Ειδήσεις

[Φήμη] Η τιμή του Nintendo Switch 2 αναμένεται να είναι μεταξύ 399 και 499 δολαρίων

[Φήμη] Η τιμή του Nintendo Switch 2 αναμένεται να είναι μεταξύ 399 και 499 δολαρίων
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η τιμή του Nintendo Switch 2 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 399 και 499 δολαρίων, αν και θεωρητικά η Nintendo θα μπορούσε να φτάσει και πιο χαμηλά από τα 349 δολάρια.

Παρόλο που η Nintendo δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την ύπαρξη της πλατφόρμας, πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον φημολογούμενο διάδοχο του Nintendo Switch – που προς το παρόν ονομάζεται Nintendo Switch 2. Πέρυσι αναφερθήκαμε στις φημολογούμενες προδιαγραφές της πλατφόρμας, η οποία λέγεται ότι θα περιλαμβάνει το NVIDIA T239 SOC με μια NVIDIA Ampere GPU με 1280 πυρήνες. Σε ένα νέο βίντεο από τον YouTuber “Moore’s Law is Dead”, αυτές οι προδιαγραφές θεωρούνται πράγματι οι πιο λογικές. Στο βίντεο, ο γνωστός YouTuber παρουσίασε κάποιες πληροφορίες από πηγές της NVIDIA, οι οποίες υποστήριξαν ότι ο φημολογούμενος κόμβος διεργασίας 8NM της Samsung θα ήταν το τέλειο ταίρι για το Switch 2.

“Δεν είμαι τόσο κοντά , αλλά μπορώ να πω ότι τα 8nm της Samsung ταιριάζουν απόλυτα με τη Nintendo”, αναφέρει η υποτιθέμενη μαρτυρία μιας από τις πηγές της NVIDIA. “Είναι ο κόμβος με το χαμηλότερο κόστος ανά τρανζίστορ στην αγορά και δεν αναμένεται να είναι τόσο ανταγωνιστικός ως προς τη χωρητικότητα όσο οι πιο σύγχρονοι κόμβοι τα επόμενα χρόνια. Επίσης, να θυμάστε ότι με 128-bit LPDDR5, η Nintendo θα μπορούσε ρεαλιστικά να επιλέξει χωρητικότητες 8GB, 12GB ή 16GB για το SOC που σχεδιάσαμε γι’ αυτήν”.

Μια άλλη πηγή της NVIDIA αναφέρει ότι το άρθρο του Digital Foundry από πέρυσι σχετικά με το πιθανό hardware του Switch 2, είναι σχεδόν μια “απολύτως σωστή περίληψη των όσων ισχύουν για το πυρίτιο στο Switch 2”. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, αυτή η πηγή αναφέρει επίσης ότι η AMD ήθελε να σχεδιάσει την αρχιτεκτονική για τον διάδοχο του Switch, αλλά τελικά έχασε την προσφορά από την NVIDIA.

Προφανώς, το hardware του Switch 2 έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά η Nintendo λέγεται ότι απλώς περιμένει να εξαντληθούν τα τρέχοντα μοντέλα Switch από τα ράφια πριν το κυκλοφορήσει. “Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το Switch 2”, φέρεται να είπε πηγή της NVIDIA κοντά στον YouTuber. “Στην πραγματικότητα, το hardware και το λογισμικό έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό και η μπάλα είναι εντελώς στο γήπεδό τους εδώ και χρόνια σχετικά με το πότε θέλουν να κυκλοφορήσουν…”.

Όσον αφορά την τιμή του Nintendo Switch 2, το “Moore’s Law is Dead” σημειώνει ότι η Nintendo πιθανότατα δεν θα αποφασίσει σχετικά με την τιμολόγηση της πλατφόρμας κοντά στην κυκλοφορία, αλλά συγκρίνοντας το φημολογούμενο hardware στο εσωτερικό του Switch 2 με ένα συγκρίσιμο φορητό υπολογιστή με mobile chip γραφικών NVIDIA RTX 2050 υποδηλώνει ότι η Nintendo πιθανότατα θα το τιμολογήσει μεταξύ 399 και 499 δολαρίων. “Για να είμαι ειλικρινής, αν η Nintendo ήθελε να είναι επιθετική, θα μπορούσε πιθανότατα να το τιμολογήσει στα 349 δολάρια και να έχει ακόμα ένα μικρό κέρδος, αλλά νομίζω ότι τα 399 με 499 δολάρια είναι το πιο πιθανό“.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση