Ειδήσεις

Ο Phil Spencer του Xbox θεωρεί τους παίκτες του PS5 και του Nintendo Switch μέρος της κοινότητας του Xbox

Ο Phil Spencer του Xbox θεωρεί τους παίκτες του PS5 και του Nintendo Switch μέρος της κοινότητας του Xbox
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer θεωρεί τους χρήστες του PS5 και του Nintendo Switch μέρος της συνολικής κοινότητας του Xbox.

Μιλώντας στην ιαπωνική έκδοση Famitsu σε μια νέα συνέντευξη, ο Spencer ρωτήθηκε για το όραμά του τώρα που η Microsoft εξαγόρασε με επιτυχία την Activision Blizzard. Ο επικεφαλής του Xbox δήλωσε ότι επειδή η εξαγορά επιτρέπει στο Xbox να βάλει περισσότερα παιχνίδια στις πλατφόρμες PS5 και Nintendo Switch, κατά συνέπεια θεωρεί ότι οι παίκτες στις εν λόγω πλατφόρμες αποτελούν μέρος της κοινότητας του Xbox.

Ο Spencer λέει ότι θεωρεί ότι οι χρήστες του ROG Ally και του Steam Deck αποτελούν ήδη μέρος της κοινότητας του Xbox, αφού μπορούν να παίζουν παιχνίδια που έχουν εκδοθεί από το Xbox, όπως το Redfall και το Starfield, για παράδειγμα. Καθώς το Xbox έχει πλέον τον έλεγχο των παιχνιδιών της Activision Blizzard, όπως το Call of Duty: Modern Warfare 3 και το Overwatch 2, ο Spencer εφαρμόζει την ίδια λογική στους παίκτες του PS5 και του Nintendo Switch.

Η αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έκλεισε τελικά, μετά από 20 ολόκληρους μήνες νομικών αντιπαραθέσεων και ερωτημάτων, τον περασμένο μήνα, στις 13 Οκτωβρίου. Το Xbox έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο σημαντικών franchise παιχνιδιών όπως τα Call of Duty, Overwatch, Diablo, World of Warcraft και πολλά άλλα.

Τα νέα σχόλια του Spencer είναι απλώς τα τελευταία σε μια πολύ μακρά σειρά δηλώσεων που προωθεί παιχνίδια όπως το Call of Duty σε περισσότερες πλατφόρμες, αντί να τα κάνει αποκλειστικά για τη σειρά Xbox X/S. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Xbox υπέγραψε μια συμφωνία-μαμούθ διάρκειας 10 ετών για να φέρει τα παιχνίδια Call of Duty στις κονσόλες της Nintendo μόλις νωρίτερα φέτος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Spencer θεωρεί την εισερχόμενη βάση παικτών μέρος της κοινότητας του Xbox.

Παρά το κλείσιμο της συμφωνίας, κανένα νέο παιχνίδι της Activision Blizzard δεν θα έρθει στο Xbox Game Pass φέτος, λόγω της παρατεταμένης νομικής διαδικασίας.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση