Ειδήσεις

[Μεγάλες αλήθειες]: ΝΑΙ συμφωνούμε με χρέωση των backwards compatibility upgrades στο Switch 2

[Μεγάλες αλήθειες]: ΝΑΙ συμφωνούμε με χρέωση των backwards compatibility upgrades στο Switch 2
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ως κάτοχοι Switch περιμένουμε τα νέα σχετικά με την “προς τα πίσω συμβατότητα” (backwards compatibility) του Switch 2 και τις πιθανότητες αναβάθμισης αυτών των τίτλων. Πραγματικά όμως δεν ξέρουμε αν η Nintendo θα προσφέρει μονοπάτια αναβάθμισης ή θα χρεώσει την πλήρη τιμή για τις εγγενείς Switch 2 εκδόσεις των παιχνιδιών Switch ή θα παρέχει δωρεάν upgrades στα παιχνίδια Switch που τρέχουν μέσω του backwards compatibility.

Αλλά κοιτάζοντας τον ανταγωνισμό, θα έλεγα ότι η Sony έχει βρει μια πολύ καλή ισορροπία, παρόλο που έχει δεχτεί κάποια κριτική για τις επιλογές αναβάθμισης ή την έλλειψή της. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το πόσο συγκεχυμένα είναι όλα αυτά.

Τα περισσότερα first party παιχνίδια του PlayStation 4 που τρέχουν μέσω της συμβατότητας προς τα πίσω στο PlayStation 5 έχουν λάβει ένα δωρεάν patch που δίνει μια μεταμορφωτική, για μένα, λειτουργία 60 fps. Μπερδεύοντας όμως τους περισσότερους, το πιο ζητούμενο – το Bloodborne – δεν το έχει κάνει ακόμα.

Όπου έχει κυκλοφορήσει μια εγγενής έκδοση για το PlayStation 5 με πρόσθετες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είτε στα γραφικά στοιχεία είτε σε νέες λειτουργίες έχει προσφερθεί ένα όχι και τόσο εξωφρενικό κόστος αναβάθμισης ~10€. Υπήρχε επίσης μια περίοδο χάριτος, όπου είχαμε και τις δύο εκδόσεις PlayStation 4 και 5 στην τιμή του PlayStation 4.

Το Horizon Forbidden West ήταν μέρος αυτού του προγράμματος, αλλά όταν κυκλοφόρησε 5 η Sony προσπάθησε να χρεώσει το τέλος αναβάθμισης. Οι αντιδράσεις του κόσμου την ανάγκασαν να ζητήσει συγγνώμη και να τιμήσουν τα αρχικά κριτήρια του launch window.

Πλήρεις επανεκδόσεις όπως το Demon’s Souls είναι -όντας απόλυτα λογικές κυκλοφορίες- σε πλήρη τιμή. Η μόνη φορά που νομίζω ότι έκαναν λάθος εκτίμηση και το αποτέλεσμα δεν αντικατόπτριζε μια κυκλοφορία σε full price, ήταν το The Last Of Us Part 1.

Επίσης, κάκιστα διέγραψαν το Uncharted 4 στο PSN λίγο πριν το εγγενές Uncharted του PlayStation 5: Legacy Of Thieves Collection, το οποίο ήταν μεγάλο foul. Αλλά νομίζω ότι έχετε ακόμα τη δυνατότητα να αγοράσετε το δισκάκι του PlayStation 4 και να αποκτήσετε πρόσβαση στην ψηφιακή αναβάθμιση του PlayStation 5 με 10€.

Κάποιοι -αρκετοί- δεν έχουν επιλέξει την αναβάθμισης στα περισσότερα παιχνίδια, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι τα 60 fps και τα περισσότερα έχουν λάβει δωρεάν patch. Το The Last of Us Remastered του PlayStation 4 τρέχει ήδη στα 60 fps κλπ.

Μπορεί να κάνω πάλι λάθος, αλλά νομίζω ότι cross-gen παιχνίδια όπως το God Of War Ragnarök δεν έχουν επίσης λάβει δωρεάν backwards compatible patches για να κάνουν την έκδοση των 30 fps του PlayStation 4 60 fps στο PlayStation 5 και πρέπει να πάρεις το μονοπάτι αναβάθμισης των £10 στο PlayStation 5 για να έχεις πρόσβαση σε αυτό.

Συνολικά, όμως, μπορώ να παίξω τα περισσότερα από τα αγορασμένα μου παιχνίδια της Sony της εποχής του PlayStation 4 σε 60 fps με δωρεάν patch στο PlayStation 5. Παιχνίδια όπως τα Ghost Of Tsushima, Days Gone, God Of War, The Last of Us Part 2 και Horizon Zero Dawn. Και όπου δεν μπορώ, η διαδρομή αναβάθμισης των 10 € είναι απολύτως λογική.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση