Ειδήσεις 1

Η Nintendo κυνηγά όσους τροποποιούν τα παιχνίδια της

Η Nintendo κυνηγά όσους τροποποιούν τα παιχνίδια της
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Πρόσφατα, η Nintendo ανάγκασε ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια τουρνουά Super Smash Bros., το Big House, να ακυρώσει τα ετήσια τουρνουά λόγω της χρήσης ενός ζωτικού (και απόλυτα νόμιμου) τροποποιητή (mod) που ονομάζεται Slippi. Το τουρνουά είχε αλλάξει σε διαδικτυακή μορφή υπό το πρίσμα του COVID-19, αλλά το αγαπητό Super Smash Bros. Melee δεν έχει εγγενή διαδικτυακή υποστήριξη. Οι παίκτες χρησιμοποιούν τακτικά το Slippi για να επιτρέψουν το διαδικτυακό παιχνίδι στο Melee, αλλά η Nintendo ισχυρίζεται ότι οποιαδήποτε τροποποίηση ενθαρρύνει τους παίκτες στην “πειρατεία” για τον σχεδόν 20χρονο τίτλο GameCube.

Η πλειονότητα των παραδειγμάτων που δίνονται από το AnimalTV στο twitter είναι mods που επηρεάζουν μόνο οπτικά το Super Smash Bros, αφήνοντας το παιχνίδι και τα συστήματά του ανέπαφα ενώ δεν απαιτείται εξομοίωση του παιχνιδιού και άρα πειρατεία. Το ένα mod επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιήσουν ένα μοντέλο Goku αντί του Terry, ενώ ένα άλλο προσθέτει διαφορετικά κοστούμια Super Mario Odyssey για να φορέσει ο Mario. Αυτά τα mods δεν είναι καθόλου επιβλαβή, ωστόσο η Nintendo στοχεύει στους γνωστούς modders Aaronitmar και 64iOS σαν να είναι κακόβουλοι πειρατές που προσπαθούν να βλάψουν τις πωλήσεις και την εικόνα IP της Nintendo.

Γνωρίζουμε ότι η Nintendo είναι ιδιαίτερα προσεκτική στα δικαιώματα των τίτλων της, ωστόσο το πολεμικό κλίμα με την κοινότητα Super Smash Bros., θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τους επαγγελματίες Smash Bros, τους παίκτες και την ίδια την εταιρεία.

Πηγή είδησης :

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση