- Νέα πατέντα της Nintendo δείχνει ότι το Switch 2 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει AI upscaling τύπου DLSS - 3 Ιανουαρίου 2025
- Τίτλοι τέλους για την Punch-Out!! σειρά; - 3 Ιανουαρίου 2025
- Trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας για το Boti: Byteland Overclocked - 3 Ιανουαρίου 2025
Με μια πρώτη ματιά το My Time at Portia φαίνεται να είναι σαν τα άλλα sim games που ξέρουμε όπως τα Harvest Moon, Stardew Valley και Rune Factory. Είναι έτσι ακριβώς ή μήπως έχει και στοιχεία-επιρροές και από άλλους τίτλους (λέγε με Minecraft / Zelda / Final Fantasy) και αν ναι, τα καταφέρνει καλά και σε ποιο βαθμό; Ας το διαβάσετε αμέσως μετά!
Το My Time at Portia λαμβάνει χώρα εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον, αφού η ανθρωπότητα καταστράφηκε, ζούσε κάτω από το έδαφος και οδεύει και πάλι προς την ανοικοδόμηση. Σκοπός σας να αναλάβετε το παλιό εργαστήρι του μπαμπά σας στα περίχωρα της πόλης και να γίνεται βεβαίως βεβαίως ένας φημισμένος χτίστης και όχι μόνο!
Ενώ είστε ελεύθεροι να περιπλανηθείτε από την πρώτη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο όπως σας αρέσει, η προτεραιότητά σας είναι να λαμβάνετε αποστολές από τους κατοίκους του χωριού και να τρέχετε να τις κατασκευασετε με την αμέριστη βοήθεια πάντα του απίστευτα λεπτομερούς βιβλίου οδηγιών που μας άφησε ο πατέρας σας -θεός σχωρέστον. Αλλά ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, η οικοδόμηση ενός μόνο αντικειμένου συνήθως συνεπάγεται τη μετακίνηση σας σε πάμπολλα μέρη όπως σε ορυχεία, βουνά λαγκάδια και ραχούλες.
Για παράδειγμα, μια από τις πρώτες αποστολές απαιτεί την κατασκευή μιας γέφυρας, η οποία χρειάζεται χάλκινο σωλήνα (Hint: χαλκός από -που αλλού- αλλά από ορυχείο που θα μετατρέψετε στον φούρνο σας σε ράβδους και στη συνέχεια σε σωλήνες) και βέβαια σανίδες ξύλου. Οι σανίδες απαιτούν το τεμαχισμό μεγάλων δέντρων (για το οποίο χρειάζεστε χάλκινο τσεκούρι, και άρα περισσότερο χαλκό) και την επεξεργασία τους σε μια μηχανή κοπής. Σε όλα αυτά προσθέστε τα μηχανήματα τα οποία πρέπει επίσης να κατασκευάσετε για να καταλάβετε το χρονικό μέγεθος κάθε φαινομενικά πλής αποστολής. Ή αλλιώς κάπως έτσι πήγε πάλι 03.00 το πρωι.
Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ingame μέρες για να συγκεντρωθούν όλες οι πρώτες ύλες που χρειάζεστε για κάθε κατασκευή κάθε έργου. Ωστόσο όταν τα μαζέψετε όλα, θα διαπιστώσετε πως δεν κάνατε απλά μια γέφυρα καθώς κάπως έτσι θα έχετε μόνιμα για παράδειγμα αναβαθμίσει τους πάγκους και τις κατασκευές σας επηρεάζοντας την πόλη με κάποιο αξιοσημείωτο τρόπο.
Αν ωστόσο νομίζετε πως το My Time at Portia αφορά μόνο τη συγκέντρωση πόρων και το χτίσιμο, απατατάσθαι οικτρά! Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός ενεργειών που μπορείτε και πρέπει να κάνετε εκτός από αυτό. Minigames όπως η αλιεία (το ψάρεμα ντε!) ή η εξημέρωση άγριων ζώων ή ακόμα ακόμα και η συμμετοχή σας σε γιορτινά φεστιβάλ της πόλης σας. Παράλληλα το παιχνίδι παρακολουθεί τη σχέση σας με δεκάδες χωρικούς, τους οποίους μπορείτε να γνωρίσετε, ακόμα και να παντρευτείτε με τις εκάστοτε πάντα ανταμοιβές (rewards).
Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε αρχαία αντικείμενα, να τα δωρίσετε στους ερευνητές με αντάλλαγμα προηγμένα εργαλεία ή να …. Όχι δε θα σας πούμε! Σε όλα αυτά βέβαια προσθέστε την τρέλα με τις φάρμες (μαζέψτε-θερίστε-ΔΕΝ τελειώσατε) για να καταλάβετε για τι χρονικά τουλάχιστον τίτλο μιλάμε
Εάν όλα αυτά ακούγονται τρε μπανάλ και θέλετε και λίγο δράση βρε παιδάκι μου ΜΗ βγάλετε το cartridge από το Switch σας καθώς έχει και πλείστη δράση (εντάξει Mortal Kombat δε το λές αλλά έχει και action χαρακτηριστικά). Πως; Επανδρώνοντας την τοπική πολιτοφυλακή σε αποστολές στον άγριο κόσμο έξω από την Portia, όπου υπάρχουν dungeons, γεμάτα τέρατα πάντα, με ικανοποιητικότατα rewards και πάλι.
Κλείνοντας βέβαια δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα από τα αδύναμα στοιχεία του τίτλου που δεν είναι άλλο από τα γραφικά. Μπόλικη προχειροδουλειά σε έναν τίτλο που σίγουρα δεν έχει αυτοσκοπό τη οπτική πανδαισία που μας προσφέρει, ωστόσο αυτές οι μόνιμες “τραχιές” γωνίες μου χτύπησαν άσχημα
Το My Time at Portia τα έχει όλα: χτίσιμο, εξερεύνηση, γάμους ακόμα και μάχες. Ωστόσο τα κάνει όλα με ένα σταθερά αργό ρυθμό που από τη μια δεν είναι σίγουρα για όλους, από την άλλη η επανάληψη δημιουργεί το κλασσικό gaming effect απώλειας του χωροχρόνου!Μη διστάσετε
1 Comment