Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Reviews 1

Mario+Rabbits: Kingdom Battle [Review]

Mario+Rabbits: Kingdom Battle [Review]
RooF
Ακολούθησε
Latest posts by RooF (see all)

Mario + Rabbits;

Σοβαρά τώρα;

Και μάλιστα σε παιχνίδι τύπου xcom;

Γιατί;

Γιατί μπορούν.


Η αλήθεια είναι πως όλοι όσοι ακούσαμε για αυτόν τον τίτλο στην αρχή ήμασταν κάπως επιφυλακτικοί. Κάποιοι μισούν τα Rabbits, κάποιοι δε μπορούσαν να δεχτούν το δέσιμο των δυο κόσμων. Όμως τελικά με την Ubi και την Ninty να το υποστηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το παιχνίδι έφτασε στα χέρια μας και μπορώ να μεταφέρω την εμπειρία.

Προσωπικά λατρεύω τα Rabbits, λατρεύω τον Mario, αλλά το πάντρεμα; Ένα παιδί έχει εφεύρει μια μάσκα η οποία σου δίνει την δυνατότητα να συνδυάζεις δυο αντικείμενα και να έχεις μια καινούργια συνδυασμένη εκδοχή τους. Τα Rabbits τηλεμεταφέρονται στο σπίτι του παιδιού και αφού φέρουν το χάος με τη μάσκα τηλεμεταφέρονται στο Mushroom Kingdom…μεταλλαγμένα χάρη στην μάσκα να μεταφέρουν το χάος εκεί. Ένας κρυφός βοηθός και ένας φανερός ο BEEP-O (κάτι σαν ρομποτικό ηλεκτρικό σκουπάκι). Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό, οι χαρακτήρες είναι φοβεροί, ειδικά οι Rabbit εκδοχές των ηρώων της Nintendo. Ειδικότερα η Rabbit Peach με υφάκι ντίβας και λίγα λέω.

Αποτέλεσμα εικόνας για mario and rabbids kingdom battle

Οι ήρωες μας με τη βοήθεια των Rabbit εκδοχών τους προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία πηγαίνοντας από κόσμο σε κόσμο του Mushroom Kingdom όπως σε κάθε παιχνίδι Mario αλλά όχι όπως θα έκανες σε ένα παιχνίδι πλατφόρμας παρότι το hub θυμίζει όλα σχεδόν τα 3d Mario. Όσοι έχετε παίξει κάποιο παιχνίδι tactical rpg (Fire Emblem, xcom κτλ) βρίσκεστε σε γνώριμο πεδίο σε ότι αφορά το game play. Τα παιχνίδια tactical είναι turn based, πρώτα παίζει ο παίχτης και μετά ο υπολογιστής. Προχωράς μέσα στο παιχνίδι περνώντας μέσα από τομείς εκπληρώνοντας την απαιτούμενη αποστολή του κάθε τομέα ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν διάφορα σχετικά εύκολα παζλ, οι παίχτες μέσα στην μάχη κινούνται ανάλογα με τα skills τους x τετραγωνάκια σε κάθε γύρο, ακόμα και η επίθεση που κάνουν πρέπει να είναι εντός ορίων, άλλωστε χαρακτηριστικό γνώρισμα των tactical rpg είναι η κίνηση σε ισομετρικές πλάκες κατά τη διάρκεια της μάχης. Θέλει προσοχή γιατί μετά παίζει ο αντίπαλος και θα πρέπει να έχεις προβλέψει αρκετά πράγματα, είναι σαν σκάκι.

