Ειδήσεις

Έρχεται συγχώνευση της Sony με την Nintendo;

Έρχεται συγχώνευση της Sony με την Nintendo;
Braveheart1980
Βρείτε με σε
Latest posts by Braveheart1980 (see all)

Μετά τη βόμβα μεγατόνων, της εξαγοράς της Activision/Blizzard από την Microsoft έναντι 70 δις δολαρίων (!), φαίνεται πως φουντώνουν σενάρια μιας πιθανής και μεγαλύτερης συγχώνευσης : αυτην της Sony με την Nintendo

Μετά τη βόμβα σίγουρα η Sony είναι σε μια περίεργη κατάσταση. Από την άλλη η Nintendo είναι η γνωστή Nintendo – ελαφρώς αποκομμένη από την εν λόγω μάχη τιτάνων με το δικό της φανατικό κοινό, ενω είναι εμφανώς πολύ χαρούμενη που πλεον όλοι -σχεδόν- έχουν ένα Switch έστω και ως δεύτερη κονσόλα μαζί με τα ανωτέρω λεγόμενα μεγαθήρια της επόμενης γενιάς.

Από τη πρόσφατη συμφωνία της Microsoft, το διαδίκτυο ήταν γεμάτο από φήμες και εικασίες ότι η Sony θα ανταποδώσει εξαγοράζοντας τη Nintendo. Υπάρχουν μερικά πράγματα εδώ που, κατά τη γνώμη μου, καθιστούν αυτό το είδος συμφωνίας, αν και ελκυστικό αρχικά, απίθανο, τουλάχιστον σε άμεσο μέλλον.

Η Nintendo παρέμεινε ανεξάρτητη με κάθε κόστος από την γέννησή της το 1889 – όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, καλά διαβάσατε, ενώ πιο πρόσφατες ενδείξεις ίσως υποδεικνύουν ότι ο γίγαντας της ψυχαγωγίας θα μπορούσε να είναι πιο “ανεκτικός” σε εξαγορά, αλλά σίγουρα όχι ως πιόνι της Sony.

Εάν η Nintendo πίστευε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες, ήτοι πωλήσεις, με την υποστήριξη της Sony, θα έκανε τη θεωρία της συγχώνευσης να είναι πιο ενδιαφέρουσα, αλλά εκτός από μια επίδειξη δύναμης από τη Sony, ποιο θα ήταν το πραγματικό νόημανα έρθει ο Mario στο PlayStation;

Το να παραχωρήσει η Nintendo τα δικαιώματα των IP της ώστε να εμφανίζονται στο PlayStation θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα το ίδιο το Switch.

Έτσι και σκεπτόμενοι ρεαλιστικά δε θεωρούμε ένα τέτοιο σενάριο ως πιθανό και αν συνέβαινε η συνεργασία θα ήταν τέτοια που δεν θα είχε τόσο μεγάλη επίδραση όσο το μπαμ της Microsoft με την Activision. Για αυτό, ίσως η Sony θα χρειαστεί να εξαγοράσει μια εταιρεία όπως η Electronic Arts, αν και πάλι με την επιτυχία που έχει ήδη η EA στο Xbox, το “σπάσιμο” αυτής της συνεργασίας θα ήταν τρέλα.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση