Ειδήσεις

Η Nintendo μηνύει τους δημιουργούς του εξομοιωτή Switch Yuzu

Η Nintendo μηνύει τους δημιουργούς του εξομοιωτή Switch Yuzu
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Δεν είναι μυστικό ότι η Nintendo ήταν πολύ αυστηρή όσον αφορά το περιεχόμενο της. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι η Nintendo δεν είναι οπαδός της εξομοίωσης. Η εταιρεία έχει καταγράψει πολλά χρόνια προσπαθειών να σταματήσει πειρατεία και εξομοίωση των συστημάτων της. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε ένα νέο παράδειγμα αυτού του γεγονότος.

Ο δημοσιογράφος παιχνιδιών Stephen Totilo επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η Nintendo μηνύει τους δημιουργούς του Yuzu, ενός εξομοιωτή του Switch. Η Nintendo υποστηρίζει ότι ο εξομοιωτής “παρακάμπτει παράνομα την κρυπτογράφηση λογισμικού της Nintendo και διευκολύνει την πειρατεία“. Ζητούν αποζημίωση για τις παραβιάσεις και να κλείσει ο εξομοιωτής.

Η Nintendo αναφέρει επίσης ως παράδειγμα και το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, λέγοντας ότι ο εξομοιωτής “χάλασε τις εκπλήξεις του τίτλου” και έβλαψε τους “νομοταγείς πελάτες της Nintendo”, κάνοντάς τους να “αποφεύγουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μην δουν spoilers και να διατηρήσουν την έκπληξη και την ευχαρίστησή τους για την πραγματική κυκλοφορία του παιχνιδιού”, επικαλούμενη μερικά σχόλια πριν τη κυκλοφορία του τίτλου.

Η Nintendo ανέφερε επίσης το παιχνίδι ως παράδειγμα του επιχειρήματός της ότι ο εξομοιωτής διευκολύνει την πειρατεία, λέγοντας ότι 1.000.000 αντίγραφα του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom κατεβάστηκαν πριν από την κυκλοφορία του και ότι “η υποστήριξη του Yuzu στο Patreon διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου“.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση