Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Reviews

[Review] Just Dance 2017

[Review] Just Dance 2017
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Το Just Dance 2017 αποτελεί έναν από τους πρώτους τίτλους του Nintendo Switch, ενώ έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2016 και στις άλλες κονσόλες, συμπεριλαμβανομένου του Wii. Πρόκειται για ένα party παιχνίδι ρυθμού και χορού, που κυρίως στοχεύει στο ευρύ κοινό που δεν ασχολείται με videogames και λιγότερο στους hardcore.

Κάτι τέτοιο φυσικά ουδόλως αποτελεί μειονέκτημα, αλλά μάλλον είναι το δυνατότερο χαρτί του, γεγονός που ερμηνεύει την επιτυχία του χρόνια τώρα. Ωστόσο, είναι το Just Dance 2017 ένας τίτλος που πρέπει να αγοράσετε ή η εμπειρία που προσφέρει είναι ελάχιστα διαφορετική από τους προκατόχους του;

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/wTPT8_8pzeQ” width=”280″ controls=”no” autoplay=”yes” loop=”yes” rel=”no” theme=”light”]

Αρχικά, θα παρατηρήσετε πόσο στυλάτο και καθαρό είναι το κεντρικό μενού και τις αρκετές -ομολογουμένως- επιλογές που έχετε. Βασικό είναι να φτιάξετε το προφίλ σας, διαλέγοντας όνομα και βάζοντας απλώς μία εικόνα από τις διαθέσιμες και ρίχνεστε στα modes. Το παιχνίδι παίζεται με έως και 6 παίκτες χωρίς να είναι απαραίτητο να έχετε 6 joy cons, αφού η Ubisoft προσφέρει, στους χρήστες Android και iOS συστημάτων, την εφαρμογή Just Dance Controller, που μετατρέπει οποιοδήποτε smartphone σε χειριστήριο. Κατά συνέπεια, η διασκέδαση με πολλούς φίλους σας είναι εύκολη υπόθεση χωρίς να χρειαστεί επιπλέον κόστος, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά θετικό. Ένα επίσης θετικό είναι το πλήθος των κομματιών που είναι διαθέσιμα, από παλιές επιτυχίες όπως το Hips don’t lie της Shakira ως το Sorry  του Justin Bieber και το Lean On των Major Lazer & DJ Snake. Το τραγούδι που θέλετε μπορείτε να το ψάξετε είτε αλφαβητικά, είτε ανάλογα με το πόσοι χορευτές το εκτελούν (solo, ντουέτο, τρίο, κουαρτέτο) είτε γράφοντας το όνομά του. Εύκολο και γρήγορο το set up λοιπόν.

Ο τίτλος είναι σίγουρα το απόλυτο dance videogame που κυκλοφορεί ασυζητητί. Ωστόσο, η μουσική βιβλιοθήκη δεν είναι -στο σύνολό της- τόσο βελτιωμένη ώστε να κάνει τον κάτοχο του Just Dance 2016 να χρειαστεί οπωσδήποτε να αγοράσει τη νέα έκδοση. Η συγκεκριμένη ζήτηση, μάλιστα, πλήττεται και από το γεγονός ότι η Ubisoft, ήδη με το Just Dance 2016, παρουσίασε τη συνδρομητική υπηρεσία Just Dance Unlimited με την οποία έναντι 30€/χρόνο, έχετε πρόσβαση σε πάνω από 200 τραγούδια! Μια τέτοια υπηρεσία, ειλικρινά κάνει την πώληση του Just Dance 2017 δύσκολη υπόθεση, αφού ο συνδρομητής αυτής έχει μία πληθώρα επιλογών για να χορέψει, εκτός αν θέλει οπωσδήποτε τα αποκλειστικά κομμάτια του Just Dance 2017. Ευτυχώς, ωστόσο, η αγορά του Just Dance 2017 θα σας δώσει 90 μέρες δωρεάν Just Dance Unlimited, οπότε με τα 60€ (τωρινή τιμή) που θα δώσετε πετυχαίνετε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Από την άλλη, δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι μετά από το διάστημα των τριών μηνών θα χρειαστεί πληρωμή, οπότε τίθεται με σαφήνεια το ερώτημα, αν τα 40 τραγούδια της κασέτας (80s λέξη που επιστρέφει στο Nintendo Switch lol) αρκούν για να αγοράσετε τον τίτλο. Πάντως, συγκριτικά με το τι υπήρχε στο Just Dance 2016, τα κομμάτια που περιέχονται είναι αρκετά πιο δημοφιλή, ενώ έχουν μειωθεί τα εντελώς χαβαλεδιάρικα (ευτυχώς υπάρχει το Daddy του PSY Ft CL of 2NE1). Όσο δε για το αποκλειστικό τραγούδι του Nintendo Switch, το οποίο και διαφημίζεται ιδιαίτερα, που δεν είναι άλλο από το ανεβαστικό hit How deep is your love των Calvin Harris & Disciples, εμπεριέχεται στο Just Dance Unlimited και όχι στην κασέτα, κίνηση που κρίνω ως εντελώς αψυχολόγητη και ολίγον παραπλανητική από πλευράς της Ubisoft.

Ο τίτλος παίζεται τόσο συνεργατικά, όσο και ανταγωνιστικά. Στο co-op θα προσπαθήσετε μαζί με φίλους να πάρετε όσα περισσότερα διαμαντάκια μπορείτε, ενώ στο rival διαγωνίζεστε για το καλύτερο σκορ μαζεύοντας ταυτόχρονα λεφτά για να ξεκλειδώσετε κάποια από τα λιγοστά κλειδωμένα τραγούδια. Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα βιντεάκια από την κοινότητα του Just Dance μιας και μεταφέρουν το πάθος και την αγάπη για το χορό με έναν, θα έλεγα, αθώο τρόπο. Ωστόσο, η έλλειψη κάμερας στο Nintendo Switch δε σας επιτρέπει να ανεβάσετε τα δικά σας βίντεο σε αντίθεση με το Wii U. Έστω και έτσι, τα εν λόγω υπάρχοντα βίντεο θα σας κάνουν “πιστό” της δυναμικής του τίτλου και είναι σίγουρο ότι θα ασχοληθείτε με το online mode στο οποίο θα διαγωνιστείτε με άλλους επίδοξους χορευτές όπως εσείς.

Εμβαθύνοντας στο gameplay του τίτλου για το Nintendo Switch, μπορούμε να σχολιάσουμε ότι παίζει ακριβώς όπως σε Wii και Wii U, ήτοι το παιχνίδι αντιλαμβάνεται μόνο την κίνηση του χεριού που κρατά το joy con και δεν έχει κάποιον επιπλέον αισθητήρα. Οπότε, αν ψάχνετε για την απόλυτη έκδοση θα πρέπει μάλλον να πάτε στο Kinect του Xbox Οne το οποίο καταλαβαίνει όλο το σώμα σας. Έστω και έτσι όμως, το Just Dance 2017 είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρει πολλές στιγμές χαράς με φίλους, αρκεί να δείτε τον τίτλο με την ανάλογη χαλαρότητα. Αν περιμένετε να σας διδάξει πώς να χορεύετε, τότε θα απογοητευτείτε, δυστυχώς. Κατά συνέπεια, η χαλαρότητα που θα δείξετε στο χειρισμό, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα δεχτείτε τα σκορ που το Just Dance θα δίνει. Είναι πιθανό ο καλύτερος χορευτής από τους γνωστούς σας να μην τα καταφέρει τόσο καλά όσο εσείς, αρκεί να πετυχαίνετε τις κινήσεις που ζητά το κομμάτι, παρά να ακολουθείτε βήμα-βήμα το χορευτή στην οθόνη σας. Αν ξεχάσετε τα του σκορ και προσπαθήσετε να εκτελέσετε τις χορογραφίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ζωντανές, τότε σίγουρα θα σας προσφέρουν το αποτέλεσμα αεροβικής άσκησης (cardio), χωρίς να το αντιληφθείτε και με τη χαρά που προσφέρει το λίκνισμα σε αγαπημένα τραγούδια.

Το αποκλειστικό mode που περιέχει το Just Dance 2017, σε σχέση με τους προκατόχους του, είναι το Just Dance Machine στο οποίο εξωγήινοι έκαναν στάση στον πλανήτη μας και ζητούν από εσάς να γεμίσετε με την ενέργειά σας τα καύσιμα του διαστημοπλοίου τους. Ενδιαφέρον mode, το οποίο μαζί με το Just Dance Quest σας δίνει την αίσθηση της επίτευξης μιας αποστολής, αλλά μάλλον δε θα ασχοληθείτε πολύ, καθώς ούτως ή άλλως το παιχνίδι εστιάζει στην παρέα και στην εναλλαγή τραγουδιών κατά βούληση. Περαιτέρω, στην περίπτωση που θέλετε να δείτε πιο ζεστά το ζήτημα της γυμναστικής, ο τίτλος προσφέρει ρουτίνες ασκήσεων με τραγούδια φυσικά. Και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον mode, εντούτοις εξίσου μη απαραίτητο, καθώς η ενασχόληση με το παιχνίδι προσφέρει από μόνη της τα ίδια αποτελέσματα σε επίπεδο άσκησης.

Τέλος, αν θα έπρεπε να πω δύο λόγια για το εικαστικό κομμάτι, θα ήταν ομολογουμένως δύσκολο να εκθέσω πολλά, καθώς στον μεν ήχο έχουμε μία εξαιρετική dance συλλογή πασίγνωστων κομματιών, στη δε εικόνα μία ιδιαίτερα στυλιζαρισμένη εμφάνιση χορευτών με καθαρές οδηγίες κινήσεων στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης και καραόκε κάτω αριστερά. Βέβαια, πρέπει να σχολιάσω ότι μολονότι το dock έχει usb ports, δεν υποστηρίζεται η σύνδεση μικροφώνου, κάτι που ελπίζω να αλλάξει με patch ή στο επόμενο παιχνίδι. Τουλάχιστον, τόσο σε docked όσο και σε undocked mode, ο τίτλος τρέχει απροβλημάτιστα. Θα βάλω όμως ένα ερωτηματικό, σχετικά με το αν είναι βολικό το undocked tabletop mode, αλλά η επιλογή υπάρχει.

Γενικότερα, το παιχνίδι είναι καθαρό, εύκολο και τάχιστο με σχεδόν μηδενικούς χρόνους φορτώματος. Ακόμη και στη streaming υπηρεσία Just Dance Unlimited δε χρειάζεται πολύ χρόνο –αν και εξαρτάται από τη σύνδεσή σας- ώστε να ξεκινήσετε το χορό. Μία παράληψη είναι ότι δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα να παίρνεις screenshot από το παιχνίδι, αλλά στη γενική εικόνα, ο τίτλος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από την έκδοσή του σε άλλες κονσόλες και όλα αυτά χωρούν σε μια τόση δα game card.


 

[wp-review id=”11685″]

Αφήστε μια απάντηση