Ειδήσεις

Η CAPCOM ΘΥΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η CAPCOM ΘΥΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗΣ
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Περίπου 1 TB ευαίσθητων δεδομένων φαίνεται να κλάπηκαν από την Capcom, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν αρχεία βίζας υπαλλήλων, τραπεζικά στοιχεία πελατών και “ιδιόκτητες επιχειρηματικές πληροφορίες” από τα εταιρικά δίκτυα της εταιρείας σε όλη την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Παραθέτουμε την επίσημη δήλωση της εταιρείας:


Ξεκινώντας τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Νοεμβρίου 2020, ορισμένα από τα δίκτυα της Capcom Group αντιμετώπισαν προβλήματα που επηρέασαν την πρόσβαση σε ορισμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών email και αρχείων. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτό οφειλόταν σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση που πραγματοποιήθηκε από τρίτο μέρος και ότι διέκοψε ορισμένες εργασίες των εσωτερικών της δικτύων από τις 2 Νοεμβρίου. Η Capcom εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της για οποιαδήποτε αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει στους διάφορους ενδιαφερόμενους. Περαιτέρω, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι παραβιάστηκαν τυχόν πληροφορίες πελατών. Αυτό το περιστατικό δεν επηρέασε τις συνδέσεις για το παιχνίδι των εταιρειών στο διαδίκτυο ή την πρόσβαση στους διάφορους ιστότοπούς της.

Επί του παρόντος, η Capcom πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με την αστυνομία καθώς και με άλλες σχετικές αρχές, ενώ διενεργεί έρευνα και λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση των συστημάτων της. Η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει σχετικές ενημερώσεις καθώς τα γεγονότα γίνονται σαφή, μέσω των ιστότοπων και άλλων μέσων.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση