Nintendo Switch Reviews 1

Monster Hunter Rise: Sunbreak [ Switch Review]

Monster Hunter Rise: Sunbreak  [ Switch Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Τον Μάρτιο του 2021, μπήκαμε για τα καλά στον κόσμο της Kamura. Από την εκμάθηση ενός περίπλοκου Wirebug συστήματος , μέχρι τη δημιουργία φιλίας με αξιολάτρευτα σκυλάκια για να μας βοηθήσουν στη μάχη και την αναμέτρηση με μερικά από τα πιο τρομακτικά τέρατα που έχει παρουσιάσει το franchise, το Monster Hunter Rise μας πόρωσε και μας κόλλησε! 

Αν ωστόσο είστε σαν εμένα και κάνατε ένα διάλειμμα από το Monster Hunter Rise μόλις ολοκληρώσετε την κύρια αποστολή, τότε ετοιμαστείτε να μάθετε ξανά πολλά από αυτά που νομίζατε ότι ξέρατε. Παίρνοντας τα joy con ανα χείρας γιαεπιστρέψω στο Sunbreak ένιωσα σαν έξω από τα νερά μου θα έλεγα. Ευτυχώς, το DLC εισήγαγε ένα νέο τεχνικό στοιχείο που ονομάζεται «Skill Swap».

Κατά τη διάρκεια της μάχης, μερικά κουμπιά εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτά σας καθοδηγούν σε μερικές επιθέσεις και κινήσεις που είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για το παιχνίδι. Αυτό το χαρακτηριστικό μας (με ) έσωσε σε πολλές περιπτώσεις, είτε αποφεύγοντας χτυπήματα είτε με ένα καλά συγχρονισμένο heavy hit. Επιπλέον, το νέο στοιχείο «Swap» σάς επιτρέπει να αλλάξετε ποιες κινήσεις έχετε διαθέσιμες στη μάχη. Είναι μια φανταστική προσθήκη, αλλά παρουσιάζεται πολύ γρήγορα και ξεχνιέται εύκολα όταν βρίσκεστε στη μέση της μάχης.

Επιπλέον, με ένα ολοκαίνουργιο ρεπερτόριο νέων δεξιοτήτων έχετε πολλά νέα πραγμάτα που πρέπει να μάθετε. Palicos και Palamutes έχουν νέες δεξιότητες που μπορούν να αποκτήσουν. Μάλιστα υπάρχουν νέες κινήσεις για όλα τα όπλα, αλλαγή σίγουρα ευπρόσδεκτη. 

Μαζί με το DLC έρχεται και έναν νέο και εντυπωσιακό νέο σύνολο δεξιοτήτων (skill set) υπενθυμίζοντάς μας το πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το Monster Hunter και ας μην είναι Souls τίτλος. Για να το κάνω “ταληράκια” η εξόντωση τεράτων που ξέρατε είναι walk in a park σε σχέση ό,τι συναντήσετε στο  Elgado. 

Η ιστορία του Sunbreak είναι απλή όσο και στον main τίτλο. Το main monster, που ακούει στο όνομα Malzeno, ενοχλεί τα άλλα τέρατα, γεγονός που έχει θέσει τα πάντα στον κίνδυνο της απόλυτης καταστροφής. Σίγουρα βέβαια το έχετε ξανακούσει αυτό. Γρήγορα-γρήγορα  γνωρίζουμε τα Master Ranks και καθώς level-άρουμε η δυσκολία αυξάνεται σχεδόν εκθετικά..

Επιπλέον, ο νέος χάρτης «Jungle» είναι άκρως διασκεδαστικός για εξερεύνηση. Πραγματικά η εξερεύνηση της γεμάτης σπήλαια ζούγκλας και τα άλματα από γκρεμό σε γκρεμό αναζωπύρωσε τον ενθουσιασμό που νιώθουμε όταν βρίσκουμε ένα monster στο φυσικό του περιβάλλον. 

Εκτός από τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα αέναο hunting με παίκτες στο διαδίκτυο, ένα άλλο υπέροχο χαρακτηριστικό που εισάγει το Sunbreak είναι η μάχη μαζί με τα NPC. Κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για όποιον δυσκολευεται στο να προχωρήσει περαιτέρω στον τίτλο. Λατρεύω αυτό το χαρακτηριστικό, γιατί όχι μόνο κάνει τα τέρατα πιο εύκολο να αντιμετωπίστουν, αλλά ζωντανεύει πραγματικά τον τίτλο. 

Η πρόσκληση NPCs θα οδηγήσει την ιστορία που θα βιώσουμε σε νέα μέρη. Και σίγουρα μετά από μερικά επαναλαμβανόμενα hunts θα είστε ευγνώμονες για τη βοήθεια. Είτε χρησιμοποιείτε τη βοήθεια για να αποσπάσετε την προσοχή ενός τέρατος ενώ θεραπεύεστε είτε χρειάζεστε απλώς παρέα. Μας άρεσε το γεγονός ότι νιώθαμε σαν μια ομάδα κυνηγών και όχι απλώς ένας solo παίκτης.  Επιπλέον, αυτά τα encounters θα ξεκλειδώσουν rewards που μπορεί να χάσετε εάν συνεχίσετε να μάχεστε solo. Μερικα από αυτά τα rewards μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε νέα όπλα και πανοπλίες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Τερατοχαμούλης!

Στο σύνολό του, το Sunbreak είναι μια υπέροχη προσθήκη στο Monster Hunter Rise με δυσκολία που θα μας προκαλέσει αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο στον έντεχνο fun-to-hint χαρακτήρα του τίτλου. Εάν σκέφτεστοσασταν να επιστρέψετε στο campaign του Monster Hunter Rise, τότε το Sunbreak DLC είναι ακριβώς αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή σας. Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας πρόκλησης δεν ήταν ποτέ τόσο μαγευτική όσο με το Sunbreak!

8.5
Συνολική βαθμολογία:
8.5

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση