Ειδήσεις

Όλη η αλήθεια για τις προθέσεις εξαγοράς της Nintendo από την Microsoft

Όλη η αλήθεια για τις προθέσεις εξαγοράς της Nintendo από την Microsoft
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η δίκη της Microsoft εναντίον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard έχει ήδη αποκαλύψει το ενδιαφέρον του επικεφαλής του Xbox Phil Spencer στο παρελθόν για μια σειρά άλλων εξαγορών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της Sega και της Square Enix. Τώρα, προσθέστε τη Nintendo στη λίστα.

Σε ένα email που προφανώς κατά λάθος δημοσιοποιήθηκε ως μέρος ενός εγγράφου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο Spencer μίλησε με ενθουσιασμό για την αγορά της Nintendo, λέγοντας ότι “θα ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου”.

Το email, που στάλθηκε τον Αύγουστο του 2020, πριν η Microsoft αγοράσει την μητρική της Bethesda, ZeniMax, αποκαλύπτει επίσης το ενδιαφέρον του Spencer για την ιδιοκτήτρια του Steam, Valve, και το δίκτυο στούντιο βιντεοπαιχνιδιών της Warner Bros.

Η Nintendo είναι ΤΟ πρωταρχικό μας περιουσιακό στοιχείο στο gaming“, έγραψε ο Spencer στο email.

Είχα πολλές συζητήσεις με την Nintendo για στενότερη συνεργασία και αισθάνομαι ότι αν οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία είχε μια ευκαιρία με τη Nintendo είμαστε στην καλύτερη θέση“.

Ωστόσο, ο Spencer περιέγραψε μια σειρά από εμπόδια στη συγχώνευση, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η Nintendo δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να πουλήσει. Η Nintendo “κάθεται πάνω σε έναν μεγάλο σωρό μετρητών“, δήλωσε ο Spencer, και προφανώς ήταν ευχαριστημένη με την τρέχουσα θέση της. Ως αποτέλεσμα, ο Spencer δήλωσε ότι δεν μπορούσε να “δει προοπτική” για μια εξαγορά βραχυπρόθεσμα, προσθέτοντας: “Δεν νομίζω ότι μια εχθρική ενέργεια θα ήταν καλή κίνηση… οπότε παίζουμε το μακροπρόθεσμο παιχνίδι“.

Ο Spencer ανέφερε επίσης τη Valve ως ευκαιρία. Η Valve είναι ιδιωτική εταιρεία, με τον πρώην υπάλληλο της Microsoft, Gabe Newell, να έχει αναλάβει τη θέση του προέδρου και εκτιμάται ότι κατέχει τουλάχιστον το ένα τέταρτο της εταιρείας.

Όταν εστάλη αυτό το email τον Αύγουστο του 2020, η Microsoft είχε “ενεργές” συζητήσεις για την εξαγορά της Warner Bros. Interactive και της ZeniMax. Το ζήτημα με την αγορά της Warner Bros. Interactive, τόνισε ο Spencer, είναι ότι η Microsoft δεν θα είχε στην κατοχή της καμία από τις πνευματικές ιδιοκτησίες, όπως για παράδειγμα για τους υπερήρωες της DC.

Δεν θα πω ότι η WB ή η Zeni είναι Nintendo, αλλά και οι δύο είναι προς πώληση και μπορούν να αποκτηθούν από εμάς, αν τα πράγματα ευθυγραμμιστούν“, δήλωσε ο Spencer. Γνωρίζουμε ότι οι συζητήσεις με τη ZeniMax ήταν τελικά επιτυχείς, με τη συμφωνία των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων να ολοκληρώνεται ένα χρόνο αργότερα.

Ο Spencer ολοκλήρωσε το email του επιστρέφοντας στο θέμα της Nintendo: “Κάποια στιγμή, η απόκτηση της Nintendo θα ήταν μια στιγμή καριέρας και ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή κίνηση και για τις δύο εταιρείες. Απλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να δει η Nintendo ότι το μέλλον της υπάρχει εκτός του δικού της hardware. Πολύς καιρός…

Προφανώς, ο Spencer δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει το όνειρό του να αγοράσει τη Nintendo και φαίνεται απίθανο η Nintendo να είναι πρόθυμη να την πουλήσει, εκτός αν υποστεί κάποια οικονομική καταστροφή. Αλλά, όπως παραδέχεται ο Spencer, παίζει το μακροπρόθεσμο παιχνίδι.

Η Microsoft βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπλεγμένη ίσως στη μεγαλύτερη και πιο καταστροφική διαρροή στην ιστορία του Xbox, με τα έγγραφα της δίκης FTC να αποκαλύπτουν τα σχέδιά της για την ανανέωση του Xbox mid-gen το 2024, ένα υβριδικό Xbox επόμενης γενιάς το 2028 και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Bethesda. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση