Ειδήσεις

Nintendo: “Η χρήση παράνομων εξομοιωτών ή παράνομων αντιγράφων παιχνιδιών βλάπτει την ανάπτυξη και πνίγει την καινοτομία”

Nintendo: “Η χρήση παράνομων εξομοιωτών ή παράνομων αντιγράφων παιχνιδιών βλάπτει την ανάπτυξη και πνίγει την καινοτομία”
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, η Nintendo προχώρησε στη Valve με μια DMCA καταγγελία (Digital Millennium Copyright Act) για μια καταχώριση στο Steam για τον εξομοιωτή Dolphin, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν τίτλους Wii και GameCube. Η Valve επικοινώνησε με την ομάδα πίσω από τον εξομοιωτή για να τους ενημερώσει για το ζήτημα, γι’ αυτό και η Valve αφαίρεσε την καταχώριση από το ψηφιακό της κατάστημα.

Η ομάδα του Dolphin δήλωσε ότι η προγραμματισμένη κυκλοφορία στο Steam έχει πλέον “αναβληθεί επ’ αόριστον“. Μαζί με αυτό, οι προγραμματιστές πίσω από το Dolphin “διερευνούν επί του παρόντος επιλογές” για το μέλλον τους, αλλά μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η Nintendo θα παρακολουθεί κάθε τους κίνηση στην πορεία.

Ένας εκπρόσωπος της Nintendo μοιράστηκε μια δήλωση με το Kotaku σχετικά με την καταγγελία, και όχι μόνο εξηγεί γιατί η Nintendo κυνήγησε την ομάδα εξομοίωσης, αλλά και γιατί η Nintendo πολεμά τόσο επιθετικά την εξομοίωση γενικά.

“Η Nintendo έχει δεσμευτεί να προστατεύει τη σκληρή δουλειά και τη δημιουργικότητα των μηχανικών και των προγραμματιστών βιντεοπαιχνιδιών. Αυτός ο εξομοιωτής παρακάμπτει παράνομα τα μέτρα προστασίας της Nintendo και εκτελεί παράνομα αντίγραφα παιχνιδιών. Η χρήση παράνομων εξομοιωτών ή παράνομων αντιγράφων παιχνιδιών βλάπτει την ανάπτυξη και τελικά πνίγει την καινοτομία. Η Nintendo σέβεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων εταιρειών και με τη σειρά της αναμένει από τους άλλους να κάνουν το ίδιο“.

[εκπρόσωπος της Nintendo]

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση