Nintendo Switch Reviews Ειδήσεις 1

[Switch Video Review] : Super Mario Bros. Wonder

[Switch Video Review] : Super Mario Bros. Wonder
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Μετά από σπουδαία παιχνίδια όπως τα Zelda Tears of the Kingdom, Pikmin 4, Fire Emblem Engage, Advance Wars 1+2, Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon, Metroid Prime Remastered ακόμα και το F-Zero 99, η Nintendo παρουσίασε ένα νέο θαύμα κυριολεκτικά! Το 2023, η gaming σειρά Mario Bros. θαμπώνει τους παίκτες σε όλο τον κόσμο εδώ και 40 χρόνια, αν και είναι αλήθεια ότι ο πραγματικός χαμός ξεκίνησε με το Super Mario Bros, που κυκλοφόρησε το 1985. Όπως και να έχει, μετά από 38 χρόνια διασκέδασης όλων με τα 2D platofrm games του αγαπημένου μας υδραυλικού, ο χώρος χρειαζόταν μια νέα και δυναμική  κατευθυνση, που θα έδινε νέα πνοή στην αριστουργηματική του φόρμουλα.

Αυτό το νέο ξεκίνημα, όπως θα δούμε σε αυτή τό review του Super Mario Bros. Wonder για το Nintendo Switch, ήταν ένα νέο συστατικό, που αναμειγνύει ίσα μέρη τρέλας, πρωτοτυπίας και μια φρεσκάδα που έλειπε εδώ και αρκετά χρόνια.

Ένας κάτι παραπάνω από έξυπνος τρόπος αναζωογόνησης της γνωστής φόρμουλας, με fun to play gameplay και εξαιρετικά controls,  τα οποία μεταμορφώνονται σε κάτι νέο και διαφορετικό, εκπληκτικό και απροσδόκητο… χωρίς όμως να ξεχνούν ποτέ την καταγωγή τους.

O τίτλος διακατέχεται από μια μαεστρικά υπολογισμένη ισορροπία μεταξύ του οικείου και του νέου που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, εγκαινιάζει μια νέα φάση για το franchise, ανοίγοντας νέες δυνατότητες. Δεν θα με εξέπληττε αν, όπως και με το Super Mario Bros. The Movie, αυτό είναι απλώς μια πρώτη δοκιμή και δούμε περισσότερα Super Mario Bros. Wonder τα επόμενα χρόνια. Γιατί αφού άνοιξε ο ασκός όχι του Αιόλου αλλά των εκπλήξεων και οι παίχτες μυριστούν τις δυνατότητές του, θα ήταν περίεργο αν οι devs δεν ξαναπαίξουν με αυτές τις ιδέες για να μας εκπλήξουν ακόμα περισσότερο.

Γιατί τελικά, το μεγαλείο αυτής της νέας κυκλοφορίας είναι ακριβώς αυτό: να εκπλήσσει. Και για το λόγο αυτό, στο review μας για το Super Mario Bros. Wonder, δεν θα βρείτε πάρα πολλά συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι θα βρείτε στα επίπεδά του. Είναι επιθυμία της Nintendo να επαφίεται στους παίκτες να ανακαλύψουν τα πιο εκπληκτικά επίπεδα και το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό.

Super Mario Bros. Wonder ιστορία, gameplay και … gameplay

Όπως είχε προαναγγελθεί στο τελευταίο πλήρες trailer παιχνιδιού, η ιστορία του Super Mario Bros. Wonder είναι απλώς ένα νήμα μέσα από μια σειρά κόσμων, γεμάτα με levels (δεν θα αποκαλύψουμε αριθμούς για να αποφύγουμε spoilers), γρίφους, μυστικά και προκλήσεις, για να αναιρέσουμε το κακό που έφερε ο Bowser.

Αυτό το κακό δεν είναι άλλο από το να πάρει στα χέρια του τη δύναμη των θαυματουργών λουλουδιών, ένα νέο αντικείμενο από το γειτονικό Flower Kingdom, όπου ο Mario και οι υπόλοιποι χαρακτήρες (Luigi, Peach, Toad, Yoshi και Nabbit), είχαν έρθει για επίσκεψη.

Αυτά τα θαυματουργά λουλούδια είναι στην πραγματικότητα ένας “τροποποιητής” των επιπέδων, στα οποία μπορεί να συμβεί κάτι τρελό! Επιπλέον, ακόμα και μεταξύ των επιπέδων στον ίδιο κόσμο δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη: σε κάθε ένα από αυτά, το λουλούδι εξαπολύει ένα διαφορετικό και τρελό εφέ, κάνοντας εντελώς απρόβλεπτο το τι πρόκειται να συμβεί. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να βρείτε το λουλούδι, το οποίο δεν βρίσκεται πάντα σε κοινή θέα και μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη δύναμη ή κίνηση, να εκμεταλλευτείτε έναν εχθρό στο επίπεδο, να εξερευνήσετε λίγο παραπάνω… κλπ.

Είναι αναμφίβολα το πιο ανατρεπτικό στοιχείο της σειράς, επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες το gameplay παύει να είναι αυτό ενός platformer και γίνεται κάτι τελείως διαφορετικό! Βέβαια τα αποτελέσματα του θαυματουργού λουλουδιού δεν διαρκούν (πάντα) πολύ: από τη στιγμή που ενεργοποιούμε το λουλούδι, η “τρέλα” μπορεί να διαρκέσει ένα με δύο λεπτά κατά μέσο όρο (σε ορισμένες περιπτώσεις, λίγο περισσότερο), αφήνοντας πάντα την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είχε  λίγο περισσότερη διάρκεια. Ή απλά είμαστε αχόρταγοι 😉

Αλλά ίσως εκεί να βρίσκεται η γοητεία του, και ένας από τους λόγους για τους οποίους θα παίζετε τα levels ξανά και ξανά. Όχι μόνο για να απολαύσετε ξανά αυτή τη μοναδική στιγμή, αλλά και για να φτάσετε στο 100%, βρίσκοντας όλα τα Wonder Seeds (το κύριο συλλεκτικό αντικείμενο, το οποίο μας επιτρέπει να ανοίξουμε τις πίστες στο χάρτη και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε νέα μονοπάτια και επίπεδα) ή τα τρία μεγάλα Flower Coins.

Επίσης, ως φόρος τιμής στο κλασικό gameplay για να φτάσετε στο 100% των επιπέδων, υπάρχει η πρόσθετη αποστολή της επίτευξης του κατεβάσματος της σημαίας από το υψηλότερο δυνατό σημείο, μια λεπτομέρεια που οι  βετεράνοι παίκτες θα εκτιμήσουν ότι έχει συμπεριληφθεί .

Σαν να μην έφταναν αυτά τα τρία καθήκοντα, υπάρχουν επίσης μυστικές έξοδοι (θυμάστε τις κόκκινες πίστες του Super Mario World;) και περιοχές του γενικού χάρτη που κρύβουν συντομότερες διαδρομές ή μονοπάτια που δεν είναι διαθέσιμα στην αρχή και άλλα μυστικά που σας προσκαλούν να ξαναπαίξετε και να πειραματιστείτε για να βρείτε όλα τα μυστικά. Α! Και είναι μάλιστα πιθανό μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας θα έχετε ακόμα μερικά επίπεδα να ξεκλειδώσετε…

Τελειώσανε τα νέα στοιχεία; Σαφώς και όχι, οπότε ας υποδεχτούμε τα badges, ωστόσο δεν θέλουμε  να αποκαλύψουμε πολλά πολλά. Θα προσθέσουμε απλώς ότι μπορούμε να εξοπλίσουμε μόνο ένα από αυτά τα badges (και παίζοντας σε co-op, είναι το ίδιο για όλους τους παίκτες) και μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από εφέ όπως το να έχουμε έναν αισθητήρα για να εντοπίζουμε τα μυστικά του επιπέδου, ένα καπελό-glider και πολλά άλλα!

Τις δυνατότητες αυτές συμπληρώνουν τα καταστήματα Poplin, από τα οποία υπάρχει τουλάχιστον ένα σε κάθε κόσμο, όπου μπορούμε να προμηθευτούμε νέα badges, να αγοράσουμε Wonder seeds, επιπλέον ζωές ή τα λεγόμενα “standees“, τα οποία αποτελούν μέρος ενός από τους πιο πρωτότυπους μηχανισμούς της multiplayer λειτουργίας (βλ. παρακάτω).

Συνολικά, είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς ότι το gameplay και ο έλεγχος παραμένουν πιστά στα προηγούμενα 2D platformers, αλλά ανάμεσα στο απροσδόκητο εφέ των Wonder Flower, τους νέους εχθρούς, τα power ups όπως ο ελέφαντας (ή το τρυπάνι) και τα badges, το Super Mario Bros ξεχωρίζει όπως ακριβώς και το Super Mario World. Και αυτό είναι κάτι που χρειαζόταν η σειρά.

Το multiplayer στο Super Mario Bros βασίζεται στην ιδέα ότι οι παίκτες βοηθούν ο ένας τον άλλον

Ακολουθώντας τα χνάρια παιχνιδιών όπως τα New Super Mario Bros και New Super Luigi U Deluxe, υπάρχει και εδώ τοπική λειτουργία για τέσσερις παίκτες… αν και υπάρχουν διαφορές από τα προαναφερθέντα παιχνίδια.

Η πιο σημαντική από όλες είναι ότι στο multiplayer του Super Mario Bros. Wonder δεν υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των παικτών. Κάθε παίκτης μπορεί κυριολεκτικά να πατήσει πάνω στους συμπαίκτες του, οι οποίοι δεν θα επιβραδύνουν την πρόοδό τους. Η Nintendo λογικά ήθελε μια εμπειρία “χωρίς άγχος” και αυτή είναι η λύση που επέλεξε.

Η μη ύπαρξη συγκρούσεων/αλληλεπιδράσεων μεταξύ των παικτών δημιουργεί ένα άλλο είδος “προβλήματος“: αν παίζετε με κάποιον που δεν είναι πολύ ικανός και τον αφήσετε πίσω, εκτός οθόνης σε μια στιγμή που απαιτεί ταχύτητα, θα επιστρέψει στην οθόνη του παιχνιδιού ως φάντασμα και αν σας αγγίξει, θα επιστρέψει στη “ζωή“, αλλά χωρίς το ενεργό power-up του!

Πρόκειται για μια λύση που ούτε αυτή είναι ιδανική, γιατί ακόμα κι αν εξαλείφει το άγχος, μπορεί να προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στον παίκτη, γιατί χωρίς να “χάσει” πραγματικά, έχει χάσει το ενεργό power up του.

Όταν πρόκειται για online παιχνίδι, τα πράγματα αλλάζουν ακόμη περισσότερο. Μπορείτε να παίξετε μόνοι σας συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και να βλέπετε τις “σκιές” ή τα “φαντάσματα” των άλλων παικτών να περιτριγυρίζουν το επίπεδό σας. Αν κάποιος από αυτούς πεθάνει ή αν πεθάνετε εσείς, το φάντασμα σας μπορεί να επανέλθει στη ζωή αγγίζοντας άλλους παίκτες ή πηγαίνοντας σε ένα από τα standee που έχουν τοποθετήσει άλλοι παίκτες στο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, ήτοι σώζοντας άλλους παίχτες (είτε όταν αυτοί πεθαίνουν και έρχονται πάνω μας για να αναστηθούν είτε αν πάνε στο δικό μας standee που το έχουμε τοποθετήσει στρατηγικά πριν από κάποιο δύσκολο σημείο της πίστας) ανεβαίνει και το online σκορ μας που μετριέται σε καρδιές!

Αν το standee μας τοποθετηθεί σε μια χρήσιμη θέση, για παράδειγμα πριν από μια δύσκολη περιοχή, θα αποτελέσει σωσίβιο για τους παίκτες. Πρόκειται για ιδέες και έννοιες που θυμίζουν αμυδρά παιχνίδια όπως το Dark Souls, ενώ υπάρχει και το στοιχείο της αναγνώρισης: δίπλα στο όνομά σας θα εμφανίζεται μια καρδιά και ένας αριθμός που θα δείχνει πόσες φορές έχετε βοηθήσει άλλους παίκτες.

Μπορείτε επίσης να τους βοηθήσετε με άλλους τρόπους, για παράδειγμα απελευθερώνοντας το  power-up σας για να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος παίκτης. Τελικά, η ιδέα είναι ότι οι παίκτες βοηθούν ο ένας τον άλλον, και νομίζω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, και σίγουρα σας καλεί να σκεφτείτε με στρατηγικό και χρήσιμο τρόπο για τους υπόλοιπους παίκτες. Ίσως αυτό που μου αρέσει λιγότερο είναι ότι η ίδια ιδέα εφαρμόζεται μόνο όταν παίζετε online με φίλους.

Είναι δύσκολο το Super Mario Bros. Wonder για το Nintendo Switch;

Το επίπεδο δυσκολίας του Super Mario Bros. Wonder είναι μοναδικό, δεν μπορούμε να επιλέξουμε να παίξουμε στο “δύσκολο“, “εύκολο” ή κάτι τέτοιο. Το μόνο πράγμα είναι ότι για κάθε επίπεδο η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε με εκφράζεται με ένα σύστημα αστεριών.

Αυτό το σύστημα δείχνει τα πιο εύκολα και προσιτά επίπεδα με ένα αστέρι, ενώ τα πιο δύσκολα έχουν 5 αστέρια, όπως συμβαίνει με την τελική μονομαχία της ιστορίας. Οκ καλά και όμορφα όλα αυτά ( όπως και μίξη από νωρίς επιπέδων με 1 έως 4 αστέρια), είναι όμως το Super Mario Bros. Wonder ένα εύκολο ή ένα δύσκολο παιχνίδι; Αυτή δεν είναι μια απλή απάντηση. Η γενική αίσθηση είναι ότι πρόκειται για ένα προσιτό παιχνίδι που ο καθένας μπορεί να απολαύσει, αλλά με προκλήσεις.

Αν έχετε δυσκολίες ή δεν είστε πολύ έμπειροι στο είδος, μπορείτε να παίξετε με χαρακτήρες όπως τα χρωματιστά Yoshis, οι οποίοι είναι σαν μια “εύκολη” λειτουργία (δεν δέχονται ζημιά από τους εχθρούς, ο Yoshi μπορεί να κερδίσει κάποιο ύψος μετά από ένα άλμα…), αν και τα power ups δεν έχουν καμία επίδραση σε αυτούς και θα πεθάνουν ούτως ή άλλως αν πέσουν στο κενό.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα επίπεδα αυξάνουν αισθητά τη δυσκολία, ειδικά στην τελική ευθεία… αν και ποτέ δεν αφήνουν την αίσθηση ότι είναι αδύνατα, άδικα ή εξαιρετικά δύσκολα.

Τούτου λεχθέντος, το Super Mario Bros. Wonder δεν είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχει μερικά βοηθήματα που το κάνουν πιο προσιτό για όσους δεν είναι ειδικοί στο είδος.

Πόσες ώρες διαρκεί το Super Mario Bros. Wonder;

Συνδεδεμένο με τα παραπάνω, ο υπολογισμός της διάρκειας του Super Mario Bros. Wonder δεν είναι επίσης μια απλή υπόθεση, καθώς συμβαδίζει με την ικανότητα και τον τρόπο παιχνιδιού του καθενός, για παράδειγμα, όταν πρόκειται να μετρήσετε τον αριθμό των φορών που πρέπει να παίξετε τα επίπεδα για να τα ολοκληρώσετε 100%, αν θα πάτε για όλα τα μυστικά ή όχι…

Ένας ικανός παίκτης μπορεί να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε κάτω από 15 ώρες, ή ίσως και λίγο περισσότερο/λιγότερο. Δεν είναι όλα τα μυστικά πολύ προφανή και, όπως είπα και πριν, η εύρεση ορισμένων εξόδων ή το ξεκλείδωμα ορισμένων επιπέδων μπορεί να χρειαστεί περισσότερες προσπάθειες από όσες φαίνονται. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι 15 ώρες μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερες, αν προσθέσετε στην εξίσωση και τις λειτουργίες multiplayer, τόσο τοπικές όσο και online.

Γραφικά και ήχος

Με το gameplay ήδη κάτι παραπάνω από δοκιμασμένο, δεν είναι μυστικό ότι αυτή τη φορά η Nintendo έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική πλευρά του παιχνιδιού και ειδικά στα animations του Super Mario Bros. Wonder, έναν τομέα στον οποίο έχει επενδύσει πολλούς πόρους. Και αυτό φαίνεται.

Είτε για να συνεχίσουν την εξαιρετική και σε αυτόν τον τομέα ποιότητα της πρόσφατης ταινίας Super Mario Bros. είτε επειδή ήταν ένας από τους τομείς στους οποίους υπήρχαν τα περισσότερα περιθώρια βελτίωσης, η αλήθεια είναι ότι το Super Mario Bros. Wonder είναι ένα παιχνίδι που είναι χάρμα οφθαλμών. Είναι εξωπραγματικό το πόσο όμορφο είναι.

Τα προσεκτικά σχεδιασμένα animations είναι ένα παράδειγμα αυτού: άλματα, κατέβασμα της σημαίας, είσοδος σε σωλήνα… όλα ποικίλλουν ανάλογα με τον χαρακτήρα, το ενεργό power-up του κ.ο.κ. Σούπερ ρευστά animations, με ομαλές μεταβάσεις και πολύ εκφραστικές λεπτομέρειες.

Οι ως άνω λεπτομέρειες δεν περιορίζονται στους ήρωές μας καθώς και οι εχθροί είναι εξίσου εκφραστικοί, σε σημείο που σε ορισμένους από αυτούς μπορεί κανείς να δει ακόμα και σταγόνες ιδρώτα ! Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της έμφασης στην παραμικρή οπτική λεπτομέρεια που διακατέχει τον τίτλο!

Ο σχεδιασμός των περιβαλλόντων, τα οποία διαθέτουν επίσης πρωτότυπα στοιχεία και μηχανισμούς, συνεχίζεται με χρώμα και καλό γούστο. Είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο όμορφο 2D Mario στην σχεδόν 40χρονη ιστορία του, τελεία και παύλα.

Και αυτό για να μην αναφέρουμε τα μοναδικά εφέ κατά την ενεργοποίηση του θαυματουργού λουλουδιού, τα τρελά πράγματα που εξαπολύει… και όλα αυτά διατηρώντας μια εξαιρετικά ομαλή κίνηση και ροή, χωρίς επιβραδύνσεις ή εμφανείς δυσλειτουργίες.

Το πανηγύρι συνεχίζεται και στον τομέα του ήχου, με μια καλή επιλογή θεμάτων, καλύτερα εφέ και ένα ανανεωμένο voice casting, όπου ακόμα και η νέα φωνή του Mario είναι αρκετά καλή, αν και είναι αδύνατο να μην θυμηθείς τον Martinet σε εκείνες τις στιγμές που παρατηρείς μικρές διαφορές στην απόχρωση της φωνής του Mario τις οποίες οι βετεράνοι θα καταλάβουν ότι κάτι δεν είναι “όπως το συνηθίσαμε”, χωρίς βέβαια να ξενίζει σε ενοχλητικό βαθμό.

Η ανανέωση ενός μύθου όπως το Super Mario Bros με ένα gameplay που είναι πρακτικά τέλειο και δεν παλιώνει, δεν είναι καθόλου μια απλή υπόθεση. Αλλά η Nintendo τα κατάφερε, και μάλιστα με θαυμάσιο τρόπο. Υπάρχει λόγος που το “Wonder” είναι στον τίτλο.

Το να παίζετε το Super Mario Bros. Wonder είναι σαν να απολαμβάνετε ένα 2D platformer της ίδιας παλιάς σειράς, αλλά με έναν παράγοντα έκπληξης που κάνει θαύματα και αλλάζει αυτό που ξέρουμε με πολλούς απροσδόκητους τρόπους. Είναι σαν να ανακαλύπτεις ένα νέο “μίνι-παιχνίδι” μέσα σε κάθε επίπεδο που αλλάζει τα πάντα και που θα το δεις μόνο σε αυτό το επίπεδο.

Μια πανέξυπνη σύλληψη και υλοποίηση που αναμφίβολα αποδεικνύει γιατί η Nintendo είναι μια ασταμάτητη δημιουργική δύναμη, καθώς είναι σε θέση να αναβαθμίζει και να αναζωογονεί μερικά από τα μακροβιότερα franchise της, όπως το Zelda ή το Kirby, με φρέσκους και εκπληκτικούς τρόπους. Και όλα αυτά μάλιστα στην ίδια γενιά του Switch: το Zelda ξέφυγε από το μοντέλο που ίσχυε επί δεκαετίες σε ένα αχανές open world σκηνικό – με τεράστια επιτυχία και απήχηση- το Super Mario πήγε … στην πόλη με το Odyssey και πολλά άλλα. Ρίσκα που ωστόσο έγιναν με τέτοιο δημιουργικό τρόπο και τόσο σωστά που απλά δεν γινόταν να μη βγουν στη μαμά Nintendo

Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο άλμα εξέλιξης όσο ήταν το άλμα από το 2D Mario στο Super Mario 64 στην εποχή του, αλλά είναι ίσως ό,τι πιο κοντινό για ένα 2D platformer!

Και αυτό δεν είναι εύκολο κατόρθωμα σε μια σειρά με πολύ αναγνωρίσιμο και χαρακτηριστικό gameplay και έναν χαρακτήρα με 40 χρόνια ιστορίας πίσω του. Οπότε δεν έχω παρά να πω: μπράβο, Nintendo.

Και πάμε στη ερώτηση που περιτριγυρίζει στο μυαλό όλων: μπορεί να βγει τίτλος της χρονιάς ρε Brave αφού είναι τόσο πλήρης και πρωτοποριακός, σε μια τόσο γεμάτη χρονιά; Και ναι και όχι. Ναι γιατί έχοντας παίξει προσωπικά σχεδόν όλους τους άλλους υποψήφιους τίτλους (Jedi/Hogwarts/Starfield/BG/Cyberpunk 2077 PL κοκ) ακόμα και το ΤotK είτε δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη αίσθηση τελειότητας/πληρότητας σε κανέναν από αυτούς (πλην ίσως BG) είτε δύσκολα αντικειμενικά έχουν ελπίδες (πχ το Phantom Lilberty είναι DLC του Cyberpunk 2077 και όχι πλήρες game, το TotK δύσκολο να βραβευτεί ξανά μετά το BotW κλπ). Ναι γιατί το Mario Wonder είναι fun to play τίτλος από το πρώτο δευτερόλεπτο που πιάνουμε το χειριστήριο, χωρίς πολλά-πολλά. ΆΜΕΣΑ. Όχι γιατί βλέποντας τα πρόσφατα βραβευθέντα games ως GOTY αφορούν ΑΑΑ παραγωγές ΔΕΚΑΔΩΝ εκατομμύριών δολαρίων. Όχι γιατί σχεδόν ποτέ δεν έχει πάρει τον τίτλο κανένα 2d platform game. Αυτό βέβαια ίσως σημαίνει ότι έφτασε επιτέλους ο καιρός να κάνει η Nintendo και αυτήν την ανατροπή!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Μπράβο Nintendo!

Το Super Mario Bros. Wonder δεν είναι μόνο μια ανάσα φρέσκου αέρα για τα 2D platformers, αλλά είναι και ένα αριστούργημα στο πώς να αναβαθμίσεις μια ιδέα παιχνιδιού που είναι εξόχως επιτυχημένη για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, και μάλιστα ΣΩΣΤΑ, χωρίς να χάσεις την ουσία. Ένα εκπληκτικό platformer όπου το απροσδόκητο είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Στα θετικά σίγουρα συγκαταλέγεται το λουλούδι-θαύμα και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει μοναδικά κάθε επίπεδο. Τα κινούμενα σχέδια και, γενικά, τα γραφικά. Πολλά μυστικά δίνοντας replayability στον τίτλο. Στα ελάχιστα αρνητικά θα αναφέραμε ότι το επίπεδο της πρόκλησης δεν είναι πολύ υψηλό, πως η online λειτουργία θα μπορούσε να έχει περισσότερες επιλογές ενώ ίσως να μας έλλειψε τοσο δα λιγάκι ο Charles Martinet.

9
Συνολική βαθμολογία:
9

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση