Ειδήσεις

Captain Tsubasa: Rise of New Champions [Video Review]

Captain Tsubasa: Rise of New Champions [Video Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Σχετικά με το Captain Tsubasa: Rise of New Champions, βλέπω παντού ερωτήσεις όπως είναι jrpg; Είναι “ποδοσφαιράκι”; Είναι turn based; Είναι είναι είναι…. Τελικά τι είναι ακριβώς το Captain Tsubasa: Rise of New Champions; Διαβάστε τα πάντα αμέσως μετά για έναν τίτλο που μας βγήκε καλύτερος απ΄όσο το περιμέναμε!!

Έστω ότι δεν βλέπετε την anime manga σχετική σειρά όπως ΚΑΚΩΣ δεν την είχε δει και ο γράφων το review. Η απάντηση στο ερώτημα του τι είναι ο τίτλος είναι απλή, ωστόσο με σκοπό να γίνει κατανοητή οφείλει να είναι περιγραφική: θυμάστε στη δεκαετία του ‘90 (ΝΑΙ ΤΟΥ 1990 ΛΕΜΕ)  που μεσουρανούσαν arcade αθλητικοί τίτλοι όπως το NBA JAM αλλά και τα coin arcades; Αυτή η αίσθηση σιγά σιγά χάθηκε προς τέρψιν της ολοένα αυξανόμενης προσομοίωσης και έτσι πλέον σχετικά με αθλητικούς τίτλους έχουμε … μιάμιση επιλογή (FIFA άντε και λίγο PES). Ε το   Captain Tsubasa: Rise of New Champions είναι η επιστροφή σε αυτές τις ρίζες, όπου ο διαιτητής περιορίζεται στο να σφυρίζει μόνο offside με τα γκολ να πέφτουν από τα 35 μέτρα με κινήσεις αλα finishing moves του MK, ήτοι με εντυπωσιακά cutscenes. Το δε αγωνιστικό σκηνικό για αρρωστάκια σαν εμένα με την Ιαπωνική γλώσσα στο ηχητικό μέρος του τίτλου είναι το κάτι άλλο: περιλαμβάνει την κλασική θεατρική υπερβολή και δραματοποίηση στο σπικάζ του αγώνα, όπου πλέον νιώθεις σαν να παίζεις έναν action τίτλο! Kudos Tamsoft!

Γενικά το Captain Tsubasa: Rise of New Champions προσφέρει δύο campaign modes που είναι single player και τα 2, με την ονομασία “Episode: Tsubasa” και “Episode: New Hero“. Η ιδέα είναι απλή: η πρώτη επιλογή σάς επιτρέπει να παίξετε ως μέλος της ομάδας Nankatsu με επικεφαλή τον ήρωά μας Tsubasa Ozora, ο οποίος αναζητά μια τρίτη συνεχόμενη στέψη σε εθνικό επίπεδο.

Οι αγώνες εναλλάσσονται με cutscenes, στα οποία παρουσιάζονται οι αντίπαλοι, οι προπονήσεις μας ή τι συμβαίνει στα αποδυτήρια των ομάδων. Είναι μια προσθήκη που εκτιμάται και αποτίει φόρο τιμής στο έργο του Yoichi Takahashi . Επίσης βλέποντας τα cutscenes ξεκλειδώνονται βίντεο, στο πλαίσιο της σειράς ..Ευτυχώς, όλα γίνονται αρκετά καλά και ο τίτλος δε δίνει την αίσθηση ότι παίρνει τον έλεγχο του αγώνα από τα χέρια μας. Ωστόσο όπως όλα τα καλά πράγματα δεν κρατάνε πολύ. Το  “Episode: Tsubasaολοκληρώθηκε σε 5 έως 6 ώρες παιχνιδιού, γεγονός που σίγουρα απογοητεύει. Από την άλλη πλευρά το  “Episode: Tsubasa” λειτουργεί κυρίως ως γύρος προθέρμανσης για το δεύτερο mode, το “Episode: New Hero“, για το οποίο θα χρειαστείτε παραπάνω χρόνο (κανά 10ώρο) που και πάλι ίσως απογοητεύσει κάποιους.

Το “Episode: New Hero” μας επιτρέπει, όπως υποδηλώνει το όνομά του, να δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα μας μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια – όνομα, χρώμα και κούρεμα μαλλιών, θέση στο γήπεδο κ.λ.π.Παράλληλα διαλέγουμε και τη σχολή που θέλουμε να πάμε, μεταξύ των διάσημων σχολών Toho, Musashi και Furano. Έτσι σιγά σιγά θα γίνουμε μέλος της ομάδας νέων μίας από τις τρεις ακαδημίες με στόχο να γίνουμε μέλος της ιαπωνικής εθνικής ομάδας λίγες εβδομάδες αργότερα. Ενώ και αυτό το mode είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιο με τo προηγούμενο, διαθέτει περισσότερο βάθος καθώς εδώ υπάρχει συστήμα εξέλιξης χαρακτήρων, το οποίο όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει τα στατιστικά μας με δεξιότητες, αλλά και να προσαρμόσουμε τις ικανότητες μας όπως επιθυμούμε.Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να ξεκλειδώσετε νέες ικανότητες, απλά θα πρέπει να συνδυάσετε τις καλά παιχνίδια και να επιλέξετε πριν από κάθε συνάντηση μία ή περισσότερες ομάδες χαρακτήρων με τις οποίες θέλετε να γίνετε φίλοι. Μια πολύ ωραία ιδέα,αλλά, δυστυχώς, μεταφράζεται μόνο σε στόχους που πρέπει να επιτευχθούν σε αγώνες και σε μερικές επιλογές διαλόγου στα cutscenes.Εντυπωσιακή, πλήρης και ευχάριστη, αυτή η λειτουργία προσφέρει επίσης τρεις διαδρομές που κάθε μια έχει τη δική της εξέλιξη, γεγονός που το καθιστά μακράν το κορυφαίο περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Σε περίπτωση δε που θέλετε να γνωρίσετε επακριβώς ποιές είναι οι ομάδες του Captain Tsubasa: Rise of New Champions,  σας παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως τα ονόματα των συλλόγων του τίτλου και των εθνικών ομάδων που έχει:

Σύλλογοι :

 • Azumaichi
 • Furano
 • Hanawa
 • Hirado
 • Meiwa
 • Minamiuwa
 • Musashi
 • Nankatsu
 • Otomo
 • Toho

Εθνικές ομάδες :

 • Γερμανία
 • Αγγλία
 • Αργεντίνη
 • Βραζιλία
 • Ηνωμένες Πολιτείες
 • Γαλλία
 • Ιταλία
 • Ιαπωνία
 • Ολλανδία
 • Σενεγάλη
 • Ουρουγουάη

Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε πως η εν λόγω αναφορά έγινε για να υποδείξει μια μικρή μεν, αλλά σημαντική για τη χώρα μας, απουσία της εθνικής ομάδας της Ελλάδος.

Χωρίς να είναι ένα εξαιρετικό και καλοδουλεμένο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το Captain Tsubasa: Rise of New Champions εξακολουθεί να εκπληρώνει τον ρόλο του προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη της anime σειράς μέσω των single player επιλογών αλλά και του multiplayer που φυσικά διαθέτει με έως 4 παίκτες. Το online ωστόσο και χωρίς να ξέρουμε 100% αν για αυτό ευθύνεται ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν περισσότερο σταθερό, καθώς παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις lag ή/και αποσύνδεση από τα online ματς.

Ωστόσο ο ενθουσιασμός του θεαματικού τρόπου παρουσίασης του τίτλου θα περάσει (wear off όπως λένε και οι φίλοι μας οι (?) Αμερικάνοι) χωρίς να γνωρίζουμε αν κάποιος θα θελήσει να τον παίξει εκ νέου από την αρχή, αυξάνοντας έτσι το replayability του.Οι οπαδοί της σειράς θα βρουν, ωστόσο, έναν σεβαστό τίτλο, πιστό στο πρωτότυπο έργο που μπορεί να προσφέρει ανατροπές και κάποιες ώρες πολύ ευχάριστων παιχνιδιών με τις campaign λειτουργίες

Τεχνικά ο τίτλος έχει προφανώς χαμηλότερη ανάλυση από αυτήν άλλων κονσολών και pc, αλλά τα πάει πολύ καλά από τεχνικής πλευράς. Οι παρατεταμένοι χρόνοι ωστόσο φόρτωσης προφανώς ενοχλούν και είναι απορίας άξιο γιατί υπάρχουν. Ευτυχώς σε φορητή λειτουργία, το framerate είναι αρκετά καλό και πραγματικά θα ευχαριστηθείτε τον τίτλο σε mobile καταστάσεις. Τέλος ο χώρος που καταλαμβάνει (13,5GB) θεωρούμε πως είναι δυσανάλογα μεγάλος για το περιεχόμενο του τίτλου. Αυτός ο όγκος ίσως να σημαίνει πως δεν έχει γίνει αξιοπρεπής συμπίεση που ίσως να δικαιολογεί έτσι και τους μεγάλους χρόνους loading που έχει.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Σουτάρετε και όποιον πάρει ο χάρος!

Το Captain Tsubasa: Rise of New Champions είναι ένα θεαματικό και υπερ-στυλιζαρισμένο αθλητικό παιχνίδι που αρκετοί λαχταρούσαν εδώ και καιρό. Το παιχνίδι είναι καταιγιστικό και τα anime cutscenes μαζί με το δραματικό Ιαπωνικό σπικάζ το κάνουν ατελείωτα διασκεδαστικό. Το Offline και το online κομμάτι του τίτλου είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρουν κάποιες ώρες ψυχαγωγίας. Εν κατακλείδι όποιος -να το πούμε απλά και λαϊκά - γουστάρει ένα arcade αθλητικό παιχνίδι δεν χρειάζεται να ψάξει άλλο- ο τίτλος του είναι εδώ, και το όνομά του είναι Captain Tsubasa: Rise of New Champions.

7.5
Συνολική βαθμολογία:
7.5

Αφήστε μια απάντηση