Ειδήσεις

Αντιμέτωπος με 2,5 έτη φυλάκισης ο συνδημιουργός του Sonic, Yuji Naka!

Αντιμέτωπος με 2,5 έτη φυλάκισης ο συνδημιουργός του Sonic, Yuji Naka!
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο πρώην προγραμματιστής της Sega και της Square Enix, Yuji Naka, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών σε σχέση με τη δίκη για το insider trading που διεξήχθη στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει το denfaminicogamer.

Επιπλέον, ο Naka μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων Γιέν μαζί με προσαύξηση 170 εκατομμυρίων Γιεν. Ο ίδιος, μαζί με δύο πρώην υπαλλήλους της Square Enix, τον Taisuke Sazaki και τον Fumiaki Suzuki, είχαν κατηγορηθεί ότι αγόρασαν μετοχές των Aiming και Ateam με βάση πληροφορίες που δεν είχαν ακόμη δημοσιοποιηθεί σχετικά με τα free-to-play mobile games Dragon Quest Tact και Final Fantasy VII: The First Soldier. Οι τρεις ύποπτοι σκόπευαν να πουλήσουν τις μετοχές τους σε κάθε εταιρεία μόλις τα αντίστοιχα παιχνίδια ανακοινώνονταν δημοσίως.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι οι ύποπτοι είχαν “αποκομίσει αθέμιτα κέρδη από μια σημαντικά πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με τους γενικούς επενδυτές και υπονόμευσαν τη δικαιοσύνη της αγοράς“. Για να το εξουδετερώσει αυτό, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι “δεν περιηγήθηκαν ενεργά σε εμπιστευτικές πληροφορίες”, ζητώντας επιείκεια και μείωση τόσο των προστίμων όσο και των προσαυξήσεων.

Η επικείμενη τελική καταδίκη του Naka στις 7 Ιουλίου 2023 θα σηματοδοτήσει κατά πάσα πιθανότητα το τέλος μιας μακράς νομικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022. Πριν από αυτό, ο προγραμματιστής είχε αποκτήσει φήμη κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Sega, κατά την οποία βοήθησε να ηγηθεί της δημιουργίας της πιο διάσημης μασκότ της εταιρείας, του Sonic the Hedgehog. Μετά την αποχώρησή του από τη Sega, δημιούργησε το δικό του στούντιο, το Prope, και δημιούργησε μια σειρά από παιχνίδια για το Wii και το 3DS.

Πιο πρόσφατα, εντάχθηκε στην Square Enix για να δημιουργήσει τη θυγατρική Balan Company και στη συνέχεια σκηνοθέτησε το πολύπαθο Balan Wonderworld. Μετά την κυκλοφορία του, ο Naka ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε από διευθυντής του παιχνιδιού πριν από την κυκλοφορία του και προχώρησε σε αγωγή εναντίον της Square Enix.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση