Nintendo Switch Εκδηλώσεις

Nintendo Switch Athens Media Event

Nintendo Switch Athens Media Event
Dimpap28
Latest posts by Dimpap28 (see all)

Την ημέρα κυκλοφορίας του Nintendo Switch, 3 Μαρτίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν στη νέα κονσόλα της Nintendo, στο ειδικό event που θα διεξαχθεί από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στον πολυχώρο “The Loft”, Καπνικαρέας 3 & Ερμού, στην Αθήνα. Σήμερα όμως ο ειδικός τύπος και οι λιανέμποροι είχαν την ευκαιρία να έχουν μια πρώτη επαφή με την κονσόλα και το ninty.gr δε θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο, ο χώρος φιλοξένησε αρκετά από τα παιχνίδια που θα δούμε είτε στο launch είτε στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας της κονσόλας. Κάθε παιχνίδι είχε εικαστικό πίσω από τις τηλεοράσεις, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να δούμε όλες τις μορφές με τις οποίες μπορεί κανείς να παίξει με αυτή. Η μετάβαση από την “οικιακή” στην “φορητή” μορφή της είναι άμεση, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να αφαιρέσει την κονσόλα από το dock και σε δύο με τρία δευτερόλεπτα το παιχνίδι μεταφέρεται στην οθόνη του Switch.

Η ίδια η κονσόλα είναι αρκετά μικρή σε μέγεθος και δεν είναι δύσκολη στη μεταφορά της. Στη φορητή της μορφή η κονσόλα είναι πολύ άνετη στο κράτημα και τα κουμπιά είναι εύκολα προσβάσιμα. Τα Joy-Con έχουν το ιδανικό βάρος, ενώ παρόλο το μικρό τους μέγεθος δεν είχαμε κανένα πρόβλημα όταν τα χρησιμοποιούσαμε σε στυλ Wii Remote ή οριζόντια σαν κλασικό χειριστήριο. Η ακρίβεια στον χειρισμό μέσω της κίνησης είναι κάτι που περιμέναμε, ενώ το HD Rumble πραγματικά λειτουργεί και εντυπωσιάζει, όταν φυσικά υποστηρίζεται από το παιχνίδι. Το Joy-Con grip θέλει κάποια συνήθεια, λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ των δύο χεριών, κάτι που λύνεται ουσιαστικά με τη χρήση ενός Pro Controller, το οποίο προσφέρει μια αρκετά πιο ξεκούραστη εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του event δοκιμάσαμε αρκετά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild παίζοντας στην τηλεόραση με τα Joy-Con ενωμένα στο grip, αλλά και με το Pro Controller. Ακόμα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε πως φαίνεται το παιχνίδι στην οθόνη του Switch. Το αποτέλεσμα; Μαγικό. Η οθόνη της κονσόλας είναι φωτεινή, η ανάλυσή της ιδανική, ενώ το παιχνίδι φαίνεται ακόμα πιο “crispy” σε σχέση με την εικόνα στην τηλεόραση.

Πέρα από το Zelda, είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά παιχνίδια που θέλουν να κλέψουν κάτι από τη λάμψη της νέας δημιουργίας του Aonuma. Το 1-2-Switch είναι το παιχνίδι που αναδεικνύει περισσότερο τις motion δυνατότητες των Joy-Con, όπως επίσης και το HD Rumble, με αποκορύφωμα το mini-game όπου έπρεπε να μαντέψεις πόσες μπάλες υπάρχουν μέσα σε ένα κουτάκι, νιώθοντάς τες να κυλούν σε αυτό όσο το περιστρέφαμε. Αν υποστηριχθεί σωστά από τους developers σε παιχνίδια, θα είναι κάτι περισσότερο από gimmick. Ακόμα, το ARMS είναι άκρως εθιστικό και η ακρίβεια στον χειρισμό εντυπωσιάζει, κάτι που δε φαινόταν από τα πρώτα τρέιλερ του παιχνιδιού. Αν έχει αρκετά modes και υπάρξει υποστήριξη τουρνουά, φαίνεται ότι μπορεί να αγαπηθεί αρκετά από το κοινό. Από την άλλη, το Snipperclips είναι το πιο “γλυκούλικο” παιχνίδι που δοκιμάσαμε σε tabletop mode, όπου η κονσόλα ήταν τοποθετημένη στο τραπέζι και οι δύο παίχτες συνεργάζονταν για να τερματίσουν τις πίστες κρατώντας ο καθένας από ένα Joy-Con. Η χαμηλή τιμή διάθεσής του είναι ακόμα ένα υπέρ.

Παραθέτουμε κάποιες εικόνες από το event, ενώ το βίντεο θα γίνει διαθέσιμο όταν ανέβει εδώ:

[su_youtube url=”https://youtu.be/DMdMW0WSvMg” width=”1600″]

Σας περιμένουμε αύριο κατά τη διάρκεια του event για το κοινό, στις 6 το απόγευμα στο “The Loft” για καφεδάκι και κουβέντα!

Αφήστε μια απάντηση