Κάθε ήρωας δέχεται διαφορετικά όπλα με διαφόρων ειδών ειδικές δυνάμεις που ίσως σου δώσουν πλεονέκτημα αν διαλέξεις σωστά, έχει διαφορετικό skill tree, δυνάμεις που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή αναβαθμίσουμε. Ο Luigi για παράδειγμα είναι sniper! Με όπλο παραλλαγές ηλεκτρικής σκούπας μάλιστα! Η σύσταση της ομάδας παίζει ρόλο στην έκβαση της κάθε μάχης κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο της νίκης αλλά δεν ένιωσα πως οι επιλογές μου έκανε κάποια μεγάλη διαφορά. Ο Mario πρέπει να είναι υποχρεωτικά στην ομάδα και θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα Rabbit σε μια ομάδα συνολικά 3ων. Ένα πρόβλημα σχετικά με τους έξτρα χαρακτήρες που παρατήρησα είναι αυτό σχετικά με τον εξοπλισμό τους. Τα χρήματα δε βγαίνουν εύκολα στο παιχνίδι και αν φροντίζεις να εξοπλίζεις τους αγαπημένους βασικούς σου χαρακτήρες δε μένουν αρκετά χρήματα για να εξοπλίσεις έναν νέο χαρακτήρα για να τον δοκιμάσεις. Υπάρχει λύση βέβαια, παίζεις για τα ρεκόρ παλιές μάχες, αλλά μου έλειψε κάποιας μορφής οικονομικό σύστημα στο παιχνίδι. Τα Rabbit είναι τρελά και σαν εχθροί τρελά επικίνδυνα, οι αρχηγοί που σε περιμένουν στο τέλος κάθε κόσμου θα σε δοκιμάσουν. Υπάρχουν πολλοί τύποι εχθρών με διαφορετικά όπλα και χαρακτηριστικά, ένα πράγμα που δε θα βαρεθείς σίγουρα όμως είναι το animation τους. Στους πιο hardcore θα λείψουν το inventory και τα αντικείμενα (πχ heal) αλλά αυτοί μπορούν να δουν κάποιο άλλο παιχνίδι του είδους αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Κατά τα άλλα στο παιχνίδι υπάρχει ελάχιστο backtracking, αν θες να ξεκλειδώσεις συλλεκτικά αντικείμενα (3d models, soundtracks κτλ) αλλά και όπλα. Αφού πρώτα κερδίσεις τους πρώτους αρχηγούς και αποκτήσεις κάποιες ειδικές δυνάμεις που σου επιτρέπουν να πας σε μέρη που πριν δε μπορούσες. Οφείλω να αναφέρω και το co-op σκέλος το οποίο είναι αρκετά αδιάφορο επειδή έχει δικές του πίστες και κατά τα άλλα μονή διαφορά πως κάθε παίχτης ελέγχει από 2 χαρακτήρες άρα 4 στο σύνολο αντί των 3ων του single player. Καλύτερα να κάνεις πάσα το χειριστήριο ανά γύρο στον δεύτερο παίχτη ενώ παίζεις το single player κομμάτι του τίτλου (κατά την άποψη μου). H μουσική είναι απλά φοβερή, τα γραφικά χωρίς να λαμβάνω καθόλου υπόψιν την ανάλυση κτλ τεχνικά είναι πανέμορφα και σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα βγάζουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το Mario + Rabbits, δεν είναι το τυπικό παιχνίδι Mario και σίγουρα δεν είναι παιχνίδι για όλους. Στην αρχή οι βετεράνοι του είδους θα βαρεθούν, οι δε καινούργιοι θα τα βρουν σκούρα προσπαθώντας να μπουν στη λογική του. Όλοι θα πάρουν αυτό που θέλουν, μόλις περάσουν οι πρώτες 2-3 πίστες οι καινούργιοι θα το έχουν καταλάβει με τους βετεράνους να αρχίζουν να τη βρίσκουν για τα καλά περίπου στα μισά του παιχνιδιού. Δεν είναι ένα hardcore tactical παιχνίδι, υπάρχουν άλλα τέτοια. Είναι όμως ένα παιχνίδι υπερβολικά ευχάριστο και καλοφτιαγμένο στο οποίο μπορείς να βυθιστείς για ώρες χωρίς να σε κουράσει, ένα αρκούντως δύσκολο παιχνίδι, αλλά δίκαιο, θα ήταν κρίμα να το σνομπάρουν κάποιοι λόγω του Mario Rabbits theme του επειδή οι μηχανισμοί υπάρχουν και αν του δώσεις μια ευκαιρία θα σου προσφέρει δεκάδες ώρες διασκέδασης. Τα πακέτα DLC που θα έρθουν θα σε ψήσουν σίγουρα να ασχοληθείς ξανά με τον τίτλο ακόμα και αν έχεις τερματίσει.

[wp-review id=”14754″]

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση