Nintendo Switch Reviews

Rabbids: Party of Legends [ Switch Review]

Rabbids: Party of Legends [ Switch Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Σας αρέσουν τα couch party games αλλά έχετε βαρεθεί (λέμε τώρα) το Mario Party; Μήπως αντιπαθείτε τα ζάρια ενώ νιώθετε πλήξη με τα κλασικά board games; Μήπως επίσης θυμάστε τους τόνους γέλιου που όλοι ρίχναμε με τους Rabbids party τίτλους του Wii; Αν δώσατε καταφατικές απαντήσεις τότε σας έχουμε καλά νέα, καθώς ίσως ο νέος τίτλος που ψάχνετε να είναι το Rabbids: Party of Legends !

Είχαν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι με αποκλειστικό πρωταγωνιστή τα Rabbids, αλλά μετά τη μεγάλη επιτυχία τους μαζί με τον υδραυλικό της Nintendo στο Mario + Rabbids ,φαίνεται ότι τα εκκεντρικά κουνέλια επέστρεψαν!

Το story του τίτλου απλό και άμεσο : Από τότε που τα Rabbids πήραν στα χέρια τους ένα πλυντήριο ρούχων που ταξιδεύει στο χρόνο (!!!), επισκέπτονται διαφορετικές τοποθεσίες στο χώρο και στο χρόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, η επόμενη στάση του ήταν η Κίνα του 16ου αιώνα , όπου θα πρέπει να βοηθήσουμε τον Βασιλιά Μαϊμού να ανακτήσει τα ιερά βιβλία που είναι διάσπαρτα σε όλο τον χάρτη. Ακούγεται περίεργο, σωστά; Ε στην πράξη είναι ακόμη περισσότερο.

Όντας ένα παιχνίδι τύπου party, ο σημαντικότερος πυλώνας του θα είναι τα μίνι παιχνίδια. Στον τίτλο αναμενόμενα μπορούν να παίξουν έως και 4 παίκτες ή να δημιουργήσουμε ομάδες των δύο εναντίον δύο , όλα αυτά σε δύο διαφορετικούς τρόπους: 

Το Rabbids: Party of Legends διαθέτει 50 διαφορετικά mini-games που θα σας διασκεδάσουν (ή και εκνευρίσουν).Η αλήθεια είναι πως δεν μιλάμε για 50 τελείως διαφορετικά μεταξύ τους minigame  καθώς υπάρχουν αρκετές παραλλαγές. Σωτήρια λέμβος για άλλη μια φορά το έξυπνο χιούμορ των Rabbids που κάνουν κάθε παιχνίδι συναρπαστικό.

Ωστόσο αυτά τα 50 mini-games δεν είναι διαθέσιμα από την αρχή: Πρέπει να τα ξεκλειδώσετε παίζοντας είτε το ανάλαφρο campaign είτε σε local multiplayer μάχες. Και καλά μέχρι εδώ ρε Brave θα μου πείτε. Αυτά τα minigame πως είναι όμως στα αλήθεια; Είναι minigames ειδικά σχεδιασμένα για να μπορούν να τα δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες που αγαπούν τα πάρτι. Πρέπει επίσης να εχουμε κατα νου πως ο τίτλος είναι multiplatform αρα μην περιμένετε κάτι που θα βασίζεται αποκλειστικά στα features των joycon χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν (και πολλά μάλιστα) minigames που βασίζονται στα motion controls. 

Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει τον τίτλο είναι πως η Ubisoft China προσπαθεί να διασταυρώσει ένα κομμάτι της ασιατικής κουλτούρας με την ακαταμάχητη Rabidds γοητεία και το κάνει με επιτυχία! 

Στα αρνητικά του τίτλου λογίζεται ξεκάθαρα και η παντελής έλλειψη online multiplayer από -άκουσον άκουσον- τίτλο της Ubisoft. Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να προσκαλούν τακτικά ανθρώπους σπίτι τους και τέτοια παιχνίδια solo είναι μάλλον μετρίως διασκεδαστικά. Κρίμα!

Επίσης και παρότι η Ubisoft πρωτοπορεί στα party games εδώ και αρκετά χρόνια απέχει έτη φωτός από οποιουδήποτε είδους πρωτοπορία και gaming καινοτομία στον παρόν τίτλο καθώς το Rabbids Party of Legends μας παρουσιάζει ήδη δοκιμασμένες συνταγές που έχουμε ήδη δει σε άλλα παιχνίδια Rabbids , αλλά με εξ ανατολής σκηνικό. 

Από τεχνικής άποψης ο τίτλος έχει όμορφα crisp γραφικά και εξαιρετικά art design. Το οπτικό αποτύπωμα του Rabbids Party of Legends ωστόσο περιορίζεται στα 30 fps, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί 

Ένα χαρακτηριστικό που έλειπε είναι  η έως αυτονόητη επιλογή του skip. Μόλις μάθετε τα minigames, μπορεί να είναι πολύ κουραστικό να μην μπορείτε να παραλείψετε τίποτα, που σε long party sessions χαλάει το ρυθμό που κατα τα άλλα διαθέτει ξεκάθαρα ο τίτλος. Το ίδιο συμβαίνει και με το motion control, αφού δεν μπορούν να απενεργοποιηθουν, επιλογή όχι απαραίτητη, αλλα σίγουρα χρήσιμη για κάποιους

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Το Rabbids Party of Legends ως απλό party game είναι περισσότερο από ό ,τι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Διασκεδαστικό, τρελιάρικο με μπόλικα ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, setup απο Κινα και μια άκρως θελκτική τιμή, καθώς αυτήν την στιγμή ο τίτλος κοστολογείται στα 30€ περίπου ενώ ως ο τίτλος της Ubisoft θα πέσει και άλλο σε επόμενο sales. Λείπει εμφανώς το αυτονόητο online multiplayer, περιορίζεται στα 30fps ενώ μικρές πινελιές ίσως σας ξενίσουν (έλλειψη skip κλπ)

7
Συνολική βαθμολογία:
7

Αφήστε μια απάντηση