Nintendo Switch Reviews

Mario Party Superstars [Switch Video Review]

Mario Party Superstars [Switch Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το Mario Party Superstars είναι επιτέλους εδώ και αποτελεί την 2η συνέχεια της πιο παιχνιδιάρικης σειράς Mario που έρχεται στο Nintendo Switch, η οποία ήρθε στην κονσόλα με έναν μεγάλο αριθμό από εξαιρετικά επιθυμητές νέες δυνατότητες. Έχουμε ήδη παίξει μερικά παιχνίδια και για αυτόν τον λόγο, σας μεταφέρουμε την ανάλυσή μας , στην οποία σας παραθέτουμε όλες τις λεπτομέρειες για αυτόν τον πολυαναμενόμενο τίτλο, ο οποίος αποτελεί επί της ουσίας μια μεγάλη γιορτή της ιστορίας του franchise.

Συνηθίζουμε να ανοίγουμε τα review μας με μια μικρή ιστορική αναδρομή του τίτλου που σας παρουσιάζουμε. Σε κάθε κανόνα υπάρχει η εξαίρεση όμως, σωστά; Για αυτό ας πάμε απευθείας στο “ψητό“: το Mario Party Superstars είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι μια Mario Party εμπειρία. Προσφέρει απλούς, καλοσχεδιασμένους μηχανισμούς, δεκάδες διασκεδαστικά mini games και όλη αυτή τη μαγεία της Nintendo που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, προσανατολισμένη στην οικογενειακή διασκέδαση.

Ωστόσο σε αυτό το στρατηγικό σημείο που θεωρώ έχω ακόμα την προσοχή σας, θα σας πω και το άλλο: το παιχνίδι έχει μόνο πέντε ταμπλό για να παίξετε, κάτι που δεν είναι καλό για μια πλειάδα λόγων ίσως και στα όρια της σπέκουλας. Κάθε ένα από τα πέντε ταμπλό στο Mario Party Superstars προέρχεται από τους N64 τίτλους της σειράς. Ωστόσο το ένα Mario Party του Ν64 είχε οκτώ ταμπλό και τα άλλα 2 από έξι το καθένα. Καταλαβαίνετε που το πάω ε;

Αν το Super Mario Party επικεντρώθηκε στο να είναι ένα εντελώς νέο entry στη σειρά που έδινε ιδιαίτερη έμφαση στα motion controls των Joy-Con, το Mario Party Superstars επικεντρώνεται σε κάτι διαφορετικό: την επιστροφή στις ρίζες της σειράς και της κληρονομιάς της Mario Party σειράς.

Η ιστορία αυτού του τίτλου θα μας οδηγήσει στην ίδια πόλη με το αρχικό Mario Party στο Nintendo 64, με ένα φιλικό Koopa που θα χρησιμεύσει ως οδηγός μας. Στο κέντρο αυτής της μικρής πόλης, θα βρείτε τον μαγικό σωλήνα που θα μας επιτρέψει να παίξουμε τα (μόλις) πέντε ταμπλό βγαλμένα απευθείας από την αρχική τριλογία παιχνιδιών της σειράς: Yoshi’s tropical island, Space Land, Peach’s birthday cake, Woody Woods, και Horror Land. Όλα τα boards ξεκινούν με μια μια μικρή εισαγωγική ιστορία καθώς και μια επεξήγηση των βασικων μηχανισμών. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, όποιος κερδίσει σε κάθε ταμπλό παίρνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αστεριών, θα στεφθεί ο νέος σούπερ σταρ και θα λάβει ένα επιπλέον μπόνους νομισμάτων στο τέλος του παιχνιδιού.

Κακές γλώσσες που μιλάνε για boards μέσω DLC ή για προσθήκη boards αποκλειστικά για ΝSO συνδρομητές μας αφήνουν αδιάφορους καθώς προς το παρόν τα πράγματα έχουν ως εξής 5 boards +100 minigames = απίστευτος χαβαλές (εντάξει και νεύρα σε μερικά σημεία)

Η γκάμα των μίνι παιχνιδιών είναι πραγματικά η καλύτερη καθώς υπάρχουν 100 minigames από ολόκληρη τη σειρά, και γενικά είναι -θα λέγαμε- από τα καλύτερα!

Squid game before it was cool

Στην αρχή κάθε παιχνιδιού, βλέπουμε στιγμιότυπα από το αρχικό παιχνίδι (για να μας υπενθυμίζουν πόσο πρωτόγονα έμοιαζαν τότε τα πράγματα φαντάζομαι) και στη συνέχεια προχωράμε στον οπτικά αναβαθισμένο board μας.

Χρώματα και “θετική ενέργεια” κατακλύζουν κάθε πτυχή του τίτλου

Τοπία μαγικά από τα τροπικά νησιά του Yoshi μέχρι τα στοιχειωμένα δάση που είναι γεμάτα Boos, η ποικιλία είναι εξαιρετική και πλέον υπάρχουν boards για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων, ήτοι για κάθε level δυσκολίας. Σημειώνουμε πως πως τα “advanced” ταμπλό απαιτούν και κάποια σκέψη είναι η αλήθεια, γεγονός που βρήκαμε άκρως θετικό!

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε το προφανές : η σειρά Mario Party δεν ήταν ποτέ μια εξαιρετική εμπειρία για έναν παίκτη, και έτσι παραμένει και στο Mario Party Superstars . Για παράδειγμα η υψηλής δυσκολίας ΑΙ αντίπαλοι έχουν τη “συνήθεια” να φέρνουν ως δια μαγείας τον ακριβή αριθμό στα ζάρια που χρειάζεται για να μας κάνουν τη ζωή … κόλαση πάντως. Να το ξέρετε. Περαιτέρω βλάπτει την ελκυστικότητα του παιχνιδιού ως εμπειρία για έναν παίκτη είναι η έλλειψη τερματισμού στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά επιφανειακά bonuses στο Mario Party Superstars, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τον τερματισμό ενός κλασσικού single player game.

Αλλά θα ήταν ωστόσο τελείως άδικο να επικρίνουμε το Superstars ως ένα παιχνίδι για έναν παίκτη, γιατί o χαρακτήρας του Mario Party Superstars βρίσκεται στο multiplayer, ειδικά στο local (τοπικό) παιχνίδι.

Η συγκέντρωση μερικών φίλων για gaming στο σπίτι είναι στο επίκεντρο πολύ λίγων βιντεοπαιχνιδιών αυτές τις μέρες, αλλά το Mario Party Superstars μας υπενθυμίζει ότι αυτή είναι η επιτομή του gaming!

Περιττό να σημειώσουμε πως ο τίτλος είναι ακριβώς ότι πρέπει για να αγοράσετε … χθες αν έχετε παιδιά, καθώς θα περάσετε ΌΛΟΙ (μικροί και μεγάλοι) υπέροχα!

Η Nintendo τόνισε και εξέλιξε επίσης τα καλύτερα στοιχεία των μεταγενέστερων τίτλων του Mario Party, για να μας δείξει πως η σειρά εξακολουθεί να εξελίσσεται. Υπάρχει ένα όμορφα στρατηγικά στημμένο σύστημα αντικειμένων στο παιχνίδι, που σας επιτρέπει να βρείτε νέους και πονηρούς τρόπους για να επιτεθείτε σε αντιπάλους και να αναρριχηθείτε ακόμα και σε έναν μόλις γύρο στην 1η θέση! Το να πετάξετε ένα warp power-up για να ανταλλάξετε θέσεις με έναν αντίπαλο που πρόκειται να πιάσει ένα από τα πολύ σημαντικά αστέρια που όλοι αναζητάτε δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι αστείο, αλλά απλώς προετοιμαστείτε για την “εκδίκηση” που θα επακολουθήσει! Τα δε minigames είναι πραγματικά σχεδιασμένα για να είναι εξαιρετικά απλά στο τι πρέπει να κάνετε αλλά και πως πρέπει να το κάνετε, που ο καθένας -ανεξαρτήτου ηλικίας- μπορεί να τα απολαύσει, αλλά και να τα κερδίσει! Το Mario Party πάντα έβρισκε το χαρακτήρα του στο multiplayer του,και το Superstars επιστρέφει στις βασικές ρίζες της σειράς με έναν εξαιρετικά ευχάριστο και fan τρόπο.

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις πολλές βελτιώσεις που έχουν γίνει για να κάνουν την εμπειρία παιχνιδιού με τον τίτλο πιο άνετη από ποτέ. Μπορούμε να αφήσουμε τα παιχνίδια στα μισά και να τα συνεχίσουμε αργότερα, να τροποποιήσουμε την ταχύτητα των διαλόγων, να παραλείψουμε τις επεξηγήσεις των μίνι παιχνιδιών αν τα έχουμε ήδη παίξει ακόμη και να αυξήσουμε τον αριθμό των γύρων που θέλουμε να παίξουμε στη μέση του παιχνιδιού αν έχουμε περισσότερη διάθεση για πάρτι. Είναι εντυπωσιακό το πόσες βελτιώσεις έχουν γίνει για να κάνουν το Mario Party Superstars την απόλυτη εμπειρία όταν πρόκειται για παιχνίδια πάρτι.

Τέλος, υπάρχουν μερικές διασκεδαστικές μικρές προσθήκες που, με τη σωστή “παιχνιδιάρικη” ομάδα, βελτιώνουν ακόμα περαιτέρω τα πράγματα. Υπάρχουν αυτοκόλλητα που μπορείτε να εμφανίσετε ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτά μαζί με τα ηχητικά εφέ τους, είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικά.

Το παιχνίδι είναι επίσης αυτό που θα λέγαμε polished στον υψηλότερο βαθμό, με την προσοχή στη λεπτομέρεια ( στο animation, στους χαρακτήρες κλπ) να παραμένει μοναδική στη Nintendo.

Τέλος, δεν μπορούμε να κλείσουμε χωρίς να αναφέρουμε την απόδοση της online λειτουργίας . Γενικά, με βάση τη δική μας εμπειρία στο διαδίκτυο, όλα λειτούργησαν άψογα, χωρίς κανένα αξιοσημείωτο πρόβλημα ή επιβράδυνση. Έτσι το Mario Party Superstars αποτελεί το πρώτο παιχνίδι Mario Party με πλήρη εφαρμογή της online λειτουργίας από την κυκλοφορία του. Επομένως, από προσωπική εμπειρία, θα σας λέγαμε ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε όταν ξεκινάτε πάρτι (και) με τους διαδικτυακούς σας φίλους .

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Mario Party Superstars = Ατόφιο χαβαλεδιάρικο party game

Το Mario Party Superstars δεν μας φάνηκε μόνο ένα εξαιρετικά συμπαγές και πλήρες παιχνίδι από όλες τις απόψεις, αλλά ίσως το καλύτερο Mario Party μέχρι σήμερα . Ένα λαμπρό παιχνίδι πάρτι που κατάφερε να συγκεντρώσει ό,τι κάνει το franchise διασκεδαστικό, ενώ πρόσθεσε στο μείγμα πολλά άλλα πράγματα που ζητούσαν οι θαυμαστές της σειράς εδώ και πολύ καιρό, όπως τη δυνατότητα να παίξουν τα boards online με άτομα από όλα τα όλο τον κόσμο.

8.5
Συνολική βαθμολογία:
8.5

Αφήστε μια απάντηση