Ειδήσεις

Μαύρη Παρασκευή με νικητή το Switch

Μαύρη Παρασκευή με νικητή το Switch
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Το ένα εκατομμύριο έφτασαν οι πωλήσεις των παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο την εβδομάδα της Black Friday. Είναι ένας μεγάλος αριθμός, αλλά εξακολουθεί να είναι 20% χαμηλότερος σε σχέση με τις περσινές 1,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την απουσία λιανοπωλητών στη High Street (το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σήμερα υπό ολική απαγόρευση λόγω του COVID-19) και της μεταβαλλόμενης φύσης της Black Friday (με τους λιανοπωλητές να ξεκινούν νωρίτερα και νωρίτερα), φαίνεται ότι είναι λογικό που οι πωλήσεις μεταβλήθηκαν.

Το FIFA 21 ήταν ο μεγάλος νικητής της Black Friday που κατέκτησε στην κορυφή. Ένας όμως άλλος μεγάλος νικητής της εβδομάδας ήταν το Nintendo Switch. Με τα PS5 και Xbox Series S και X σχεδόν εξ ολοκλήρου να λείπουν από τα ράφια, η Nintendo έριξε πακέτα κονσόλας στη μάχη. Υπήρξαν επίσης ορισμένες προσφορές και, ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις παιχνιδιών Switch αυξήθηκαν κατά 33% την περασμένη εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, πωλήθηκαν 9% περισσότερα παιχνίδια Switch κατά τη Black Friday 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

 
προηγούμενη εβδομάδα BF εβδομάδα Τίτλος
2 1 FIFA 21
1 2 Call of Duty: Black Ops Cold War
8 3 Animal Crossing: New Horizons
9 4 Mario Kart 8: Deluxe
4 5 Assassin’s Creed Valhalla
3 6 Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
12 7 Marvel’s Avengers
10 8 Minecraft (Switch)
11 9 Super Mario 3D All-Stars
15 10 Just Dance 2021
 

Τα παιχνίδια του Switch αντιπροσώπευαν πάνω από το 38% όλων των παιχνιδιών που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της Black Friday. To μεγάλο όνομα ήταν το Animal Crossing: New Horizons, το οποίο ανέβηκε στο νούμερο 3 μετά από εβδομαδιαία αύξηση πωλήσεων 58% (έρχεται μετά από αύξηση 36% την προηγούμενη εβδομάδα). Ακολούθησε κοντά το Mario Kart 8: Deluxe στο No.4 (αύξηση 62%). Επίσης το Minecraft στο No.8 (αύξηση 26%) και το Super Mario 3D All Stars στο No.9 (αύξηση 54%).
Το Just Dance 2021 μπαίνει τελικά στην τελική δεκάδα, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε πριν από τρεις εβδομάδες. Το παιχνίδι είχε μια τεράστια αύξηση πωλήσεων κατά 182% και παρόλο που κυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες, πουλάει καλύτερα στην υβριδική κονσόλα της Nintendo.

Άλλα σημαντικά σημεία είναι ότι το Marvel’s Avengers, επανέρχεται στο Top Ten και συγκεκριμένα στο No.7 μετά από αύξηση των πωλήσεων κατά 80%. Η Sony έκανε μερικές μεγάλες εκπτώσεις στα πρόσφατα αποκλειστικά PS4 The Last of Us: Part 2 και Ghost of Tsushima, τα οποία επανέρχονται στα Νο.16 και No.23. Συνολικά, οι πωλήσεις παιχνιδιών PS4 αυξήθηκαν 49% την εβδομάδα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αύξηση για οποιαδήποτε από τις κονσόλες κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Μερικά από τα παιχνίδια που σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις περιλαμβάνουν το Call of Duty: Black Ops Cold War, το οποίο δεν είχε έκπτωση κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής και κατά συνέπεια μειώθηκε από το Νο.1 στο Νο.2 (οι πωλήσεις μειώθηκαν 48%), το Assassin’s Creed Valhalla που διατήρησε επίσης την τιμή κυκλοφορίας του, και ως εκ τούτου μειώθηκε από το No.4 στο No.5 με ελαφρά πτώση πωλήσεων κατά 28%, το Spider-Man: Miles Morales διατήρησε επίσης το σημείο τιμής των £ 50 + και πέφτει στο No.6 (κάτω 36%).

Οι νέες κυκλοφορίες της περασμένης εβδομάδας πέφτουν επίσης στα charts: το Fortnite: Last Laugh Bundle πέφτει από το Νο.5 στο Νο.13 μετά από πτώση των πωλήσεων κατά 65% και το Hyrule Warriors: Age of Calamity πέφτει από το No.6 στο No.20 λόγω πτώσης των πωλήσεων κατά 61%. Εδώ είναι το Top Ten GfK για την εβδομάδα που λήγει στις 28 Νοεμβρίου:

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση