Nintendo Switch Reviews

Animal Crossing New Horizons: Happy Home Paradise [Switch Review]

Animal Crossing New Horizons: Happy Home Paradise [Switch Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Αν και το Animal Crossing : New Horizons είχε τεράστιο αντίκτυπο όταν κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη, ελέω και lockdown που υπήρχαν ανά τον πλανήτη, στοιχηματίζω ότι δεν το έχετε παίξει εδώ και κάμποσο καιρό. Και ποιος καλύτερος λόγος για να ξαναβυθιστείτε στον άνετο τρόπο ζωής του τίτλου από ένα φρέσκο, νέο και δυνατό θα λέγαμε DLC : το Happy Home Paradise!

Μπαίνοντας απευθείας στο ψητό και χωρίς να αναλύσουμε περαιτέρω τον τίτλο αυτό καθαυτό, κάτι που κάναμε με μεγάλη επιτυχία στο review μας για τον core τίτλο, σας μεταφέρουμε πως το DLC σας βάζει να εργάζεστε ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων για την ομάδα Happy Home σε ένα νέο νησιωτικό σχηματισμό. Αντί να ανανεώνετε ατελείωτα -και ίσως χωρίς λόγο-το δικό σας χώρο, μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε υπέροχα εξοχικά σπίτια μιας ολόκληρης πόλης.

Έχετε άπειρους πόρους, πολλά “οικόπεδα” να γεμίσετε και απόλυτη δημιουργική ελευθερία.

Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε το μέγεθος των δωματίων! Σε κάθε περίπτωση ο απεριόριστος προϋπολογισμός δίνει μια τεράστια ώθηση στην δημιουργικότητά σας, καθώς τα χρήματα δεν είναι πλέον κάποιος περιορισμός!

Μπορεί στους όσους δεν έχουν (ΚΑΚΩΣ) ασχοληθεί με τον τίτλο να φαίνεται κάπως, αλλά το να βάφουμε κάθε τοίχο με ότι θέλει ο εκάστοτε πελάτης μας είναι κάτι το κολλητικό! Όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε άμεση πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο αντικειμένων. Έχω δει περισσότερα έπιπλα για παράδειγμα τις ώρες που ασχολήθηκα με το DLC απ’ότι είχα δει όσο είχα ασχοληθεί με τον core τίτλο!

Στον βασικό τίτλο νέα αντικείμενα εμφανίζονται στο νησί μας με ρυθμούς χελώνας και για να ήταν όλα όμορφα και τακτοποιημένα έπρεπε να ξοδεύουμε καθημερινά χρόνο στο νησί μας. Από την άλλη, μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο “επαγγελματικό” δωμάτιο μέσα σε 25 λεπτά. Πραγματικά δείχνει πόσο διαφορετική κατεύθυνση έχει το DLC και πολύ σωστά, αφού δε στοχεύει στο ανηλεές grind-άρισμα!

Σε κάθε περίπτωση οι δύο “κόσμοι”-νησιά δεν είναι εντελώς ξεχωριστοί.

Μπορείτε να πάρετε διάφορα πράγματα από τα επαγγελματικά σας ταξίδια, όπως αναμνηστικά. Κάθε μέρα, μια νέα επιλογή από ασυνήθιστα αντικείμενα εμφανίζεται στο company store. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε σοκολάτες για να δελεάσετε νέους villagers να έρθουν στο νέο νησί σας! (TIP και μεις θα πηγαίναμε για σοκολάτα αν είχε και κανά πιτογυρο μαζί). Στο δε νησί σας έρχονται κάθε λογής villagers με -προφανώς- διαφορετικές προτιμήσεις για το πως θέλουν τον ιδανικό χώρο για τις διακοπές τους, όπως ένα στούντιο neon/RGB ενός Twitch streamer! Ενώ μας έχει δοθεί άπειρο νέο περιεχόμενο με την ενημέρωση 2.0, το DLC επικεντρώνεται στη σχεδίαση του σπιτιού κάθε villager. Ο σχεδιασμός σπιτιών είναι πολύ καλός και η λήψη ορισμένων από αυτές τις τεχνικές στο νησί της πατρίδας είναι ακόμα καλύτερη.

Ωστόσο αυτή η νέα μη grinding εμπειρία σε πόρους κλπ δε θα ήταν κάτι που θα πρότεινα σε κάποιον Animal Crossing fan, καθώς από μόνη της παρεκλίνει από τις ρίζες της σειράς. Όπως και το υπόλοιπο Animal Crossing, είναι προτιμότερο να το πάρετε χαλαρά. Φτιάξε σπίτια, κάντε τον γύρο σας στα νησιά και τις διάφορες δουλειές σας. Σε αντίθεση με το κύριο παιχνίδι, δεν χρειάζεται να το πάτε ωστόσο αργά. Το παιχνίδι απλώς σας ενθαρρύνει για το τι να κάνετε,όχι το πότε και το πόσο. Αυτό μπορεί να είναι μια απλή προσθήκη στο παιχνίδι, αλλά είναι επίσης πολύτιμη. Σας δίνονται νέα εργαλεία σε ένα νέο περιβάλλον, με νέους κανόνες που εξαπλώνονται σε ολόκληρο το βασικό παιχνίδι. Να είστε πάντως βέβαιοι πως είτε θέλετε να φτιάξετε δυο σπίτια είτε έναν ολόκληρο χάρτη γεμάτο με αυτά, το Happy Home Paradise DLC σας καλύπτει.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Υποψήφιοι διακοσμητές εσωτερικού χώρου αυτό είναι ΤΟ παιχνίδι σας!

Πάρτε πινέλα, βάψτε χωρίς να λερωθείτε τοίχους, διακοσμήστε σπίτια δίχως αύριο, όπως και όποτε θέλετε, όπως ακριβώς είναι η αυτή καθαυτή η φύση του Switch! Ωστόσο αυτή η νέα μη grinding εμπειρία σε πόρους κλπ δε θα ήταν κάτι που θα πρότεινα σε κάποιον Animal Crossing fan, καθώς από μόνη της παρεκλίνει από τις ρίζες της σειράς. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για DLC των 25€, οπότε δε μπορούμε από να μη το συστήσουμε σε όλους όσους έχουν τον τίτλο!

8
Συνολική βαθμολογία:
8

Αφήστε μια απάντηση