- Η Nintendo γνώριζε το πρόβλημα με το drifting από το 2018, αλλά δεν μίλησε ποτέ δημόσια - 17 Ιουλίου 2026
- 23 Οκτωβρίου 2025: Το Call of Duty έρχεται επιτέλους στο Switch - 17 Ιουλίου 2026
- Το Lost Realms έρχεται στο Switch 2 : Η Nintendo αποκαλύπτει το Smalland 2 με 10 παίκτες και 7 χρόνια αναμονή - 17 Ιουλίου 2026
Η Nintendo βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ (λίγο πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια) εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων drifting που ταλαιπωρούσαν το αρχικό Switch.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Καταναλωτικών Υποθέσεων και Καταπολέμησης της Απάτης της Γαλλίας (DGCCRF) διεξήγαγε έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Nintendo ενδέχεται να γνώριζε τα προβλήματα με τα Joy–Con ήδη από το 2018 , αλλά δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές επίσημα παρά μόνο το 2020 .
Έχει κριθεί ότι η Nintendo εξαπάτησε ουσιαστικά τους πελάτες της, αναγκάζοντας πολλούς να προχωρήσουν στην αγορά αντικαταστατών controllers Joy–Con . Η γαλλική ένωση καταναλωτών UFC–Que Choisir κατέθεσε μήνυση το 2019 , υποστηρίζοντας ότι η Nintendo είχε εμπλακεί σε «προγραμματισμένη απαξίωση», δηλαδή σε παραγωγή προϊόντων με σκόπιμα περιορισμένο κύκλο ζωής.
Η Nintendo παραμένει ανυποχώρητη στο ζήτημα, δηλώνοντας ότι δεν εξαπάτησε τους πελάτες και ότι η καταβολή του προστίμου των 35 εκατομμυρίων ευρώ «δεν συνιστά ομολογία ενοχής και αντανακλά μόνο την φιλική επίλυση νομικών διαδικασιών».
Παράλληλα, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Nintendo Patents Watch επισημαίνει ότι το τελευταίο οικονομικό έτος καταγράφηκε μια «ζημία από δικαστικές διαμάχες» ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων γιεν . Ο αριθμός αυτός συνάδει περίπου με το ύψος του προστίμου, και έτσι πιθανότατα αναφέρεται σε αυτό.

