνουμε τα ζάρια σε ένα cup, ώστε να μην τα βλέπουμε. Τώρα ο κάθε παίχτης μέσω HD Rumble νιώθει το νούμερο που έχει φέρει όχι ο ίδιος αλλά ο αντίπαλος, οπότε πρέπει να τον μεταπείσει είτε να ξαναρίξει (αν έχει μεγάλο άθροισμα) είτε να ανοίξει τα ζάρια του!
 • Soda: Οι παίχτες κουνάνε ένα ένα μπουκάλι με αναψυκτικό και το δίνουν στον επόμενο παίχτη, μέχρι που μοιραία ο φελός από το μπουκάλι θα εκτιναχθεί κάνοντας μας “μούσκεμα”!.
 • Sword Fight: Ξιφομαχίες δίχως αύριο λοιπόν! Οι παίχτες πρέπει άλλοτε να μπλοκάρουν και άλλοτε να επιτεθούν στον αντίπαλό τους με σκοπό την ολοκληρωτική ταπείνωση του αντιπάλου !
 • Table Tennis: Ένα κλασσικό παιχνίδι πίνγκ πόνγκ που βασίζεται πολύ και στον ήχο από το μπαλάκι που ακούμε να περνάει δίπλπα μας!
 • Telephone: Οι παίχτες βάζουν τα τηλέφωνα-joy cons τους κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια και πρέπει με το κατάλληλο ringtone να σηκώσουν γρήγορα το τηλέφωνό τους!
 • Treasure Chest: Σεντούκι θησαυρού μπροστά μας και καθόμαστε; Καθόμαστε; Μα γιατί; Γιατί είναι τυλιγμένο με αλυσιδές! Γυρίστε γρήγορα και σωστά τα joy cons λοιπόν για να ξετυλιχτεί ο θησαυρός!
 • Wizard: Φορτίστε τα μαγικά σας ραβδιά γυρίζοντάς τα στον αέρα και έπειτα παίξτε μια επική μάχη με τον αντίπαλο μάγο!
 • Zen: Η απόλυτη ηρεμία! Ο τίτλος μας δίνει μια πόζα την οποία πρέπει να την αντιγράψουμε όσο πιο ήρεμα μπορούμε!
Μαγική μάχη με το ραβδί μας!

Όπως μπορείτε επομένως όλοι να δείτε το 1-2-Switch είναι hands down το καλύτερο και μεγαλύτερο party game που έχει υπάρξει ποτέ. Αρκεί όμως αυτό για τον τίτλο; Και ναι και όχι. Σίγουρα αν σας λέγαμε να πάρετε ΕΝΑΝ και μόνο ΕΝΑΝ τίτλο για το Switch αυτός δεν θα ήταν ο τίτλος του παρόντος review. Ωστόσο δεν είναι αυτός ο σκοπός του τίτλου. Ο σκοπός του είναι να γίνει ο 2ος τίτλος που όλοι θα πάρουμε (τον πρώτο ΔΕΝ το συζητάω) και διεκδικεί με δάφνες την εν λόγω θέση. Σημαντικό μείον που δεν υπάρχει κατ ελάχιστο κάτι σε single player, όπως και το γεγονός πως θα ήταν καλύτερα για όλους να ήταν προεγκατεστημένο στο Switch μας, αλλά η Nintendo είχε άλλες βλέψεις κατά το πως φαίνεται.

Αρμέξτε, αρμέξτε!

[wp-review id=””]

1 Comment

  Αφήστε μια απάντηση