Ειδήσεις

Ποια gaming εταιρεία πρόκειται να αγοράσει η Nintendo;

Ποια gaming εταιρεία πρόκειται να αγοράσει η Nintendo;
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Τα μεγάλα νέα του 2022 είναι η ενοποίηση του κλάδου – με τη Microsoft να αγοράζει την Activision και τη Sony να εξαγοράζει την Bungie , όλα έχουν να κάνουν με τα … μεγάλα ψάρια να καταβροχθίζουν τα μικρότερα ψάρια. Αναμενόμενα λοιπόν, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από τη Nintendo και ποια είναι πιθανή η απάντηση του ιαπωνικού γίγαντα σε όλη αυτή τη δραστηριότητα.

Από τη μια πλευρά, είναι μια απολύτως λογική ερώτηση. Όπως απέδειξαν οι πρόσφατες ενέργειες της Microsoft και της Sony, το να είσαι επιτυχημένος στον κλάδο των videogames εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μοναδικές εμπειρίες που μπορείς να προσφέρεις στους πελάτες σου – και αυτές οι ίδιες εμπειρίες μπορούν, ελπίζουμε, να δελεάσουν άλλους ανθρώπους να επενδύσουν στο προϊόν σου, είτε πρόκειται για κονσόλα είτε για συνδρομητική υπηρεσία . Σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική αγορά, το θέμα είναι να προσφέρουμε την καλύτερη προσφορά για τον καταναλωτή, και αυτό συχνά οδηγεί στο είδος της ενοποίησης που βιώνουμε.

Σε έναν κλάδο όπου οι ανταγωνιστές της προσπαθούν βιαστικά να μετατρέψουν μερικά από τα μεγαλύτερα franchise σε αποκλειστικότητες, γιατί να μην αναρωτιόμαστε σε ποια εξαγορά θα προχωρήσει η Nintendo;

Η Nintendo δεν διαφέρει από τις άλλες εταιρείες φυσικά. Σίγουρα, οι άνθρωποι αγοράζουν το Switch επειδή προσφέρει κάτι μοναδικό σε σύγκριση με τα PS5 και Xbox Series X – σε τηλεόραση και φορητό παιχνίδι – αλλά θα ήταν ανόητο να υποστηρίξουμε ότι η τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων της Nintendo δεν είναι κινητήριος μοχλός των πωλήσεων. Mario , Zelda , Metroid , Fire Emblem , Kirby , Mario Kart … αυτά είναι τα franchise πάνω στα οποία η Nintendo έχει χτίσει μια αυτοκρατορία, κάτι που τελικά υποδηλώνει ότι το software πουλάει πράγματι hardware.

Φυσικά, από την άλλη η Nintendo δεν είναι σαν τη Microsoft και τη Sony. Αρχικά, τα δικά της παιχνίδια – αντί για αυτά που δημοσιεύονται από third parties – τείνουν να πωλούν ασύλληπτα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τίτλο. Αυτό σημαίνει αμέσως ότι η Nintendo δεν χρειάζεται να μπει σε ένα “τριπάκι” εξαγορών για να ενισχύσει τον κατάλογό των IP της, επειδή τα franchises της τα ζηλεύει όλος ο κόσμος του gaming. Επίσης, η Nintendo υιοθετεί μια πολύ διαφορετική στρατηγική όσον αφορά την ανάπτυξη των παιχνιδιών της. Όταν απαριθμήσετε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες πρόσφατες επιτυχίες της εταιρείας, είναι εκπληκτικό πόσες από αυτές δημιουργήθηκαν πραγματικά με τη βοήθεια εξωτερικών στούντιο. Intelligent Systems. HAL. Sora. Good-Feel. Camelot. Game Freak. Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν ανήκει στη Nintendo, αλλά αντίθετα, έχουν μακροχρόνιες και ισχυρές επιχειρηματικές σχέσεις με την εταιρεία που εκτείνονται εδώ και δεκαετίες.

Ίσως λέει πολλά για τον ιαπωνικό τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο οποίος βασίζεται στην εμπιστοσύνη και δίνει μεγάλη αξία στη σημασία των μακροχρόνιων, σταθερών σχέσεων μεταξύ των εταιρειών. Η αγορά μιας άλλης εταιρείας είναι σίγουρα ένας τρόπος για να αναπτυχθεί επιθετικά μια επιχείρησή, αλλά σημαίνει επίσης ότι είστε απόλυτα υπεύθυνοι για την ευημερία εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, νέων εργαζομένων. Η Nintendo έχει σφυρηλατήσει δεσμούς με πολλά εξωτερικά στούντιο και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα … καταβροχθίσει. Αντίθετα, μπορεί να επωφεληθεί από την πείρα τους μόνο όταν χρειάζεται. Τα δε στούντιο, επωφελούνται από την ύπαρξη ενός επιτυχημένου συνεργάτη ανάπτυξης και έκδοσης που είναι πιστός και τους δίνει πολλές επαναλαμβανόμενες δουλειές, αλλά μπορούν ακόμα να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και να συνεργαστούν με άλλες εταιρείες όταν παραστεί ανάγκη.

Σελίδες: 1 2

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση