Nintendo Switch Reviews

[Video Review] Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass Wave 1

[Video Review] Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass Wave 1
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ναι κλισέ, αλλά για κάποιο λόγο, σωστά; Το Mario Kart 8 ξεκίνησε το ταξίδι του από το εμπορικά αποτυχημένο Wii U με στόχο να ξεπεράσει το απίστευτα επιτυχημένο Mario Kart Wii. Μπορεί η τότε Wii U έκδοσή του να μην τα κατάφερε, αλλά πλέον το Mario Kart 8 Deluxe δηλώνει με κάθε (και booster) τρόπο πως είναι μακράν ο καλυτερότερος τίτλος της σειράς με πάνω από 44.000.000 πωλήσεις, τελεία και παύλα!

Το Deluxe στο Mario Kart 8 Deluxe σημαίνει ότι περιλαμβάνει τα DLC που κυκλοφόρησαν για την αρχική έκδοση του Wii U (και μερικές άλλες γραφικές βελτιώσεις, όπως και τη νέα καλύτερη λειτουργία Battle). Όλα αυτά βέβαια σας τα παρουσιάσαμε για άλλη μια φορά πρώτοι στο βίντεο review μας:

To review μας για τον Mario Kart 8 Deluxe τίτλο από το κάπως μακρινό 2017

Βέβαια το Mario Kart 8 Deluxe το λιώσαμε και online και σε τοπικά co op courses και πλέον ίσως να μην του δίναμε την προσοχή που του έπρεπε. “Not anymore” λοιπόν καθώς η μαμα Nintendo, όπως γνωρίζετε και μέσα από τα άρθρα μας, αποφάσισε να μας προσφέρει όχι μια όχι δύο αλλά 48 –όχι νέες– πίστες ώστε το Mario Kart 8 Deluxe να γίνει κυριολεκτικά το Super Smash Bros Ultimate του kart racing! Να διευκρινίσουμε πως αυτά τα 48 tracks δε θα γίνουν διαθέσιμα με τη μια, αλλά σε διαδοχικά κύματα (waves) μέχρι το τέλος του 2023.

Πλέον και με την ευγενική παραχώρηση από τη CD Media, επίσημη αντιπρόσωπο (και) Nintendo προϊόντων στην Ελλάδα (και την Κύπρο) έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες 8 νέες πίστες του πρώτου κύματος! Οι νέες πίστες είναι ανά cup είναι:

Golden Dash Cup

Paris Promenade (από το Mario Kart Tour)

Toad Circuit (από το Mario Kart 7)

Choco Mountain (από το Mario Kart 64)

Coconut Mall (από το Mario Kart Wii)

Lucky Cat Cup

Tokyo Blur (από το Mario Kart Tour)

Shroom Ridge (από το Mario Kart DS)

Sky Garden (από το Mario Kart: Super Circuit)

Ninja Hideaway (από το Mario Kart Tour)

Είναι εμφανές πως η Nintendo θέλει να ενδυναμώσει το mobile Mario Kart Tour, καθώς οι 3 από τις 8 πίστες είναι από την mobile έκδοση του Mario Kart.H κίνηση αυτή είναι έως αναμενόμενη καθώς η ευρεία βάση των Mario Kart παικτών δεν έχει αγκαλιάσει το Mario Kart Tour επειδή απλοποιεί τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και είναι γεμάτο microtransactions.

Τα courses είναι διαθέσιμα στους παραδοσιακούς (Grand Prix κλπ) αγώνες και όχι στο battle mode. Μακάρι μελλοντικά να προστεθούν και εκεί πίστες. Ωστόσο αν η πρόθεση της Nintendo είναι να μας φέρει αποκλειστικά πίστες που υπάρχουν ήδη σε Mario Kart του παρελθόντος, λόγω της ιδιαιτερότητας του mode, το βλέπουμε πρακτικά πολύ δύσκολο.

Στο πλαίσιο αυτού του DLC, όλα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως το Mario Kart 8 και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία, καθώς ο τίτλος είναι η επιτομή του fun to play, αν και όταν τρώτε βόμβα λίγα μέτρα τον τερματισμό δεν είναι και τόσο fun 😉

Γενικά το Mario Kart, όπως και όλοι οι τίτλοι της Nintendo, έχουν μια συνέχεια. Ξανατρέχοντας στους κυλιόμενους διαδρόμους του Coconut Mall θυμόμαστε την Wii φρενίτιδα που ζήσαμε τότε. Αποφεύγοντας τις πέτρες που πέφτουν στο Choco Mountain θυμόμαστε τον αλά χταπόδι τρόπο που πιάναμε το χειριστήριο του N64. Καταλαβαίνετε που το πάω, σωστά; Η Nintendo με την οπτική αναβάθμιση και εισαγωγή από tracks του παρελθόντος δε στοχεύει μόνο στο πορτοφόλι μας αλλά και στη νοσταλγία! Ε αυτές οι αναμνήσεις του παρελθόντος, εμπλουτίζονται με αυτές του σήμερα και ποτίζουν άλλη μια γενιά νέων gamer. Α ρε μαμά Nintendo…

Απο πλευράς απόδοσης οι πίστες προφανώς έχουν προσαρμοστεί στην Mario Kart αισθητική, με αναβαθμισμένα γραφικά, ενώ το framerate παραμένει στα 60 fps με έως 2 παίκτες και 30 με 3 έως 4 παίκτες, όπως μπορείτε και στο βίντεο που ακολουθεί:

Αν θέλαμε να γίνουμε πολύ “ψείρες” ίσως η πιο καρτουνίστική όψη των Mario Kart Tour πιστών, ίσως ξεχωρίσει από τη συνολική αισθητική του τίτλου, χωρίς αυτό να είναι κακό σε κάθε περίπτωση. Ηχητικά τα soundtracks εξακολοθούν να ακούγονται σύγχρονα και ταιριαστά με τη φιλοσοφία του τίτλου.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Βρουμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!

Συνολικά, το Wave 1 του Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass είναι απολαυστικό και δίνει μια νέα σπίθα ζωής στο evergreen Mario Kart τίτλο. Αν σας άρεσε έστω και λίγο το Mario Kart 8 Deluxe, επενδύστε άφοβα 25€ για τις 48 πίστες και δε θα το μετανιώσετε (ούτε μισό ευρώ η πίστα δε βγαίνει!). Για άλλη μια φορά θα τσακωθούμε για τα μπλε καβούκια και τα τζαρτζαρίσματα, επιστρέφοντας στα online lobbies με ανεβασμένο το hype έως το τέλος του 2023!

9
Βαθμολογία:
9

Αφήστε μια απάντηση