Ειδήσεις

Ο Reggie στηρίζει έμπρακτα μειονεκτούντες νέους

Ο Reggie στηρίζει έμπρακτα μειονεκτούντες νέους
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Όταν ο Reggie Fils-Aimé αποσύρθηκε από πρόεδρος της Nintendo Αμερικής το 2019, ήθελε να κάνει κάτι σημαντικό. Ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του New York Video Game Critics Circle (NYVGCC), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που περιλαμβάνει βετεράνους δημοσιογράφους και κριτικούς βιντεοπαιχνιδιών. Ο Reggie, που ήταν κάτοικος της Νέας Υόρκης, ασχολήθηκε με την ομάδα για μερικά χρόνια. Με την αναχώρησή του από τη Nintendo, είχε τον νέο ελεύθερο χρόνο για να “αφιερωθεί” στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ο οργανισμός, ο οποίος απευθύνεται σε κοινότητες στο Μανχάταν, ιδίως σε σχολεία σε γειτονιές χαμηλού εισοδήματος, φιλοξενεί τα ετήσια βραβεία παιχνιδιών της Νέας Υόρκης και κάνει άλλες εργασίες συγκέντρωσης χρημάτων για να ενισχύσει τις προσπάθειές της να προσφέρει πόρους και εκπαίδευση σχετικά με τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών σε μειονεκτούντες μαθητές. Η πρακτική άσκηση, τα προγράμματα μετά το σχολείο και τα μαθήματα σχετικά με τη δημοσιογραφία βιντεοπαιχνιδιών και το σχεδιασμό παιχνιδιών αποτελούν το επίκεντρο του έργου υπεράσπισης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

«Γεννήθηκα στο Μπρονξ, και καθώς ασχολούμαι με αυτούς τους μαθητές, βλέπω λίγο τον εαυτό μου μέσα τους», δήλωσε ο Fils-Aimé στην Washington Post σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Και η ελπίδα μου καθώς έρχομαι σε επαφή μαζί τους είναι ότι βλέπουν λίγο από εμένα στον εαυτό τους με σκοπό να βρουν τον εαυτό τους και το δικό τους μονοπάτι».

Ο πρώην επικεφαλής της Nintendo Reggie Fils-Aimé συμμετέχει μάλιστα και σε podcast για να συγκεντρώσει χρήματα για άστεγους νέους.

Η συμμετοχή του Fils-Aimé χρονολογείται από το φθινόπωρο του 2018, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το DreamYard Preparatory School στο Bronx μέσω του NYVGCC. Μερικοί από τους μαθητές που παρευρίσκονται εξακολουθούν να έρχονται σε επαφή με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ο Fils-Aimé επέστρεψε έκτοτε για δεύτερη φορά και μίλησε με παιδιά σε καταφύγιο αστέγων μέσω του Google Meet (μια προσωπική συνάντηση δεν ήταν δυνατή λόγω περιορισμών που σχετίζονται με πανδημία). Κατά τη διάρκεια συνεδριών όπως αυτές, ο Fils-Aimé μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με την καριέρα και τη ζωή του και προσφέρει συμβουλές σε νέους που επιθυμούν να ενταχθούν στη βιομηχανία παιχνιδιών.

Η Kimari Rennis, μια 18χρονη που μεγάλωσε στο Μπρονξ, πρωτοεμφανίστηκε με το NYVGCC μέσω ενός προγράμματος μετά το σχολείο στο DreamYard Prepatory School. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος μετά το σχολείο πριν από τέσσερα χρόνια, έγινε μια αμειβόμενη ασκούμενη και εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ακόμα και σήμερα. Αποκαλεί το πρόγραμμα «πολύ γενναιόδωρο» και πως «αλλάζει τη ζωή σας», μια ευκαιρία να ακονίσετε τις δημοσιογραφικές σας δεξιότητες και επίσης να γνωρίσει από μέσα τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Τελικά, έλαβε υποτροφία μέσω του NYVGCC, δίνοντάς της τη δυνατότητα να εγγραφεί στη Νέα Υόρκη, όπου αυτή τη στιγμή σπουδάζει σχεδιασμό παιχνιδιών.

«Νιώθω ότι έχω πετύχει πολλά και νιώθω ότι μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα», είπε η Rennis. «Μεγαλώνοντας στο Μπρονξ, σε μια αποξενωμένη κοινότητα που ζούμε μέσα στη φτώχεια, υπάρχουν πολλά τα οποία μας περιορίζουν. Αλλά δεν άφησα ποτέ αυτό το γεγονός από το να με σταματήσει από τη σκληρή δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια. “

Η πρακτική άσκηση είναι δυνατή μέσω δωρεών από το κοινό, καθώς και από εταιρείες όπως η Sony, η Nintendo, η Microsoft, το YouTube και το Twitch. Τα ετήσια videogames βραβεία της Νέας Υόρκης του NYVGCC ενισχύουν την προσέγγιση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Πέρυσι, έφτασε τους 400.000 θεατές μόνο στο Twitch – το μεγαλύτερο κοινό που έχει καταγραφεί, μέχρι το επόμενο πάντα!

Φέτος, στις 26 Ιανουαρίου, ο ιδρυτής του NYVGCC, Harold Goldberg (ανεξάρτητος δημοσιογράφος που έχει συνεισφέρει και στην Washington Post) και ο Fils-Aimé φιλοξενούν τα Βραβεία μαζί για τη δέκατη επέτειο τους, με τον Geoff Keighley να παρουσιάζει το pre game show. Τα New York Game Awards έπρεπε να ακυρώσουν την φυσική τους παρουσία, λόγω της πανδημίας, σε μια αποκλειστικά διαδικτυακή παραγωγή.

«Δεν πιστεύω ότι ο Hideo Kojima θα μπορούσε να είχε πετάξει από την Ιαπωνία στη Νέα Υόρκη για μια ζωντανή εκπομπή, οπότε η διαδικτυακή παρουσία ήταν μονόδρομος», δήλωσε ο Goldberg.

Ο Kojima είναι ένας από τους αποδέκτες του βραβείου Andrew Yoon Legends, το οποίο αναγνωρίζει ανθρώπους ή οργανισμούς που επιδεικνύουν «σημαντικό, συνεχές έργο που αποπνέει εξαιρετικό καλλιτεχνικό επίτευγμα και καινοτομία». .

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση